Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Žena, které táhne na 110 let, prozradila recept na dlouhověkost. Mnoho lidí tím překvapila

Recept na dlouhověkost hledají lidé odnepaměti. Když už na tomto světe, nemohou být napořád, tak se alespoň snaží o to, aby zde byli co nejdéle. A od koho jiného čerpat moudrost, než od lidí, kteří se dožili požehnaného věku.
dlouhověkost
Jessie Galan je nejstarší ženou Skotska. Na dožití vysoké věku má jasný recept. (zdroj foto: youtube.com)

Příkladem je i tato občanka Skotska, které je 109 let. Otázku jí pokládají vždy stejnou – jaký je recept na dlouhověkost? A ona stále stejně odpovídá.

Vyhýbejte se problémům

Sdělení ženy mnoho lidí dost možná šokovalo, protože odpovídá poměrně jednoduše. Receptem na dlouhověkost by měla být snaha vyhýbat se problémům. Ty nás trápí, ty musíme následně řešit a právě to může zkracovat náš život.

Když se žena rozpovídala dále, šokovala ještě více. Je totiž jeden hlavní problém, kterému se musíme vyhýbat. Ona to udělala a tak se mohla dožít požehnaného věku.

dlouhověkost
zdroj foto: pixabay.com

Problémem jsou muži

Hlavním problémem současného života jsou muži. Právě ty způsobují v životě žen mnoho problémů, a proto jim zkracují život. Tato obyvatelka Skotska proto uvádí, že se mužům celý život vyhýbala, jak to jenom šlo. Dokonce se ani nevdala.

A díky tomu se nyní může radovat z věku, kterému se řada jiných žen ani nepřiblíží. Tento životní styl ale není jedinou cestou k dlouhověkosti.

Bez práce to nejde

Cesta k vysokému věku je podle ní spojena i s nutností pracovat. Je třeba mít pevný režim, ve kterém by neměla chybět práce. Ona sama začala pracovat už ve 13 letech. Během celého života byla práce součástí jejího dne a dlouhých dovolených měla jenom několik. I to oje podle ní cesta, jak se dožít vysokého věku.

https://youtu.be/RAJwZAo1-2s

Souhlasíte s ní?

A co vy, souhlasíte s touto starou dámou, která ač je jí 109 let, je stále velmi vitální, je stále zdravá a z mentálního hlediska je i velmi rozumná. Bude mít skutečně pravdu v tom, že nejlepší cestou k dlouhověkosti je práce a snaha vyhýbat se mužům?

Jistě se najde řada žen, co to potvrdí. Ale budou tu i ty, které jsou nejraději po boku svého partnera a jiný život si ani neumí představit. Tak kde je pravda?

K TÉMATU  Sandra (37): Kamarádka mi představila skvělého muže, z dobré vůle to nebylo. Nemohla jsem uvěřit, jaký podvod to byl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Špatný vztah je lepší než žádný. Proč tomu lidé věří a co to udělá s vaší psychikou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.
Trh s nemovitostmi zažívá doslova boom. Je potřeba si však uvědomovat několik možných komplikací. Co nám brání v koupi vysněného příbytku?
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
V případě nechtěných kruhů pod očima platí jedno zásadní pravidlo – kde nepomůže make-up, tam přicházejí na řadu spolehliví zachránci z kuchyně. A že jich k dispozici není zrovna málo! Vsadíte na ně i vy?
Úklidové práce jsou něčím, co nastupuje na scénu prakticky každý týden. Z posledních statistik vyplývá, že úklidem domácnosti stráví každý průměrný člověk až desetinu svého života. Abyste jednotlivými pracemi netrávili více času, než je skutečně nutné, začněte aplikovat několik zásad, jak důkladně uklidit byt. Prozradíme vám, na co hlavně nezapomenout (a na co se obvykle zapomíná).
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?
Ten pocit, když na pásu ne a ne se objevit vaše zavazadlo. Nepotěší nikoho. A dokáže zkazit třeba i celou dovolenou. Každý rok se ztratí až 25 milionů kufrů. Co máte dělat, když se tato nepříjemná situace stane vám?
Chcete-li vaší ratolesti pořídit pohodlné a zároveň vysoce módní boty, zkuste se porozhlédnout po dětských teniskách. Na následujících řádcích vám prozradíme, podle jakých kritérií vybírat tenisky pro chlapce, abychom nešláply vedle. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!
Každodenní dávka oblíbeného seriálu nebo víkendový relax u filmových novinek nemusí být ztráta času. Televizní či počítačová obrazovka může posloužit stejně dobře jako jazyková učebnice. Důležité je vybrat správnou jazykovou úroveň snímku a obsah na míru. Jak z filmového večera vytěžit maximum?
V dřívějších dobách bylo soužití generace s generací naprostou samozřejmostí. Dnes se do toho už mnoha lidem nechce. Příčiny jsou jasné – vznikají třecí plochy, o které nikdo nestojí. Když je však dokážete zvládnout, můžete si naplno vychutnávat pozitiva: například mít možnost hlídání a péče o dům, děti, zvířata a květiny, i když jste pryč.
Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.

Výběr článků

Když nefungují semafory, musí dopravu usměrňovat policisté. Někteří si práci zpestří tancem, kterým pobaví chodce i řidiče. Tady je deset policistů ze všech koutů světa, jejichž taneční kreace zachytili kolemjdoucí.
Šťastné a veselé Vánoce vám přeje i kýchající slon, který ozdobil stromeček svíčkami. Co se mu přihodilo ukáže krátký animovaný film, který zaručeně pobaví!
Rak je čtvrtým znamením horoskopu, které začíná vládnout 21. června a 22. července ho dále střídá Lev. Ale nepředbíhejme. Jedná se o vodní znamení, které je, jak název napovídá, reprezentováno rakem.

Nepřehlédněte

Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?
Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých. Pochází z Thajska, Myanmaru, Malajsie a dalších jihoasijských zemí. Jaké má použití v holistickém léčení a wellness?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek