Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jdeme zatočit s kruhy pod očima. Co zabralo?

„Už toho mám dost!“ řekla naše redaktorka Irena, když se na sebe ráno podívala do zrcadla. Po špatném spánku se pod jejíma očima pohupovaly malé váčky. Kruhy pod očima nechce nikdo z nás, a proto jsme zkusily, co na ně zabírá.
žena
„Už toho mám dost!“ řekla naše redaktorka Irena, když se na sebe ráno podívala do zrcadla. Po špatném spánku se pod jejíma očima pohupovaly malé váčky. Kruhy pod očima nechce nikdo z nás, a proto jsme zkusily, co na ně zabírá. (zdroj foto:zdroj foto: freepik.com)

16. 09. 2020

Ptáte se, proč kruhy pod očima vznikají? Odpověď není zcela jednoduchá, a často je mnohem komplexnější, než si myslíme. Váčky nebo tmavé vaky totiž poukazují na to, že naše tělo se nám snaží sdělit, že je přetížené. Může se jednat o následek krátkodobé činnosti, kdy prostě málo spíme. Večer si jdeme lehnout, ale budíme se celou noc – a spánek prostě chybí.

Po celonoční párty asi vaše oči také nebudou zářit štěstím. Kouření a alkohol jsou další spouštěče tmavých váčků. Mnohdy by nás ale nenapadlo, že i něco tak běžného pro dnešní svět, jako je stres v práci nebo v rodině, vede ke vzniku nepříjemných kruhů pod očima. Psychosomatika také hraje svou roli.

A co zdravotní stav?

Pokud jste stále neodhalily příčinu kruhů pod očima, zkuste pátrat dál. Jedná se totiž například o projev alergie, které právě jedou ve velkém. Jsou ale průvodním znakem i vážnějších potíží, se kterými se naše tělo neumí vyrovnat. Například značí poruchu štítné žlázy, nebo potíže cévního či mízního systému. Kruhy pod očima často poukazují i na chudokrevnost a na potíže trávicího ústrojí, spojené s nesprávnou stravou. Abychom náš výčet uzavřely, přidáme ještě poslední z příčin, a tou je hormonální nerovnováha. Uf, je toho hodně.

Fajn, ale co s tím?

Když se ráno podíváme do zrcadla a vidíme doslova pytle pod očima, zřejmě nám nepomůže zpytovat svědomí a vinit se za předešlou noc. Potřebujeme něco, co nám od potíží uleví a vrátí nás alespoň částečně do naší běžné komfortní lidské podoby. Takže jsme vyzkoušely několik postupů, co na váčky pod očima zabírá.

žena
Kruhů pod očima je těžké se zbavit. (zdroj foto: freepik.com)

Co jsme vyzkoušely?

Když jsou oči napuchlé, a ještě k tomu „zkrášlené“ kruhy pod očima, potřebujeme sáhnout po rychlé úlevě. Pro tento problém již jiné hlavy dávno před námi vymyslely celou sérii postupů, co můžeme vyzkoušet také. Jdeme na to!

K TÉMATU  Avokádo jinak než na talíři: 7 způsobů, jak ho úplně celé využít

Chladivý obklad

Jedno ráno jsme zkusily super chladivý obklad. Jak si jej připravíte? Velmi snadno!

  1. Večer dejte do mrazáku nádobky s vodou, a ráno z nich vyloupněte led.
  2. Ten si zabalte do utěrky a přejíždějte chladivým zábalem pod očima.

Vaše pleť se prokrví a otok opadne. Úleva je to ohromná, a výsledek? Váčky splaskly, hurá! Jen si pohlídejte, abyste led nepřiložily přímo k pokožce, mohl by ji spálit.

Pytlíky s čajem

  1. Během dne si uvařte lahodný zelený nebo heřmánkový čaj.
  2. Čajový pytlík pak vložte do misky, zakápněte vodou a vložte do lednice.
  3. Ráno si jej přiložte pod oči, a užívejte si slastný pocit úlevy.

Byliny budou působit, a vaše kruhy pod očima budou po několika dnech mnohem méně viditelné.

Zamaskovat, a jde se ven!

Otoky zmizely, je na čase se vypořádat i s kruhy pod očima. Nejprve použijeme speciální krém určený pro oblast očního okolí, který má za úkol pleť rozjasnit a hydratovat. Zároveň také na obalu proklamuje, že při dlouhodobém použití zmírňuje tvorbu vrásek. Už se těšíme!

Na krém pro oční okolí naneseme korektor určený pro zakrytí kruhů pod očima. Ten má velmi lehké složení a měl by vydržet po celý den na svém místě.

žena
Pravidelnou péčí můžeme kruhy zredukovat. (zdroj foto: freepik.cz)

Je potřeba se o sebe starat, jinak nikdy nezmizí

I když jsme zkusili vše možné, je jasné, že bez změny v našem životě se řešení tohoto problému neobejde. Nakoupili jsme alespoň doplňky stravy s kolagenem a elasticinem, které proklamují, že budou vyživovat naše tkáně a oddálí stárnutí pleti. Vyživená pleť je pak také méně náchylná k váčkům a kruhům. A dále jsme se zařekly, že u sebe budeme stále nosit láhev s vodou, a budeme si odměřovat, zda denně vypijeme alespoň nutné minimum, což jsou 2 litry.

K TÉMATU  Lymfodrenáž: s čím vším vám může pomoci a kdy naopak může ublížit

Po celém dni v práci jsme se shodly, že věnovat každé ráno pár minutek péčí o svou pleť se skutečně vyplatí. Již po týdnu používání našich postupů jsme si všimly, že kruhy pod očima jsou světlejší.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak na samoopalování bez fleků? Zaručené tipy pro přirozený vzhled opálení

bez podráždění. S touto metodou se zbavíte pupínků a zarostlých chloupků

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud se chcete cítit pohodlně, zařaďte do vašeho šatníku i kvalitní spodní prádlo. Na následujících řádcích se zaměříme na dámské kalhotky. Jestliže netušíte, podle jakých parametrů spodní díl prádla vybrat, nezoufejte! My vám to totiž níže rádi prozradíme. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.
Oblíbená kulinářská show MasterChef si získala své publikum hned v prvopočátku. Soutěžící jsou vystavení velkému tlaku, je třeba předvést excelentní výkony v krátkém čase, které musí jak vypadat, tak také skvěle chutnat. Pamatujete si ještě na její první řady, soutěžící a porotce?
Stává se vám, že se čas od času v ložnici už nudíte? Hledáte způsob, jak v sobě probudit vášnivou dračici a ve svém partnerovi toho divokého milence, kterého jste poznala na začátku vztahu? Vezměte iniciativu do svých rukou a rozpoutejte v ložnici takovou sexuální bouři, že na ni ani jeden z vás jen tak nezapomene – a budete na ni rádi nejen vzpomínat, ale především si ji pravidelně opakovat!
Okořenit si společné partnerské chvíle nemusíte jen v rámci ložnice. Co takhle vymyslet nějaký malý vtípek, na který budete dlouho vzpomínat? Máme pro vás pár tipů, které hravě zvládnete, a kterými svého partnera trochu pozlobíte a vyprovokujete k akci. Pojďte se pobavit i vy!
Zázvor je v podstatě všelék. Jakmile cítíme příznaky nachlazení, je dobré po něm sáhnout a uvařit si z něj čaj, zlepšuje také trávení a využívá se v orientální kuchyni, kde se cení zase jeho výrazná chuť. Snad všichni známe zázvor čerstvý, ale i sušený nebo ve formě koření. I když nám zcela jistě prospívá, nic se nemá přehánět, a i zázvor může být někdy nebezpečný. Kdo by si na něj měl dávat pozor a v jakých případech skutečně škodí?
Není nad to používat jen tu kosmetiku, u níž přesně víte, co obsahuje. Tak se vyhnete alergiím a dalším nežádoucím reakcím. Proto vám přinášíme tipy na přírodní kosmetiku, kterou si v klidu sama vyrobíte doma.
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Sezóna klíšťat už nastala. Že se kvůli tomu bojíte do přírody, abyste si domů nepřinesli boreliózu nebo klíšťovou encefalitidu? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu, nemusíte se vzdávat přírody, abyste žádné klíště nepřilákali. Stačí se jen dostatečně chránit a vsadit na prevenci.
Máte před sebou první rande a hned jdete společně na večeři? Gratulujeme k takové odvážnosti. Přemýšlela jste někdy nad tím, co všechno se ale při takové obyčejné večeři může stát?
Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.

Výběr článků

Pokud chcete být letos in, můžete vsadit na dámské černé pantofle. Jestliže netušíte, jak je vkusně zakomponovat do outfitu, nemusíte si zoufat. My vám to na následujících řádcích předvedeme. Prozradíme si, jak černé pantofle stylizovat do elegantního, do volnočasového i do sportovně laděného outfitu. Proto čtěte a inspirujte se!
Každý čínský panovník si byl vždy vědom toho, že musí na svět přivést dědice trůnu. A měl to také dobře pojištěné. Kromě oficiální manželky měl ještě císař další „podřadné“ manželky a své konkubíny.
V nejhorším případě úmrtí, v „nejlepším“ trvalé následky. Očkování v naší republice bylo zavedeno v letech 1946–1985. Úmrtnost u většiny nemocí klesla o 90-99,9 %. Přesto se i u nás vracejí na scénu nemoci, které jsme znali už jen z literatury: spalničky, dávivý neboli černý kašel, příušnice nebo zarděnky. Jak se jim bránit?

Nepřehlédněte

Doplňky do koupelny používáme každý den, ale kromě jejich praktického účelu si dnes můžeme pořídit i krásné designové kousky, které podtrhnou styl vaší koupelny. Dávkovače mýdla, zásobníky na tampony, kelímek na vyplachování úst, košíky na kosmetiku nebo různé držáky, všechno si můžete vyladit k obrazu svému. Inspirujte se.
Zjistili jste, že jste bez takzvaného hotovostního polštáře? Tudíž kdyby přišla další mimořádná situace podobná té na jaře, neměli byste, z čeho žít? Pak je načase začít s financemi lépe hospodařit. Abyste se však radovali ze zisků a nikoli ze ztrát, které na konci měsíce vykážete, stáhněte si mobilní aplikace, které vám se správou osobních financí pomůžou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek