Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Plnit si své sny lze v jakémkoliv věku. Osmdesátiletá DJka je toho důkazem. Jak to zvládá a jaký je její život

Říká vám něco jméno Wirginia Szmyt? Jedná se o pravděpodobně nejstarší DJku všech dob, která si v seniorském věku plní sen. Někteří ji obdivují, jiní možná kroutí nevěřícně hlavou, ale jedno se jí upřít nedá – odhodlání, nadšení a láska k hudbě. S mícháním muziky začala Wirginia již před dvaceti lety a nikdo ji neučil a postupně na vše přicházela sama. Dnes patří v Polsku mezi poměrně známou a oblíbenou umělkyni.
DJ Wika
zdroj: facebook

26. 04. 2019

Umí to s publikem

Pro zahraniční agenturu Reuters sama uvedla, že prý nevyhovuje stereotypním představám o starších lidech. Nevidí však důvod, proč by její věk měl určovat nějaká životní pravidla. A my říkáme je to tak! Ve svém věku je neustále produktivní a věnuje se hraní v klubech i na soukromých akcích. Za mixem to dokáže hezky rozjet a fantasticky komunikuje s publikem.

Hudba omlazuje

Wirginia se věnuje spíše komerčnímu hraní a ještě u toho stylově vypadá. Tato dáma prostě ví, jak zaujmout nejen svoji generaci, ale i mladší publikum. V minulosti seniorka pracovala jako učitelka ve zvláštní škole a často v rozhovorech uvádí, že hudba má podle ní omlazující účinky. Charismatická dáma hraje nejčastěji ve Varšavě, ale slyšet ji můžete i v jiných městech po celém Polsku. Navštívila i mnoho dalších zemí. Zatímco některé dámy v jejím věku přemýšlí, zda vůbec vyrazí ven do ulic na nákupy, Wirginia má jasno a za mixem hraje stále pravidelně. Ve volném čase se snaží ve svém řemeslu neustále zdokonalovat. Kromě jejího netradičního koníčku si získala publikum také svým energickým tancem během každého hraní.

Život důchodem nekončí

Když hraji, cítím melodii, cítím rytmus, a to mě nutí tancovat,” směje se Wirginia. Její filozofie života je zcela jednoduchá. 

Pracovala jsem s mladými lidmi a udržovala jsem neustále tento mladistvý krok a očekávání. Ráda bych mladým lidem vzkázala, že jejich život nekončí, když zestárnou a je jim najednou 70 let.

V Rusku stejně jako v Polsku existuje stále přesvědčení, že senioři by se spíše měli usadit a věnovat se rodině a být více v klidu. Přitom někteří z nich to mají přesně naopak. Tato dáma si hudbu zamilovala při nástupu do důchodu. Tehdy ještě vůbec netušila, že se stane DJkou.

K TÉMATU  Koitofobie: Strach ze sexu skutečně existuje. Jak se projevuje?

Rozhodla jsem se, že stáří nepůjdu naproti a že svět může být i jiný a může mi i v tomto věku nabídnout víc. Svět se skládá z mladých, starých, zdravotně postižených, ošklivých a pěkných lidí. Každý je člověk. Každý chce být šťastný a chce žít,” prozradila v jednom z rozhovorů DJka. 

Chcete začít s nějakou aktivitou a činností i vy a bojíte se, že už na to nemáte věk? Tohle je důkaz, že to lze.

zdroj: YouTube

 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak už název “ugly shoes” napovídá, tyto boty nejsou na první pohled žádnými krasavci. Přesto si je módní svět zamiloval a už několik sezón vévodí žebříčkům největších trendů. V čem tkví jejich kouzlo a proč si je vůbec lidé pořizují, když jsou vlastně ošklivé?
Negativní zprávy nás zahlcují. Napětí stoupá a klid nejspíše ještě dlouho nikdo z nás nepozná. Není se čemu divit. Sotva jsme zvládli jednu krizi, přišla další, daleko horší a jen kousek od našich hranic. Obavy o budoucnost nyní trápí hodně lidí. Pokud nemůžete z aktuálního dění spát a pracují vám nervy, soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, které vám pomohou náročné období zvládnout.
Všimly jste si, dámy, že hráči hokeje jsou tak sexy, že pod nimi i ten led taje? Abyste pochopily, co tím myslíme, podívejte se na seznam 10 nejhezčích a nejžhavějších hokejistů posledních let. Věřte, že vaše sny se dostanou na trošku jiný level než doposud.
Britney Spears, dnes již 40letá popová princezna, vyjádřila přání, mít se svým snoubencem Samem Asgharim svého třetího potomka. Dočkají se 16letý Sean a 15letý Jayden dalšího sourozence?
Příběh, který nám přistál v naší schránce, nás nejdříve vyděsil. Vždyť jsou věci, které by měly být naprosto zapovězené. Jak je vidět, na světě je možné všechno.
Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.
Běhouny zažívají renesanci. Přispěla k tomu móda na provázkové, plošně tkaně koberce. Plní dekorativní i praktickou funkci - v kuchyni, v předsíni, na terase. Koberce jsou však mnohem širší kategorií výrobků. V současné době je možné zakoupit jak tradiční pogumované metrážové koberce do předsíně, tak elegantní koberce do stylové pracovny nebo obývacího pokoje. Zde je přehled udržitelných a estetických modelů.
Zřejmě není nutné dlouze vysvětlovat, o jaký hmyz se jedná. Octomilky neboli vinné mušky se nám do domácnosti ochotně nastěhují v momentě, kdy necháme na stole zralé ovoce nebo třeba zbytek pečiva od snídaně. Stačí jen chvilička a mušky se velmi rychle namnoží. Pak se může zdát problematické je z kuchyně nějak vypudit. Ale nebojte se – jde to.
Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?
Stoly plné jídla a mnoho výjimečných receptů, které se připravují zejména o Vánocích, jen jednou za rok. Jak zvládnout chutě v případě, že držíte dietu? Nenechte se zlákat těžkým jídlem, abyste v novém roce hříchu nelitovala. Díky těmto tipům si užijete Vánoce a zároveň se po nich budete cítit svěže a fit.

Výběr článků

Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Svou kamarádku Pavlínu znám už deset let. Seznámily jsme se na letním táboře, kam jsme obě jako děti jezdily. Od té doby jsme se staly nerozlučnou dvojicí. Chvíli jsme společně i bydlely, jenže loni v létě si Pája našla přítele a zanedlouho se přestěhovala k němu.
Většina z nás už minimálně jednou držela nějakou tu dietu. Dobře víte, jak je to složité. Možná by vám více vyhovovalo řídit se barvami. Jak to? Barvy totiž mohou přímo souviset s hubnutím a dost možná vás shazování přebytečných kilogramů bude konečně bavit.

Nepřehlédněte

Většina z nás si své vlasy barví, protože není spokojená se svou přírodní barvou, která je často spojená s mnoha stereotypy. Například o blondýnách se traduje, že jsou hloupé, zrzky temperamentní a brunetky atraktivní. Mnoho mužů si tak udělá první dojem o ženě na základě její barvy vlasů. Tu určuje látka zvaná melanin, která je produkována u kořene vlasových cibulek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek