Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Máte partnera o mnoho let staršího nebo naopak mladšího. Je věkový rozdíl ve vztahu handicap nebo plus

Myslíte si, že jste potkala toho pravého, ale okolí je z vašeho vztahu rozpačité. Je starší o více než 20 let? Je mladší o více než 10 let? Člověk by řekl, že v dnešní společnosti se věkový rozdíl nepočítá. Zdaleka to není pravda. A většinou jsou to ženy, které věkový rozdíl řeší podstatně víc, než muži.
Je věkový rozdíl mezi partnery handicap nebo plus
zdroj: 123RF.com

24. 07. 2019

Výrazně starší muž. Představte si svůj život za dvacet i více let

Zamilovala jste se do kolegy staršího o 30 let. Nejprve vás to ani nenapadlo. Ale sedíte spolu v kanceláři a najdou se chvilky, kdy se o sobě leccos dozvíte. Najednou vám připadá přirozené bavit se s ním o literatuře, divadle, cestování. Věkový rozdíl najednou nevnímáte. Přitažlivost je čím dál silnější, až je z toho láska a vztah. Než za sebou oba začnete pálit mosty, odpovězte si právě vy na několik otázek – pokud vám je dosud nepoložil on.

Dokážete za deset nebo dvacet let přizpůsobit své zájmy a potřeby jeho věku? Protože vám bude čtyřicet či padesát a jemu sedmdesát či osmdesát. Pokud je věkový rozdíl příliš vysoký, pravděpodobně nebude mít takovou fyzičku, aby s vámi sportoval, například jel na kola nebo lyžovat. Jste oba tak tolerantní, že dokážete trávit čas s vrstevníky svého partnera, a vy s jeho dospělými dětmi, případně vnoučaty?

Když chcete založit rodinu

I když někteří muži mívají ve věku šedesáti i více let děti, mnoho odborníků to označuje za risk. Často již nebudou mít dost sil se o ně postarat či sdílet s nimi jejich životní cestu. Pokud se váš muž rozhodne děti nemít, nebudete v budoucnu litovat, že jste souhlasila a zůstala kvůli němu bezdětná? I mladý člověk může být těžce nemocný, avšak v případě seniorů se pravděpodobnost zvyšuje. Je vaše láska tak velká, že se postaráte například o bezmocného člověka?

Výhody a rizika, když jste starší vy

Kolegyně říkají, že jste se zbláznila. Muž, o deset či více let mladší, si získal vaše srdce a vy toužíte být jen s ním. To vy jste dostala druhou mízu! Kde je vaše čtyřicítka či padesátka! Připadáte si stejně mladá jako on.

K TÉMATU  Budujete kariéru a zapomínáte na lásku a vztahy. U těchto povolání buďte obezřetní, pokud nechcete zůstat sami

Možná si říkáte, že se alespoň budete udržovat kvůli němu v kondici. Ale to byste určitě dělala i tak. Dokážete však nebrat na vědomí předsudky svého okolí? Zvládnete, když ve vás cizí lidé uvidí matku a syna, a ne partnery?
Jestliže jste ještě ve věku, kdy chcete mít dítě, a váš partner toto přání sdílí, je na tom mladší partner lépe, než starší. Může být vašemu dítěti dobrým parťákem, který ho naučí všechny klučičí dovednosti a nezbednosti. Pokud však už dítě nechcete, zamyslete se, zda se on vzdá vlastního dítěte navždy.

Společné zájmy jsou to podstatné

Pokud jste mladá a on starší, můžete na vztahu vydělat oba. Pokud je váš vybraný muž někdo, ke komu vzhlížíte jako k autoritě, můžete se od něj leccos naučit. Na druhou stranu počítejte s tím, že částečně budete muset svůj životní rytmus přizpůsobit jeho. Třeba trochu zpomalit.

Máte-li partnera podstatně mladšího, můžete v jeho společnosti, případně společnosti jeho přátel, omládnout i vy. Naučíte se třeba práci s moderními technologiemi, vyzkoušíte sporty a činnosti, o nichž jste si myslela, že je už nezvládnete.

Ale nakonec, věkový rozdíl překážkou být nemusí. Ať je vztah věkově nevyrovnaný nebo vyrovnaný, nejdůležitější jsou společné zájmy. Protože čas, který jejich sdílením strávíte, váš vztah vždycky jen upevní. A to se počítá.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nezáleží na tom, jestli plánujete velkou hostinu na Vánoce, narozeniny, výročí nebo pravidelně vaříte domácí jídla. Každý kuchař i kuchařka potřebují v kuchyni trochu pomoci. Některé spotřebiče nebo nádobí vám může ušetřit čas i práci. Podívejme se na pár předmětů, které by neměly chybět ve vaší kuchyni, jestli máte rádi domácí pokrmy.
Být na dítě sama není bůhví jaký med, to nám jistě potvrdí každá žena, která si tím prošla. Ať už se jedná a sociální, finanční nebo časovou nesvobodu. Jak si s tím vším poradit?
Léto se pomalu loučí a my se již nemůžeme dočkat, až se v našem šatníku objeví svěží a nové podzimní kousky. Představujeme vám barvy, které jsou letos na podzim in. Pojďte se inspirovat - tohle je podzimní móda!
Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!
Rychlé odmítnutí rande je jediný způsob, jak muži na rovinu říci, že vás nezajímá. Jestliže opravdu nemáte zájem o osobní setkání, musíte mu říci své stanovisko co nejdříve a nekompromisně. Jak?
Krásná postava, zpevněný zadek, silné svaly, perfektní držení těla, stejně jako obratnost a lehkost pohybů... To vše lze získat pomocí cvičení zvaného pilates. Toto cvičení se objevilo již před několika lety, ale stále nabírá na popularitě. Proč ho cvičit? A jak s pilates začít v domácích podmínkách? Uvidíte, že i naprostý začátečník může s pilates začít okamžitě a brzy dosáhnout skvělých výsledků ve formování své postavy!
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
Hmat je jedním ze smyslů, který hojně používáme, ale málo si uvědomujeme, jak velký je to dar i pro všechny kolem nás. Dotyk druhého člověka je nenahraditelný, jak moc Vám chybí zjistíte, až když o možnost vzájemného tělesného kontaktu přijdete.
Zima se začíná velmi pomalu, ale nemilosrdně projevovat. Slunce zapadá velmi brzy - a v nočních hodinách už se vyšších polohách objevují mrazíky. To je nechvalné znamení blížících se zimních měsíců, během nichž se budeme snažit trávit co nejvíce času v teple našeho domova. A teplo je přeci důležité!

Výběr článků

Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.
I v dnešní době, kdy se výrobci elektroniky předhánějí, co všechno jejich nové chytré hodinky neumějí, existuje velké množství lidí, kteří nejvíce ocení jednoduché a elegantní ručičkové hodinky. Navíc jen jednoduché hodinky se hodí třeba k obleku nebo do divadla, takže by neměly chybět žádnému muži.
Start do nového roku je ideální doba, kdy byste se měli začít o sebe lépe starat a napravit co nejvíce hříchů z minulosti. Lednová očista, zdravější strava a více pohybu vám udělají jedině dobře. Budete se cítit lehčeji. Shodíte přebytečná kila a vhodné bylinky vás zbaví všech škodlivin, které se ve vás za poslední rok nahromadily.

Nepřehlédněte

Genetická modifikace, tedy úmyslná změna genetického materiálu, se využívá zejména ke snazšímu pěstování některých rostlin. Nejčastěji můžete v této souvislosti slyšet o kukuřici. Narazíte však na mnoho argumentů pro i proti tomuto zásahu při pěstování. Na jedné straně je vyzdvihován přínos a zajištění vyšší produkce, na straně druhé jsou pochyby a možná rizika spojená s jejich konzumací.
V okamžiku, kdy propukla koronavirová krize se zhmotnil nedostatek pracovníků ve zdravotnictví a také v psychoterapii. Zatímco první zmiňovaní se starali o to, aby se nemocní lidé postavili na nohy, psychoterapeuti se o to samé starali v trochu jiném slova smyslu. Bohužel se mezi námi stále našli i ti, kteří si k nim nechtěli zajít pro pomoc. Mysleli si, že navštěvovat je je spíše jedna velká ostuda, ale opak je pravdou. Dnes je to zcela normální. 

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek