Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Jarní úklid rychle a ekonomicky. Ukliďte celý byt naráz. Je to praktičtější, než po částech

Také jste čekala na sluneční paprsky, až vám prozáří každý den? Konečně jaro! Ale jen do té doby, než sluníčko zasvítí přes zaprášená okna a vy najednou vidíte svůj byt v mnohem jasnějších konturách. Chtělo by to jarní úklid? Neztrácejte čas a jděte na to hned. Zvažte, jestli zapojit rodinu. Někdy si opravdu důkladně uklidíte jedině sama!
Chtělo by to jarní úklid? Neztrácejte čas a jděte na to hned!
zdroj: 123RF.com

12. 04. 2019

Skončete se zimním obdobím a upravte jarní šatník

Je čas uložit zimní výbavu. Vyperte bundy, šály, rukavice a uložte do vakuových pytlů. Vyčistěte a prohlédněte zimní boty. Ty, které potřebují spravit, odneste k ševci a poté uložte do krabic. A jestliže jste totéž udělala na podzim s jarním a letním oblečením, jste připravená. Nezapomeňte vytřídit oblečení, které jste neměla loni na sobě. Zvažte, zda ho ještě někdy budete nosit, nebo opravdu počká do doby, „než zhubnete“. Možná bude lepší, když udělá radost potřebným a vy provětráte skříň.

Ukliďte na jeden zátah! Ideální je víkend

I když vás sluníčko láká ven, vyberte si jeden víkend a pusťte se do toho. Je to lepší, než práci kouskovat po večerech a volných chvílích. Pravděpodobně nemáte v bytě pavučiny a průběžně uklízíte, tak se můžete soustředit jen na větší práce. Zbavte byt pozůstatků zimní výzdoby. Sundejte záclony a závěsy, postupně dejte do pračky a umyjte okna. Umyjte skla i rámy vodou se saponátem. Poté si připravte čistou vodu s octem, namočte houbičkou sklo a stěrkou setřete. Otřete parapety, zbavte prachu radiátory a je hotovo. Na čistá okna můžete pověsit záclony rovnou z pračky, Nakapou na podlahu, když je necháte vyždímat na málo otáček.

Jde se do ložnice, kuchyně a na police, spotřebiče a lednici

Stáhněte povlečení a vyperte prošívané deky a polštáře. Některé jsou na zip, a tak z nich můžete vysypat letité kuličky, vyprat povlaky a nově naplnit. Vysajte matrace, utřete prach a máte zatím hotovo. Pak je tu kuchyně. Pokud nemáte samočistící troubu, nastříkejte ji potřebným prostředkem a než se špína alespoň trochu uvolní, umyjte poličky, obklady a povrchy kuchyňské linky. Prohlédněte dózy, kořenky. Pokud některé koření nepoužíváte, vyhoďte je. Časem ztrácí své vlastnosti. Totéž udělejte s načatými sušenkami. Lepší zlikvidovat, než za pár dnů zjistit, že vám v uklizené kuchyni řádí mravenci, moli nebo něco podobného. Zkontrolujte odpadkový koš a další možné zdroje špíny a také vyčistěte.

K TÉMATU  Noční stolek vedle postele je důležitý prvek vaší ložnice! Kam si odkládat mobil, knihu, brýle, hrnek nebo léky?

Dveře, koberce, podlahy i balkon. Končíme koupelnou!

Umyjte všechny dveře. Už vidíte na konec tunelu? Vezměte vysavač, vysajte podlahy a koberce. Pokud jste se rozhodla vyčistit koberce, je právě teď ten správný čas. Pokud to nepotřebují, jen vytřete ostatní podlahové plochy. Na balkoně otřete parapety, umyjte případný nábytek, zasklení a zábradlí. Nakonec vytřete podlahu.

Na řadě je koupelna a WC. Je to praktické, protože sem chodíte vylévat špinavou vodu, máchat hadry, umýt odpadkový koš. Takže teprve, když je všechno ostatní hotové, ukliďte i zde. Dá se předpokládat, že koupelna vám tolik práce nedá, protože tyhle prostory patří k těm, které udržujete každý týden.

Takový byt 3+kk stihnete celý uklidit v klidu za sobotu. Možná budete pěkně unavená, ale zato spokojená. A neděli už strávíte ve vygruntovaném a čistém domově!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte pocit, že jste vždy třetí kolo, pokud jde o vašeho partnera a jeho telefon? Představte si toto: jste nadšená z rande se svým partnerem – bude to první noc v tomto týdnu, kdy budete trávit čas společně. Ale když se dostanete do restaurace, nepustí telefon z ruky.
Ve velkých městech je denně potkáváte. Mají kasičky, často prodávají drobné předměty, klíčenky, plyšáky, odznaky. A žádají vás o příspěvek na invalidní vozík pro malou holčičku, nemocné pejsky, nevyléčitelné děti a mnoho dalšího. Jak si ověřit, že opravdu přispíváme tam, kde je to potřeba?
Pomyslný svět magie, kouzel a nadpřirozena sám o sobě vzbuzuje napětí a zvídavost. Co se vlastně vše dá představit pod pojem černá magie? Obecně se dá říci, že černá magie v podobě nadpřirozených sil a čar byla používána k ďábelským a nekalým činům, kdy vykonavatel z nich měl prospěch a ve většině případů u toho zároveň ublížil druhé straně.
Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
V Čechách je systém pro matky s dětmi nastaven víc než příznivě. I přesto se mnoho matek rozhodne začít pracovat dříve, než jejich děti dosáhnou 3 let, tzv. školkového věku. Není to nic neobvyklého a dá se to velice dobře zvládat, jen se na to musíte připravit.
Výběr svatebního fotografa by měl být jednou z prvních položek na vašem to-do listu, pokud organizujete svatbu. Někteří mají rozebrané termíny na měsíce, dokonce i roky dopředu. Co je při výběru svatebního fotografa důležité a na kolik vás tahle služba vyjde?
Máte obývací pokoj vybavený podle posledních módních trendů, ale přijde vám nudný a zcela bez života? Chtěli byste mu dodat šmrnc nebo naopak tento prostor zútulnit a vykouzlit si tak harmonický domov? Tak se zkuste podívat na několik zajímavých typů, jak vykouzlit z vašeho obýváku opravdu útulný společenský prostor.
Po delší odmlce zapříčiněné zdravotní stopkou Nely se opět začínáme potkávat a obracet zažité vzorce v její hlavě. Co se doteď díky koučinku u Nely dělo?
Ve spolupráci se značkou Retlux připravil portál DámskáLiga.cz vánoční soutěž. Zapojte se do hry o chytrou vánoční výzdobu.
Všechno kolem nás podléhá trendům, nejinak je tomu i u svateb. Jestli tedy plánujete na letošní rok veselku a chcete, aby byla v souladu s trendy pro rok 2021, bude udržitelná, šedožlutá a přikloní se k přírodě. Co se však nemění, je jídlo, protože dobře najedený host je spokojený host.
Proměňte svůj domov či byt v harmonickou oázu, kterou nebudete chtít už nikdy opustit. Udržování prostoru v Zenu není jen o stylu.

Výběr článků

Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
Chcete si vyrobit roztomilé a barevné svíčky podle vašeho gusta? Není to nic těžkého! Tyhle nápady vám napoví jako inspirace pro vaše vlastní svíčky, které poslouží také jako dekorace. Zapojte i děti, které budou mít radost z vlastnoručního díla. To může posloužit jako dárek pro někoho z rodiny. Co takhle svíčka jako Coca-Cola nebo překrásný květ růže?
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?

Nepřehlédněte

Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Jak probíhá druhý koučink z pohledu klienta? Co uvízne v hlavě po druhém koučování a s čím konkrétně aktuálně Nele Marcela Hlaváčková pomáhá? Co ji učí? O tom bude dnešní článek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek