Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Billie Eilish. Mladá zpěvačka, která se stala slavnou přes noc. Proč ji teenageři zbožňují?

Možná jste již v rádiích zaznamenali hit Bad Guy, který rozhodně nepatří mezi mainstream. Kdo je slečna, která letos posbírala snad všechny americké ceny Grammy?
eilish
Billie Eilish je idolem nejenom všech teenagerů. Kde se vzala její sláva? (zdroj foto: npr.org)

15. 05. 2020

Proč je tak slavná a proč všichni její písničky doslova hltají? Pojďte si projít co víme o nejsledovanější teenagerce současnosti – Billie Eilish.

Z herecké rodiny

Než se její hity vystřelily jako raketou do celého světa, Billie žila poklidným životem v L.A. Narodila se do herecké rodiny. Její rodiče a její bratr Finney žili ve čtvrti Highland Park v Los Angeles. Billie Eilish od malička studovala tanec a hudbu, a to při domácím studiu. Své texty si píše od malička sama, a mezi její oblíbené interprety patří například Rocky, Lana Del Rey nebo Drake. Největší inspirací je pro ni ale Tyler, the Creator. Dle svých slov je skvělý, protože „Dělá si, co chce. Nezáleží mu na tom, zda to bude fungovat, nebo ne. Za to ho zcela obdivuji.“

billie
Sláva zpěvačky Billie Eilish se zrodila přes noc. Billie bylo pouhých 14 let.

První úspěch

Z Billie se stala hvězda doslova přes noc. A to jen a pouze díky moderním technologiím. Od svého učitele tance dostala za úkol navrhnout skladbu, na kterou spolu vymyslí choreografii. Skladbu Ocean Eyes napsal její bratr Finney původně pro svou skupinu, ale nakonec se rozhodl, že ji věnuje právě Billie, protože se mu zdálo, že holčičí hlas je pro ni lepší.

Skladbu pak společně nahráli na Soundcloud, to bylo Billie 14 let. A zrodila se hvězda! Nahrávku totiž začala sdílet velká masa lidí, a za pár dní byla Billie jednou z nejvíce vyhledávaných interpretů. Toho si samozřejmě všimli i v hudebním průmyslu. Billie zavolal manažer, se kterým spolupracuje dodnes.

A co lidi tak zaujalo? Nenapodobitelný hlas, který hladí, i kouše. Jakási naléhavost ve sdělení, které působí upřímně a nefalšovaně. Taneční choreografie se stala podkladem pro natočení videoklipu, ve kterém si Billie zatancovala spolu s dalšími tanečníky. Existuje i novější a oficiální video, kde je sama. To má na YouTube k dnešnímu dni na 236 miliónů shlédnutí.

K TÉMATU  Oppenheimer triumfuje na 81. Zlatých glóbech
billie
Nejúspěšnějším singlem je nahrávka Bad Guy. Na Youtube míří k miliardě shlédnutí.

Six Feet Under a Bad Guy

Říká se, že písně o nešťastné lásce vždy fungují. Asi na tom něco bude. Když Billie se svým bratrem začali spolupracovat s nahrávacím studiem, jako první se objevila píseň Six Feet Under. Psychedelická, pomalá balada o nešťastné lásce, ve které má hlavní úlohu sametový hlas Billie Eilish. Úspěch se dal očekávat. Více než 21 miliónů zhlédnutí na YouTube byl další odrazový můstek pro úspěšnou kariéru.

Hit, díky kterému se proslavila po celém světě, se jmenuje Bad Guy. Necelá miliarda zhlédnutí na YouTube, rebelantské aranžmá, kapající krev z nosu. Svět volal po změně – dokonalých holčiček s nereálnými tělesnými rozměry už mají mladí dost. S Billie se dokážou ztotožnit holky i kluci, a díky tomu zaznamenala raketový úspěch.

Šaty dělaj člověka

Abyste vybudovali dokonalou hvězdu showbusinessu, musí se něčím odlišovat. Lidé se s ní musí ztotožnit. To ví každý, kdo podniká v zábavním průmyslu. A věděli to i poradci Billie Eilish. Kdy jindy vytvořit dojem bezpohlavního člověka než v době, kdy LGBTQ komunity slaví úspěch a krize tradiční rodiny, kde je každé druhé manželství rozvedeno, zuří v celé západní civilizaci…

Billie Eilish se prezentuje více než oversized modely. Její texty jsou plné chmurných myšlenek a depresivních stavů, bylo tedy nutné vytvořit image, se kterou by její slova korespondovala. Zelené vlasy nemá nikdo – a na světě je jasný poznávací znak. Už ji nikdo nepřehlédne! A že nepatří zrovna mezi prvoplánové krásky, to není třeba zastírat. Je třeba z toho udělat přednost. Obří tenisky, volná móda, spolupráce s předními světovými návrháři. Ve velké večerní róbě Billie rozhodně nepotkáte – vlastně – šaty, nebo sukně nenosí vůbec.

eilish
V šatech, podpatcích nebo sukni tuto zpěvačku neočekávejte.

Slavná britská značka Burberry si udělala tu nejlepší reklamu, když na udílení American Music Awards oblékla novou hvězdu od hlavy až k patě do svého slavného vzoru – tartanové kostky. A to včetně bot. A co na hlavu? Čepici se síťkou, která je posetá krystaly.

K TÉMATU  Toto jsou poslední Ivaniny fotky s Karlem Gottem. Slabší povahy rozhodně dojmou až k slzám

Extravagantní modely pro ni šije firma Gucci i Louis Vuitton. Lepší reklamu mezi novou generací si značky mohly jen těžko představit.

Billie se podařil husarský kousek – v dnešní době uniformních krásek v minisukních se odlišila. Nejen hlasem a aranžmá svých písní, ale také svým zjevem. Teenageři se s ní ztotožňují. Všichni přeci někdy zažili zklamání v lásce, krizi identity nebo deprese. Sametový hlas této zpěvačky, rebelie a touha odlišit se od stáda, to proměňuje celou novou generaci. Billie Eilish letos proměnila pět ze šesti nominací Grammy, což je na osmnáctiletou zpěvačku hodně slušný výkon. Ptáte se, jak se na galavečer vymódila? Přeci do zelené, maxi oversized model nešel přehlédnout.

Taky ji tak žerete?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Slavné ženy, které bojovaly s bulimií a dokázaly ji porazit. Patřila mezi ně i princezna Diana

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Lesklé zrcadlové polevy neboli mirror glaze udělají z každého dortu malířský obraz. Poléváním a mícháním různých barev můžete vytvořit vzory podle své fantazie. Vaše dílo bude vypadat jako od profesionálů!
Spodní prádlo je nedílnou součástí každodenního života. Kromě toho bývá také důležitým prvkem v tom intimním kontextu. A to zejména z pohledu mužů. Hezké spodní prádlo totiž dokáže muže naladit na tu správnou náladu, umocnit v něm nejrůznější fantazie a představy. Které je ale láká úplně nejvíc a jak na jednotlivé kousky reagují?
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.
Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Únava je přirozenou reakcí našeho těla na přepracovanost nebo stres. Pokud se ani po dobrém spánku necítíte odpočatí, jste neustále napjatí a necítíte se takříkajíc „v pohodě“, můžete trpět syndromem chronické únavy. Je rozšířený mezi obyvateli velkých měst, kteří jsou vystaveni častému stresu a přepracovanosti. Vědci nazývají chronickou únavu nemocí 21. století. Nestihla právě vás?
Obujte si své Manolo Blahnik, protože holky jsou zpět. Druhá série „A jak to bylo dál...“ je stále v našich myslích (díky návratu Samanthy Jones), ale už teď se nemůžeme dočkat, jaké nové drama třetí série přinese.
Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.
V obchodním světě, kde konkurence prudce roste, je neustálý rozvoj obchodních dovedností klíčový pro dosažení úspěchu. V našem článku "Rozvoj obchodních dovedností! Proč je důležité na sobě pracovat?" prozkoumáme, jaké konkrétní dovednosti jsou v dnešním podnikatelském prostředí nejžádanější. Přineseme vám náhled na to, proč je neustálý osobní a profesní růst klíčový a jak může vývoj vašich dovedností ovlivnit váš kariérní postup. Připravte se na inspiraci a tipy, jak efektivně investovat do svého vlastního profesního rozvoje a stát se konkurenceschopným hráčem na trhu.
Kdo by neznal kultovní seriál Přátelé, který je oblíbený napříč mnoha generacemi? Rosse, Rachel, Monicu, Joeyho, Chandlera a Phoebe milujeme všichni, ovšem pamatujete si děti, které v seriálu hrály? Kdo ztvárnil Bena a Emmu, jedny z důležitých postav seriálu? A co dělají nyní?
Crop top mikiny se těší nejen v této sezóně nesmírné popularitě. I když jsou samy o sobě extrémně módní, potřebujeme vědět, jak je kombinovat, abychom dosáhli požadovaného efektu. Proč je musíte mít?
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Problémy se zády jsou v dnešní době civilizačním onemocněním, se kterým se setkává snad každý druhý z nás. A zatímco některé jsou vrozené a získané třeba vlivem skoliózy či hyperkyfózy a dalších latinských názvosloví, jiné jsou způsobené nezdravými návyky, které každý den (mnohdy nevědomky) opakujeme. A právě takové zlozvyky ke zhoršení a ještě větším potížím jenom přispívají. Co nám nejvíce kazí záda?

Výběr článků

Ratanový květináč ještě nikdy nevypadal lépe. Stačí k tomu venkovní lucerna, větve borovice, vánoční světýlka a pár ozdobiček. Všechno sestavte a naaranžujte podle svého vkusu, a pak už stačí jen rozsvítit. Do lucerny je ideální elektrická svíčka. Výsledek je fenomenální, obzvlášť večer! Přestože je tato dekorace primárně určená na ven, nikdo vám nebrání postavit ji do rohu obývacího pokoje. Pohled na ni vás bude hřát i tam.
Dnes už nikoho žena na vedoucí pozici příliš nepřekvapí. Obdivujete je, vzhlížíte k nim, chtěli byste být jako ony a tápete, jak se alespoň přiblížit?

Nepřehlédněte

Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.
Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek