Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Slim, ultraslim nebo minipračka na zeď? Jak si dobře vybrat malou pračku do malé koupelny?

I ve větších bytech může být někdy koupelna situována tak, že šetříte každým centimetrem, aby se vám tam vešel alespoň sprchový kout, umývadlo a pračka. Koupelna je zatím stále nejčastějším a nejlepším místem, kam pračku umístit. Jaké vymyslet řešení, když je koupelna opravdu těsná?
Je na našem trhu kvalitní malá pračka?
zdroj: 123RF.com

29. 01. 2019

Podobně tomu bude i v případě, že jste singl, nebo i ve dvou. Proč si pořizovat pračku na pět a více kilogramů prádla? Jestliže prádlo roztřídíte podle barev a teploty praní, více než tři kilogramy dáte dohromady málokdy.

Horší výkon? Určitě ne

Dříve byste se mohly bát, že malá pračka se rovná malý výkon, ale není to tak. Malé pračky se najdou i v energetických třídách A+++, takže můžete oproti té, kterou třeba máte doma už spoustu let, ještě ušetřit. Odborníci z portálu Vybero.cz doporučují kromě energetických tříd porovnávat i další parametry z energetického štítku, které o úspornosti vypovídají. Nehledě na spoustu funkcí, o nichž si můžeme ve starších typech malých praček nechat jen zdát.

Funkce jako u velkých praček

Běžné jsou dnes funkce jako „odložený start“, „zavřený přívod vody“ nebo „servis“. Kontrolka „otevřené dveře“ vám oznámí, že je prádlo vyprané. Také malé pračky jsou běžně vybavené technologií šestého smyslu s názvem Colours, která šetří čas i energii a zachovává pestré barvy oblečení. Některé umožňují prát stejně kvalitně při 15 stupních, jako i při 40 °C. Další funkce zaručí stoprocentní využití pracího prostředku, jeho promíchání s vodou na počátku pracího cyklu, či dokonalé osprchování prádla pro lidi s citlivou pokožkou. Některé pračky mívají i programy pro dětské prádlo, sportovní oblečení, džínový program, a také samočistící program, jímž se pračka sama „vypere dočista“.

Slim a ultraslim

Na trhu jsou spotřebiče mnoha rozměrů, s předním i horním plněním. Do malé koupelny bych ovšem doporučovala spíše horní plnění. Sice jsou tyto typy většinou vyšší, ale otevřené dveře od pračky v malé koupelně mohou být zdrojem úrazů či poškození pračky.

Menší pračky s horním plněním začínají na rozměrech 60 x 40 cm s kapacitou na 6 kg prádla. Pračky, označované „slim“, mívají hloubku od 35 do 45 centimetrů a pojmou také až 6 kg prádla. Ještě užší jsou „ultraslim“, které mají hloubku 33 centimetrů. Sice vyperou méně prádla na jeden cyklus, většinou kolem 4 kg, ale pro menší domácnosti jsou dostačující.

K TÉMATU  Vybíráme kávovar do domácnosti. Co při výběru hraje roli?

Minipračka na zeď

Možná při hledání té nejmenší pračky narazíte na minipračku na zeď. Designová novinka společnosti Daewoo se v našich e-shopech objevila zhruba před dvěma lety. Pračku je možné zavěsit na zeď kdekoli v bytě, a přestože jde o minipračku, pojme až 3 kg prádla a má šest programů, včetně programu na jemné nebo dětské prádlo. Pračka je velmi tichá, a zřejmě i spolehlivá, protože jedna z recenzí v internetovém obchodě například konstatuje, že „… je to mazlíček, vypadá velice elegantně a je to úžasný pomocník.“ Bohužel, ji naše e-shopy z důvodů, které se mi nepodařilo zjistit, již nedovážejí, ale na velkých evropských a zahraničních e-shopech jsem je v běžné nabídce.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Květiny v interiéru nejsou žádnou novinkou. Aby také ano, vždyť se s nimi bylo možné setkat už před hodně dlouhou dobou. Naši předkové je milovali. Není se čemu divit, jelikož se jednalo o nadčasovou záležitost.
S příchodem chladných dní naše pleť potřebuje výživu. K tomu vám dopomohou domácí pleťové masky, které si vyrobíte z ingrediencí, co máte běžně v kuchyni.
Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
Koronavirová pandemie se nakonec ukázala jako velmi plodná. I když ztroskotal nejeden byznys, v jiných aspektech života to bylo o něco pozitivnější. Vezměme si porodnost. Nových přírůstků přibylo, rodiny se rozrostly a zájem o podnikání na mateřské zesílil. Jenže nakonec se k tomuto kroku odhodlá pouze málokterá maminka. Důvodem jsou lži, které kolem tohoto způsobu podnikání kolují.  
Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Ve světě stále více posedlém zdravím vzkvétá trh s fitness technologiemi. Ať už jste v tělocvičně nebo si v sobotu ráno jen tak běžně zaběhnete po místním parku, každý chce mít na ruce fitness tracker, který zaznamenává jeho data. Nebuďte však na omylu, fitness trackery nejsou vymyšleny jen pro běžce a vášnivé návštěvníky tělocvičny.
Ani letošní léto se neobejde bez tradičních vln veder. Pro letošek meteorologové navíc předpovídají, že teploty mohou být extrémní. A ne každý si může nainstalovat klimatizaci, která by proti vedrům účinně pomohla. Jak si tedy poradit i bez klimatizace a náročných investic? Jak správně větrat v horkém bytě a čím nejlépe stínit?
Doba od 21. února do 20. března patří jenom Rybám, poslednímu dvanáctému znamení zvěrokruhu. O Rybách je známo, že jsou znamením důvěřivým a empatickým. Mají rády jistotu a dokážou lidem porozumět víc než kdokoliv jiný.
Každou noc se nám během spánku může zdát třeba i 5 snů, jejichž délka je nejčastěji 15 až 40 minut. Odborníci na sny vysvětlují, že naše sny odrážejí základní vzorce lidského chování. Odráží to, kdo jsme, co potřebujeme a v co věříme. Jaké jsou nejčastější sny a jaký je psychologický pohled na to, co znamenají?

Výběr článků

Přestože má jít o svátky klidu a míru, jsou Vánoce často spojené s nákupním šílenstvím. Lidé v České republice nakupují čím dál tím více dárků a zvyšují se i výdaje spojené s Vánocemi. Kolik tedy v průměru Češi za Vánoce utratí? A je vůbec možné při nákupu vánočních dárků výrazněji ušetřit? Na to se podíváme v tomto článku.
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.

Nepřehlédněte

V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Že ořechové skořápky poslouží leda tak v kamnech? Čaj z nich připravený podporuje štítnou žlázu a odstraňuje hleny, které dráždí dýchací cesty. A co víc, tahle medicína účinkuje v řádu několika hodin.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek