Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Obličejová jóga je cesta nejen k omlazení. Tímhle způsobem můžete skvěle nastartovat svůj den

Jednou z možností, jak pozitivně ovlivnit vzhled našeho obličeje, je obličejová jóga. Jedná se o krátké cvičení, které umí oddálit projevy stárnutí a pozitivně naladit tělo i mysl. V čem spočívá?
Obličejová jóga je cesta nejen k omlazení. Nastartujte svůj den!
zdroj: 123RF.com

09. 12. 2019

09. 12. 2019

Obličejová jóga je cvičení, při kterém zapojíte kromě svalů na obličeji i vaše vědomí. To ostatně definuje nejen samotnou jógu, ale každý druh cvičení. Bez vědomého zapojení naší mysli nefunguje naplno. Těchto pět kroků vám může být takovým přivítáním nového dne.

Prokrvení pleti

Prokrvení obecně svědčí každé části těla, protože ji zahřeje a připraví na potřebný pohyb a úkon. Stejně tak to platí i pro pleť. Její prokrvení je jako kyslíková terapie. Pokud se nechcete přímo zavěšovat hlavou dolů, což obličej prokrví nejlépe, je tu ještě jedna možnost. Zařvěte jako lev! Nemusíte to doprovázet zvukem, jde pouze o gesto vašeho obličeje. Hluboce se nadechněte a pak vydechněte s pořádně vyplazeným jazykem a pusou otevřenou dokořán. Pokud se vám to zdá šílené, nemějte obavy. Nikdo vás přece nevidí. Tuto rozcvičku můžete zopakovat několikrát.

Posílení svalů

Dalším krokem je několikrát při výdechu přeříkat samohlásky A-E-I-O-U. U toho maximálně zapojte mimické svaly. Pak přiložte pěst pod bradu a s výdechem několikrát zatlačte proti jejímu odporu. Tohle je taková hlavní část obličejového cvičení. Nejlepší pomůckou je také dívat se na sebe do zrcadla, i když to není nezbytné. Každopádně to umožní se na celou věc více soustředit.

Masáž obličeje

O blahodárném účinku lymfatické masáže se není třeba rozepisovat. Pozitivní vliv má i na obličej, podporuje jeho elasticitu i kondici. Vaše masážní pohyby by měly vždy respektovat přirozený tvar svalů. Okolo úst masírujte v kruhu, na čele a tvářích směrem do stran a na krku odspoda nahoru. Oční okolí vůbec nemasírujte. Přitlačit pak můžete na čelistech.

Obličejová jóga je cesta nejen k omlazení. Nastartujte svůj den!
zdroj: 123RF.com

Relaxace a zklidnění

Zavřete oči a několikrát se nadechněte a vydechněte. Uvolníte obličej a pocítíte, jak napětí postupně odchází. Během této fáze vyprázdněte mysl a nesnažte se myslet na nic, jen na svůj dech a pocit uvolnění.

K TÉMATU  Horoskop krásy a duševního zdraví na týden od 24. 12. - 28. 12. 2018. Příjemné prožití vánočních svátků!

Úsměv

Obličejová jóga má ještě jeden důležitý krok. Zkuste se na sebe usmát do zrcadla. Pěkně zeširoka, ale přirozeně. Posílíte tím koutky úst, ale také si zlepšíte náladu. Vaši tvář by měl nejčastěji zdobit právě mírný úsměv, kterým jasně ukazujete svoji pozitivní mysl!

Obličejová jóga je cesta nejen k omlazení. Nastartujte svůj den!
zdroj: 123RF.com
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I ve větších bytech může být někdy koupelna situována tak, že šetříte každým centimetrem, aby se vám tam vešel alespoň sprchový kout, umývadlo a pračka. Koupelna je zatím stále nejčastějším a nejlepším místem, kam pračku umístit. Jaké vymyslet řešení, když je koupelna opravdu těsná?
Znáte to: šéf tlačí novými úkoly a vy se snažíte najít odvahu říct NE. Jak však odmítnout šéfa bez rizika a udržet si duševní pohodu? Dnes se zaměříme na praktické strategie, jak elegantně odolat nadměrné pracovní zátěži, zachovat klid a udržet si zdravý životní rytmus.
Váš přítel má z předchozího vztahu dítě a vy se obáváte, zda novou situaci všichni obstojně zvládnete? Máme pro vás několik tipů, se kterými se na celou situaci můžete podívat z té lepší stránky. Co dodržet, aby to fungovalo?
Jsem vdaná za svého muže dlouhých devatenáct let, máme tři děti, a i když jsme si prošli někdy těžkým obdobím, všechno jsme spolu ustáli. Teď ale přišlo něco, co nás rozdělilo a nevím, zda to ještě někdy může být zase jako dřív.
Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
Seznamování je samo o sobě poměrně náročnou činností, pokud chcete zanechat opravdu dobrý dojem. Ještě horší je, pokud se do této odvážné činnosti vrhnete v zimním období. V zimě totiž mnoho okolností vůbec nepřidává vaší snaze ohromit daného člověka. Je však škoda v těchto chladných měsících zahodit šanci poznat toho pravého nebo tu pravou.
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.
Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení. Jaká?
Je možné, že v běžném ortodoxním vztahu se necítíte příliš šťastní, i když vám tam nic nechybí. Možná by vám více vyhovoval otevřený vztah. Co to obnáší? Jaké jsou benefity? Jste vůbec typ pro otevřený vztah? Je mnoho věcí, které je předtím třeba brát v úvahu.
My Little Pony - tato ikonická značka malých, barevných poníků se stala symbolem radosti a přátelství po celém světě. Bez ohledu na váš věk, My Little Pony vám okamžitě získá srdce svou roztomilostí a pozitivní energií. Ponořte se do světa barev, přátelství a dobrodružství My Little Pony a objevte nový způsob, jak obohatit svůj životní styl.
Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.

Výběr článků

Určitě to znáte – někdy něco pravidelně jíte a až po delší době zjistíte, že vaše představy o zdravém stravování byly v tu dobu na míle daleko od skutečnosti. Na trhu existuje velké množství potravin, které díky jejich vzhledu či pověsti pokládáme za dietní, ale dietními, respektive zdravými, vůbec nejsou.
Začala jste na jaře trénink v přírodě a chcete pokračovat? Běháte nebo chodíte? Dá se to zvládnout i na podzim. Podzim sice přináší nižší teploty, mlhu a občasný déšť. Na takové počasí se však můžete připravit a má dokonce i své výhody. Jak sportovat na podzim a využít potenciálu počasi?

Nepřehlédněte

Čeká nás opravdu studený víkend. Co přinese napoví astroložka Naďa Šmídová. V sobotu se hlídejte při komunikaci, a v neděli si nezapomeňte pěkně odpočinout. Co dalšího prozradil horoskop krásy a duševního zdraví?
Začínáte pociťovat nepříznivé příznaky menopauzy nebo se jim chcete do budoucna co nejvíce vyhnout? Přinášíme vám pár tipů, jak toho docílit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek