Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Místo prášku nalijte do pračky ocet. Přinese vám to hned několik dobrých benefitů

Do pračky se dává především prací prášek a aviváž. Napadlo vás někdy, že byste do ní dali i něco jiného?
Ocet
Vyzkoušejte účinky octu v pračce. (zdroj foto: pixabay.com)

23. 03. 2020

23. 03. 2020

Konkrétně potom ocet? Pokud ne, rozhodně to vyzkoušejte. Budete překvapeni, co to s vaším prádlem, ale i pračkou udělá. Konkrétně můžete očekávat toto.

Odstranění nečistot

Ocet se může používat v domácnosti na čištění skvrn. Ty však umí odstranit také z vašeho oblečení, je dobrým pomocníkem na skvrny od trávy, nebo třeba od potu. Plně postačí 50 ml octa na jednu dávku. Pokud by byla skvrna opravdu zašlá, nalijte ho i přímo na ni, těsně před praním.

Ocet zlepší vůni

I když klasický ocet nijak vábně nevoní, v pračce dokáže doslova zázraky. Před poslední fázím, tedy před mácháním a potom ždímáním, ho nalijte asi 50 – 75 ml k prádlu. Jakmile ho vyndáte, bude příjemně vonět svěžestí. Nikoliv zápachem a zatuchlinou, jako tomu mohlo být dříve.

Zápach z oblečení můžete odstranit i druhou metodou. Pokud nechcete sledovat celý prací proces, použijte ocet na samotném začátku. Zřeďte ho s vodou, namočte do něho oblečení a to potom vložte do pračky. A vyperte. Zajistíte jak svěží vůni, tak i to, že se zbavíte odolných skvrn, pokud na oblečení existují.

Nejlepší samozřejmě je, pokud nic z toho řešit nemusíte. To je výhoda např. moderních praček od Gorenje sfunkcí SterilTub. Ta slouží k odstranění nečistot, bakterií i zápachu z pračky při teplotě 80°C. Stačí ji přitom spustit jednou měsíčně.

Náhrada odstraňovačů skvrn

V obchodech jich najdete několik. Mají však společné to, že jsou celkem drahé. Přitom když máte ocet, jednoduše se bez nich obejdete. Vezmete ocet, smíchejte ho se solí a vzniklá pasta je váš domácí odstraňovač skvrn, který na nečistotu nanesete, necháte chvíle působit a potom outfit vyperete.

Ocet vyčistí pračku

I na tu je třeba dbát. Stačí, když do dávkovače prášku, i samotného bubnu, nalijete dostatečné množství octa. Potom pračku zapněte na prázdno, na nejvyšší program a stane se zázrak. Útroby vaší pračky budou dokonale čisté. Nebudou zde bakterie, nebude zde vodní kámen, ani cokoliv jiného. Díky tomu zlepšíte účinnost praní, stejně jako prodloužíte životnost své pračky.

K TÉMATU  Svatební blázinec. S čím vším musíme při plánování svatby počítat?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neobvyklé nápady, jak v domácnosti využít ocet. Znáte je?

Vyberte si stylový koš na prádlo. Jednoduše uschová všechno špinavé, co čeká na praní, a doplní vzhled vaší koupelny

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Možná by vás ani nenapadlo, že masáž a pořádnou péči ocení i váš čtyřnohý kamarád. Podívejte se, jak si relaxující buldoček užívá masáž!
Práce na počítači, hraní her či sledování televize mají společné jedno a tím je enormní zátěž na oči. Displeje digitálních přístrojů totiž vyzařují modré světlo, které představuje obrovské množství energie, s níž se musejí oči vypořádat. To, co se ze začátku může projevovat jako podráždění, únava či zarudnutí, může mít časem nepříjemné následky v podobě zhoršení zraku.
Možná máte skvělý sex, na kterém nechcete nic měnit. V pořádku, ale jedna malá drobnost může vaše milostné prožitky pozvednout na novou, vášnivější a intenzivnější úroveň. Stačí věnovat pozornost něčemu, co běžně děláte. Správně se nadechněte!
Umíte si představit start dne bez lahodného hrnku kávy? Je to něco, co dokáže člověka nastartovat a zpříjemnit mu každodenní vstávání. Kolem kávy se však točí řada spekulací a domněnek. Ty se týkají především toho, jestli káva prospívá nebo naopak škodí zdraví. Jak to tedy je?
Dnešní den věnujte své pleti. Je třeba si také chránit kolena. Večer si dopřejte aromaterapii. Co radí astroložka Naďa Šmídová pro dnešní den?
Dnešní hektický způsob života si často vybírá svou daň prostřednictvím bolesti zad, krční páteře, šíje a nepříjemného tlaku v ramenou. Dobrá masáž je v tomto případě více než žádoucí. Nemusíte však nutně do masážního salonu, dobrou masáž se můžete naučit i sami. Poradíme vám hned několik triků, díky nimž se stanete mistrem domácích masáží.
Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!
Docílit toho, aby záhony nebo okenní parapety zely všemi barvami i během zimy, je poněkud složité. Tedy, to si alespoň zahrádkáři a pěstitelé pokojových rostlin myslí. Ve skutečnosti však existují druhy rostlin, které lze pěstovat i během zimy a které dokonce i v chladných ročních obdobích pučí do všech barev duhy. A jednou z nich je brambořík.
Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.

Výběr článků

Smutná zpráva postihla českou divadelní scénu, když ve věku 59 let zemřel vynikající herec Norbert Lichý. Tuto smutnou zprávu dnes zveřejnilo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě, kde umělec působil dlouhá léta. Lichý, který loni v prosinci oslavil devětapadesáté narozeniny, byl váženým držitelem několika prestižních ocenění a zanechal nezaměnitelnou stopu v srdcích diváků.
Postavte dětem pokojíček podle jejich přání. Prodávají se sice připravené sestavy pro děti, ale nic vám nebrání popustit uzdu fantazii a vytvořit bláznivý a originální dětský pokoj. Jen s přibývajícím věkem budou nutné další úpravy, ale zatím jim můžete stvořit vlastní svět.
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?

Nepřehlédněte

Vysmíváte se těm, kdo si píšou deník? A zkoušela jste to už někdy? Je to neuvěřitelně očistná záležitost, která vám pomůže zbavit se stresu, utřídit si myšlenky a mnohdy vás také povzbudí. Navíc budete díky deníku mít za pár desítek let na co vzpomínat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek