Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak regenerovat tělo po prohýřené noci? Co dělat, když musíte ráno hned fungovat na 100 procent?

Plesy, bály, masopustní veselice. Je prostě čas se radovat a tančit. K plesovému veselí a tanci však často patří konzumace alkoholu. A není to někdy jen pár skleniček vína nebo piva. Na takových akcích se nabízí široké spektrum míchaných nápojů či destilátů. A tak se spojí tanec s dobrým pitím – ale ráno ta kocovina! Jak se s ní vypořádat?
Tanec se pojí s pitím – ale ráno ta kocovina!
zdroj: 123RF.com

08. 02. 2019

Do hlavy buší tisíce kováříčků, žaludek je jako na vodě. Většina z nás v jakémkoli věku občas přestřelí, pak je otázkou, jak co nejrychleji zregenerovat svou tělesnou schránku, abyste mohli fungovat.

Organismus je otrávený, tak žádnou kávu a další alkohol!

Odborníci vědí, že játra mění alkohol na acetaldehyd, a ten má za následek ty nepříjemné projevy. K tomu alkohol způsobuje dehydrataci organismu a dochází ke zvýšenému spalování aminokyselin, minerálních látek a vitaminů, především vitaminu B.

Takže to první a nejdůležitější: nikdy si neříkejte, že už NIKDY nebudete pít (a když, tak jenom sobě). Většinou se vám to nepodaří dodržet a budete samy ze sebe zklamané. Za druhé, nepijte kávu, je to klam. Maximálně se vám přitíží od žaludku. Káva prodlužuje čas úplného vyloučení alkoholu z organismu. Na špatný žaludek si dejte bylinkový čaj, například mátový nebo heřmánkový, a třeba i med. A za třetí, „vyprošťovákem“ si nepomůžete. Nová dávka alkoholu sice utlumí příznaky kocoviny, ale ještě více vyčerpá organismus.

Co když musíte brzy ráno fungovat?

Rozbouřený žaludek i bolavou hlavu může uklidnit tabletka šumivého Alka-Selzeru,  Samaritan, nebo váš vybraný prášek na bolení hlavy. Alkohol zbaví tělo vody, takže druhý den je třeba pít a pít a pít. Nejprve vypijte sklenici vody s jedlou sodou, která sníží překyselenost organismu. Pokračujte neochucenou minerálkou s citrónem. Snězte polévku, nejlépe čistý silný vývar nebo česnečku.

Když máte čas, dopřejte si odpočinek a spánek

Jestliže nemusíte ráno vstávat, budete mít čas na klidnou regeneraci. Hned po probuzení začněte doplňovat tekutiny. Rychle zbavit tělo obtíží se vám povede dlouhou procházkou, saunou nebo plaváním. Potom si dopřejte masité jídlo. Jestliže jste to přehnali s pitím v době, kdy se snažíte hubnout, na jeden den na dietu zapomeňte. Zklidněný žaludek potřebuje vydatnou krmi, a ne dietní koktejl. Dejte si pečené maso, guláš, nebo třeba ostrou masovou směs.

K TÉMATU  Neuvěřitelná bubenice baví svým profesionálním výkonem publikum přímo na ulici

A co „zaručené“ recepty přátel? Máte už ten svůj?

Polárkový dort, vitamin C, utopenci, kyselé houbičky, rybí salát a mnoho dalších. Časem si určitě najdete ten „svůj“ nejlepší recept. Pokud je to opravdu hodně zlé, doporučuji po ránu sprchu, zakončenou studenou vodou, prášek proti bolení hlavy a dlouhý, pokud možno celodenní spánek. Teprve potom vydatné masité jídlo. Tohle zabere!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
Dnes a denně je naše pleť zatěžovaná nepříznivými vlivy. Ať už se jedná o nánosy make-upu nebo nečistoty z ovzduší, to vše naší pokožce příliš neprospívá. A to nejen v jejím jádru, ale i zvenčí. Dost často pak dochází ke zhrubění pokožky, která získává našedlý tón, ovšem nechybí ani vydatně ucpané póry.
Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?
Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
Začala jste na jaře trénink v přírodě a chcete pokračovat? Běháte nebo chodíte? Dá se to zvládnout i na podzim. Podzim sice přináší nižší teploty, mlhu a občasný déšť. Na takové počasí se však můžete připravit a má dokonce i své výhody. Jak sportovat na podzim a využít potenciálu počasi?
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Mama Shelter přináší do Prahy oblíbenou koncepci food sharingu, nebo-li dělení se o různá jídla,  podle svého hesla, že sdílení je péče a podělit se znamená milovat!
Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.
Toaleta je jedním z nejdůležitějších zařízení ve vaší domácnosti. Přestože jsou toalety robustní a spolehlivé součásti vodovodního systému, málokdy se najde majitel domu nebo bytu, který nikdy nemá žádné problémy s toaletou. Ucpání je možná nejběžnějším problémem toalety, ale zdaleka ne jediným. Nádrž může například vydávat nejrůznější podivné zvuky nebo může nepřetržitě téct voda. Většinu problémů s toaletami naštěstí dokáže opravit instalatér, který si sám poradí.
Každý máme ve svém okolí někoho, pro koho je káva tématem číslo jedna. Ať už raději pijí ristretto, espresso nebo nadýchané cappuccino, jejich den bez šálku kvalitní kávy jako by ani nebyl. A co by je pod stromečkem mohlo potěšit víc než právě výběrová káva či předměty, se kterými svůj kávový rituál pozvednou na ještě vyšší úroveň?
Svatební obřad je sice hlavní program, uteče ale poměrně rychle. Pak přijde na řadu hostina. Právě ke svatební párty se upíná nejvíce pozornosti i plánování. Prohlédněte si honosné slavnostní stolování

Výběr článků

Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?
Ano, řeč bude tentokrát o mužském přechodu. O tom, co se děje v tuto dobu u žen se mluví hodně, ale téma mužské andropauzy je stále tak trochu opomíjenou záležitostí. I muži však mohou toto období vnímat jako velmi náročné a přináší jim celou řadu nepříjemností. Co se v jejich těle děje, a jak se s těmito změnami co nejlépe vyrovnat?
Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.

Nepřehlédněte

Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Snad každá žena touží po hezké a zdravě vyhlížející postavě. Ovšem jen hrstka z nich má opravdu dostatek času na to, aby trávila celé hodiny v posilovnách nebo jinými sportovními aktivitami. Možná právě proto se v poslední době stala hitem ultra krátká cvičení, která slibují jistý kompromis. Fungují ale vůbec?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek