Čtvrtek , 02. 05. 2024

Svátek práce

Péče o nohy v letních měsících: konec oprýskaných pat a nevzhledných nehtů

O chodidla je samozřejmě třeba se starat celý rok, ale v létě je péče o nohy trochu jiná. Nejen proto, že je ukazujete v otevřené obuvi. Chození naboso totiž chodidla více namáhá. Aby nohy vypadaly krásně a pěstěně, dodržujte základní pravidla.
Péče o nohy je v létě jěště důležitější, protože chození naboso chodidla více namáhá
zdroj: 123RF.com

20. 06. 2019

Žádné rozpraskané paty a oprýskaný lak

Je katastrofální vidět ženu v krásných letních šatech, která má nohy v luxusních sandálech, a přitom rozpraskané paty. Přitom právě ty v létě nejvíce trpí. Proto základem letní péče jsou nejen upravené a nalakované nehty, ale také odstraněná tvrdá a suchá kůže na chodidlech. Kůže tvrdne především na patách a potom pod palcem a malíčkem. Pokožka chodidel totiž nemá mazové žlázy, a tak jim chybí přirozená vlhkost. Také z toho důvodu bývají chodidla často nepříjemně vysušená a mají tendenci tvrdnout a praskat.

Denně mažte, týdně koupejte

Pedikúra jednou měsíčně to nezachrání. Je třeba každodenní péče. Vždyť jde o část těla, která je nejvíce namáhaná! Ráno namažte nohy hydratačním krémem, případně speciálním krémem, který osvěží a připraví nohy na pracovní maratón. Dobré jsou také pudry nebo osvěžující spreje, zvláště když nosíte baleríny nebo jinou uzavřenější obuv.

Každý večer zkontrolujte plosky nohou a odstraňte zrohovatělou kůži. S pemzou je nejlepší pracovat po koupeli, když je kůže změklá. S bruskami, šmirglíky a pilníky se mně osobně lépe pracuje na suché pokožce. Po vysprchování nohy namažte hydratačním krémem. Alespoň jednou týdně dopřejte nohám lázeň. Ponořte je do vody teplé 37-38 °C, v níž rozpustíte koupelovou sůl, případně oblíbený esenciální olejíček nebo olivový olej.

Nohy nechte ponořené 10-15 minut a pak je opláchněte vlažnou vodou. Použijte peeling, který odstraní odumřelé buňky, a opět opláchněte. Poté vmasírujte hydratační krém.

Pro krásné nehty doma i na pláži

Čas po koupeli je také vhodný pro péči o nehty. Ošetřete kůžičku a do nehtového lůžka vmasírujte pečující regenerační nebo výživný nehtový olej. Nehty můžete pouze vyleštit, nebo nalakovat. Zajímavé jsou prodyšné laky, pod kterými se nehtům lépe dýchá. Jestliže se chystáte na dovolenou, určitě si lak (včetně podlaku a nadlaku) přibalte do cestovní kosmetické taštičky.

K TÉMATU  Třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Dokonalé pro zvláštní příležitosti!

Zvláště u moře se totiž i kvalitně nalakované nehty mohou ošoupat o písek a kamínky a bezchybný vzhled je rázem pryč. Někdy stačí přetáhnout lak jednou vrstvou, nebo doplnit ošoupané konečky a nanést vrchní lak.

Domácí tipy na tvrdé paty

Jestliže o nohy dobře pečujete, ale máte velké potíže se zrohovatělou kůží, vyzkoušejte některý z osvědčených domácích triků našich babiček. Tvrdé paty si potírejte jelením lojem. Lůj můžete také rozpustit v troše vody a mazat chodidla vzniklým olejíčkem. Rozmačkejte banán, naneste na chodidla, dejte nohy do igelitových sáčků a nechte působit alespoň hodinu, ideálně přes noc. Stejně je možné použít tvaroh nebo vazelínu s trochou citronové šťávy.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý z nás občas bojuje s kvalitou spánku. Co dělat, když ani správně nastavená spací režim nestačí? Zkvalitněním spánku si zkvalitňujeme všechny aspekty života, proto vám přinášíme ultimátní tip, jak si vymazlit svůj spánek a vytěžit z něj maximum.
Minulý týden jsme si zasoutěžili o dvoje krásná sluchátka. Dnes už známe vítězky naší soutěže. Kdo měl štěstí a krásná sluchátka Trust Norma do nás dostane?
Jíst zdravě a prospět svému zdraví - to je hlavní úkol mnohých z nás. Dnes si stále více lidí uvědomuje fakt, že zdraví máme jenom jedno a že ho můžeme podpořit (nebo také zcela zruinovat) tím, co jíme. Pokud do jídelníčku zařadíte pečivo či smažené pokrmy, budete se cítit unavení a zdraví začne skomírat.
Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?
Pokud toužíte po romantice, nečekejte, až váš přítel naplánuje něco zvláštního, převezměte otěže a zajistěte si večer svých snů sami. Možná budete chtít naplánovat rande s ohledem na svůj vkus, ale pokud pro něj chcete připravit něco zvláštního, měla byste své plány přizpůsobit jeho zájmům. Zde je několik užitečných rad pro plánování romantického rande pro vás a vašeho přítele.
Jeho design je tak čistý a jednoduchý, že vypadá jako přepravní kontejner. Little Big House stojí na svahu hory Mount Wellington ve Fern Tree v Tasmánii. Projekt dokončený v roce 2010 a dokonce vyhrál ocenění v kategorii rezidencí a novostaveb. Jak se vám líbí?
Mnoho z nás trpí nějakou vadou zraku, nejčastěji se však jedná o krátkozrakost či dalekozrakost, tudíž je korekce zraku pro mnoho lidí téma, které musejí řešit. Co je však lepší – brýle nebo kontaktní čočky?
Kdo by neznal kultovní seriál Přátelé, který je oblíbený napříč mnoha generacemi? Rosse, Rachel, Monicu, Joeyho, Chandlera a Phoebe milujeme všichni, ovšem pamatujete si děti, které v seriálu hrály? Kdo ztvárnil Bena a Emmu, jedny z důležitých postav seriálu? A co dělají nyní?
Už nevíte, co pít, abyste si pitný režim co nejvíce zpříjemnily? Pak vám doporučujeme vložit do odšťavňovače několik jablek a připravit si nápoj, co vám prospěje ve všech směrech. Proč s jeho výrobou neotálet?
Asi každý nám dáte za pravdu, že hraní je důležitou součástí vývoje dítěte. Když odloží miminko chrastítko, tak se přesouvá jeho zvídavost k okolí. Navíc se mu v tomto období (1 až 3 roky) rozvíjí pohyb, řeč i myšlení. Jaké vhodné hračky pořídit právě těmto dětem?
Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!

Výběr článků

Jakékoliv potíže se spánkem se mohou nepříjemně odrazit na průběhu celého našeho dne. Pokud se necítíte ve své kůži, hned se obtížněji hledá potřebná trpělivost při doprovázení dětí do školek či do škol. Stěží budete pak mít v práci dostatek energie na řešení všech úkolů. Není však nutné sahat hned po lécích. Kvalitu svého spánku můžete výrazně podpořit pomocí bylinek. Jaké stojí za to vyzkoušet?
Je tomu už dvacet let, co byla v Česku uvedená premiéra prvního dílu nejslavnější čarodějnické ságy na světě. Snímek Harry Potter a Kámen mudrců bořil rekordy v návštěvnosti českých kin, a nejinak tomu bylo i při dalších dílech, které tvůrci natočili.
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.

Nepřehlédněte

O botoxu a jeho účincích se hojně mluví, kosmetické úpravy botoxem jsou skloňovány v médiích a zejména celebrity si v těchto úpravách libují. Ale už zdaleka nejen slavné tváře jeho magii podlehly. Ovšem i když se díky botoxovým injekcím můžete zbavit vrásek, čímž jistě alespoň na chvíli vizuálně zastavíte stárnutí, ne vždy je to výhra.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek