Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vdechněte starým věcem nový život. Přinášíme dokonalé tipy do vaší domácnosti. Značka: upcykle

Proč nakupovat nové, když lze kreativně použít věci, které se nám již nelíbí. Pojďte se povídat na dokonalé tipy, jak si váš domov zkrášlit pomocí upcyklovaných věcí. Jdeme starým věcem dát nový život. Budete zírat, co vše se dá vytvořit! Do upcykle!
Upcykle
Podlehněte upcykle trendu a využijte staré věci. Teď už nemusíte nic vyhazovat!

18. 03. 2020

Vertikální zahrada do chodby i kuchyně

Máte starý kredenc, který se válí na chatě, a už se vám nelíbí? Pojďte se na to podívat jinýma očima – když vezmete veselou barvu, jako je žlutá, zelená nebo oranžová, a dáte vašemu sekretáři zcela nový vintage háv, vznikne vám parádní vertikální zahrada! Otevřete šuplíky a umístěte do nich květináče s pokojovými rostlinami.

Odstraňte dvířka a využijte vzniklý prostor jako knihovnu. Nový a svěží nápad projasní vaši domácnost! A starý sekretář může opět dělat radost a krásu. Zkrátka upcykle.

Psací stůl z dětské postýlky

Kdo máte odrůstající batole, zbystřete! Dětskou postýlku rozhodně nevyhazujte. V případě, že se ji budete snažit prodat, získáte jen pár švestek. Nejlepší možné využití je nasnadě – vytvořte svému dítěti psací stůl! Místo, kde si bude moci odkládat své výtvarné potřeby, a kde budou vznikat od věku 1,5 – 7 let ta nejkrásnější umělecká díla, vytvoříte vlastníma rukama.

Vše, co potřebujete, je dobrá nálada, deska a pár šroubů. Stůl natřete potravinářskou barvou, která je určena pro malé děti, umístěte na ni závěsné květináče s pastelkami, a máte hotovo! Dítě bude nadšené, že má svůj výtvarný kout a vy budete mít dobrý pocit ze super nápadu.

Upcykle
Dětská postýlka. (zdroj foto: pixabay.com)

Posviťte si na dobrou náladu

Domov je místo, kam se těšíte. Jsou vaše místnosti omšelé a chybí v nich život a nápaditost? Pomocí jednoho upcykle prvku se z nich stanou dokonale stylová místa, která lákají ke kreativitě. Co takhle vyměnit vaše svítidlo za cylindr? Je to na vás příliš?

Dobře, zkusíme to i jinak. Stejně výborně vám totiž poslouží starý talíř, mísa nebo starodávná čajová konvice po babičce. Prostor je vyladěn, vychutnejte si kouzlo domova! Konečně se tam budete pořádně těšit.

K TÉMATU  Jak si vybrat sedací soupravu, aby vám ladila s ostatním nábytkem

Upcykle a hravá kuchyň

Supermoderní kuchyň získá punc jedinečnosti, když jí dopřejete hravou tečku. Máte staré nádobí, které už nepoužíváte? Hrnky, naběračky, misky nebo malé hrnce? Zavěste je na hřebíček na zeď, a dejte do nich drobné sukulenty. Minizahrádka potěší vaše oko a hravé detaily pohladí vaši duši. Už se těšíte, až si do hrnku dáte substrát pro pěstování bonsají nebo sukulentů?

Minizahrádku v kuchyni můžete použít i jako zásobárnu zdravých bylinek. Není nad to si přímo v kuchyni pěstovat lahodnou bazalku, zdravou petrželku nebo voňavou pažitku. Hurá na zdravé mlsání!

Upcykle
Bylinky ve vyřazených hrnečcích. (zdroj foto: pixabay.com

Parádní polička na knihy

Chybí vám v obývacím pokoji místo, kam byste odložili knihy? Parádní odkládací prostor si vytvořte z bedýnek od ovoce, které pomocí malých hřebíčků nebo lepidla upevníte k sobě. Přejete si barevnou variantu, kdy nejprve každou bedýnku obarvíte na žlutou, modrou, zelenou nebo červenou barvu?

Nebo dáváte přednost vintage nábytku a postačí vám bílá nebo šedá patina? Vaše knihy už se těší, až budou mít své vlastní místo! Nahoru umístěte pokojovou rostlinu a těšte se z útulného koutku. Navíc jste za nový nábytek neutratili ani korunu.

A tip na závěr – víte o tom, že veškerý nábytek do ložnice i do obývacího pokoje si můžete zhotovit z prachobyčejných palet? Postel, stůl i gauč si tak pořídíte doslova za hubičku. Originální a podle svých představ. Prostě upcykle.

Máte radost, že se vám povedlo vytvořit nový a útulný kousek do vašeho bytu, a navíc jste nezatížili životní prostředí? Proč kupovat něco nového, když si můžete svůj byt zdokonalit věcmi, které byste vyhodili. Využijte své kreativní chvilky a vytvořte něco užitečného, praktického i zdobného.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

DIY: Tyhle vychytávky vyzvednou vaši domácnost na nový level. Jak na to?

K TÉMATU  5 receptů na lehké a výživné pokrmy

Neobvyklé nápady, jak v domácnosti využít ocet. Znáte je?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Je to sen snad každého z nás. Cestovat po světě a přitom vydělávat. Není to však nereálný sen, pokud se z vás stane digitální nomád. Takhle se dnes živí kde kdo. Stačí jen vědět, jak na to.
Jeho design je tak čistý a jednoduchý, že vypadá jako přepravní kontejner. Little Big House stojí na svahu hory Mount Wellington ve Fern Tree v Tasmánii. Projekt dokončený v roce 2010 a dokonce vyhrál ocenění v kategorii rezidencí a novostaveb. Jak se vám líbí?
Letošní vánoční svátky přišly doslova nečekaně. Člověk ani nestihl zamhouřit oka. A možná právě proto, že svou pozornost věnoval něčemu jinému, teď nemá ani vyzdobený svůj příbytek. Pokud stejně jako mnozí ostatní doháníte veškeré vánoční resty, možná máte na seznamu i položku: vyzdobit interiér. A od toho jsme tu my.
Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!
Jste-li rodič odrostlejšího dítěte, jistě už jste řešili otázku, kdy je ten správný čas, aby dítě spalo v pokojíčku zcela samo. Pokud máte doma čerstvě narozené miminko, toto nelehké rozhodování vás teprve čeká. Čím se řídit a jak postupovat, aby to nezanechalo stopy na vzájemném vztahu?
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Zdravé lesklé vlasy plné síly a vitality jsou ozdobou každé ženy. Dosáhnout tohoto stavu ale nemusí být vždy snadné. Jednou z nejčastějších chyb je, že svým vlasům věnují ženy péče až příliš. Neustálé mytí, česání, kulmování, fénování či žehlení vlasy zatěžuje a poškozuje. Pravidelná péče je samozřejmě důležitá, je však třeba přistupovat k ní z té správné strany. Jak tedy o vlasy správně pečovat?
Svatební obřad je sice hlavní program, uteče ale poměrně rychle. Pak přijde na řadu hostina. Právě ke svatební párty se upíná nejvíce pozornosti i plánování. Prohlédněte si honosné slavnostní stolování
Asi každá žena má v šuplíku mezi ponožkami schované i silonky. Nosíme je k sukním i šatům, jejich stinnou stránkou je ale fakt, že stačí drobné zatrhnutí nehtem a silonky rázem "zdobí" dlouhé očko. Ještě než zničené silonky vyhodíte do koše, můžete je v domácnosti využít.
Je skvělé, že máme v dnešní době možnost koupit dětem vše, co jim na očích vidíme. Až si ale zkusíte společně s nimi vyrobit nějakou tu vychytávku do pokojíčku z obyčejného kartonu, uvidíte, jak si takovou tvořivou chvilku opravdově vychutnáte. Vyrobte si společně hračky!
I letošní léto se neslo ve znamení barev v mnoha zahradách. Zatímco někdo pěstoval klasické růže, jiní se rozhodli pro takzvanou pupalku. Pupalka dvouletá se však i přesto netěší velké oblíbenosti. Je to velká škoda, je totiž tak zajímavá! 

Výběr článků

Pokud chcete dbát na zdravý jídelníček, zaměřte se na naklíčená semena. Obsahují totiž všechny důležité a hodnotné látky, potřebné k životu.
I když už se za okny kolikrát "rýsuje" jaro, ještě si nějaký ten pátek počkáme, než se dá zima definitivně na ústup. Počasí je nevyzpytatelné a po ránu umí i nepříjemně překvapit. Studený vítr a teploty okolo nuly rtům příliš nesvědčí.
Zajímá vás, jak udělat ze svého rande nezapomenutelný zážitek? V našem článku "Originální rande! Tipy na skvělé rande" vám přinášíme jednoduché a praktické rady, jak osvěžit vaše romantické setkání. Od netradičních míst po kreativní aktivity – pojďte s námi objevit nápady, které oživí vaše rande a vytvoří nezapomenutelné vzpomínky. Přečtěte si naše tipy a udělejte z každého rande jedinečný zážitek pro vás oba. Co tedy říkáte na to, abyste se společně vydali na nové dobrodružství lásky?

Nepřehlédněte

Letní sezóna odstartovaná a vy již jistě máte plány, ne-li již zaplacené dovolené. Cestovní horečka stoupá, vy se těšíte, nicméně máte před sebou nějaké ty výzvy. A to předně v podobě balení, chystáte-li se cestovat letecky.
Čas nejde zastavit, a tak i miláček všech žen, Antonio Banderas, zakotvil v přístavu šedesátníků. V poslední době prošel velkými změnami ve svém životě. Mimo jiné prodělal infarkt a před několika týdny oznámil, že má koronavirus. Svůj zaběhlý hollywoodský život ale právě po infarktu zcela přehodnotil a dnes plní sociální sítě zcela novými příspěvky. Čemu propadl?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek