Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Na jaký film s dětmi o Vánocích do kina? Podívejte se na snímky, které se aktuálně promítají a které stojí za to!

Prosinec je vhodná doba na nějakou tu pohádku. Na jaký film se vypravit s dětmi do kina? Aktuálně je na výběr hned několik variant, pro co se rozhodnout. Animovaní kutilové Pat a Mat pobaví i dospělé, pohádka z našich krajů Čertí brko se pyšní lákavým obsazením, a francouzská rodinná komedie Vánoce a spol. představí Santu až po kolena v bryndě.
Pat a Mat, Čertí brko, Vánoce a spol.
zdroj: facebook/Falcon

18. 12. 2018

18. 12. 2018

Pat a Mat: Zimní radovánky

Nestárnoucí kutilové Pat a Mat se vrací v dalším filmu, který je spíše sledem několika epizod, které se všechny odehrávají v zimním období. Pat a Mat se připravují na Štědrý den, a musí si poradit s vánoční výzdobou, světýlky i s vařením. Naše kutily zaskočí nebývalá sněhová nadílka, a je proto nutné vymyslet pořádný stroj na odklízení sněhu. A co rovnou postavit na zahradě saunu? Pro Pata a Mata neexistuje doma žádná překážka, do které by se nerozhodli okamžitě pustit. Zkrátka opravdoví kutilové.

Česko-slovenská pohádka Čertí brko

Co takhle do kina na pohádku? Čertí brko zrežíroval Marek Najbrt, a vypráví příběh z městečka Pytlov, kde jsou místní obyvatelé sledováni, a všechny jejich přestupky a hříchy zapisuje právě kouzelné čertí brko. Zničehonic ale přestane fungovat, a vládce pekel Lucifer vypraví k obci roztržitého čerta Bonifáce, aby tam doručil nové čertí brko. Bonifác je ale v Pytlově jen chvíli, když mu nové čertí brko ukradnou, a tím nastává pohroma. Místní vychytralí podvodníci se pokusí městečko ovládnout, a dokonce se jim podaří na chvíli uvěznit i samotného Lucifera. Bonifác musí vzít rozum i odvahu do hrsti, a celý Pytlov osvobodit. Jako vždy jde ale i o lásku, a mladý čert se v tom všem zmatku snaží získat srdce místní Markétky. V hlavní roli hraje Jan Cina, v roli Lucifera je Ondřej Vetchý, a dále v pohádce hrají Jan Budař, Jana Plodková nebo Tomáš Jeřábek.

Francouzská komedie Vánoce a spol.

Katastrofa o Vánocích! Tři dny před Štědrým dnem přestanou jít věci podle plánu. Všech 92 tisíc skřítků v Santově dílně zničehonic onemocní, a všichni se bezvládně hroutí k zemi. Co teď, když se všechna práce v dílně na přípravu dárků zastavila? Santa Claus se proto musí vypravit na Zem, aby sehnal nějaké léky. Během problematického letu se sáněmi přistává v Paříži, a když se snaží domluvit v lékárně, všechno se pokazí. Díky nedorozumění je zatčen a ocitá se na policejní stanici. Konfrontace s lidmi zkrátka není tak jednoduchá, jak to vypadalo. Santa se ale musí z průšvihu dostat za každou cenu, aby zachránil kouzlo Vánoc.

K TÉMATU  Máte miminko v zimě? Jak poznat, že je mu chladno, a jak často s ním můžete ven? Jaké otázky maminky ještě trápí? Poradíme!

Autor: Eduard Havel

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V generacích to tak chodí, že jedna pomáhá druhé. Hlídání vnoučat babičkami a dědečky k tomu bezpochyby patří. Je také dobré pro budování rodinných vztahů. Nikoli jako sebeobětování, ale jako skvělý čas strávený s generací, která vám může hodně dát, a funguje to i naopak.
Dokumentární film s názvem Podvodník z Tinderu vede ve sledovanosti všech filmů na českém Netflixu. Příběh izraelského podvodníka, který vylákal z žen miliony a sám si pak žil v luxusu, doslova ohromil svět. Dříve trestaný zločinec si dokázal vymyslet opravdu důvěryhodnou historku, se kterou pak balamutil stvoření, co jen hledala lásku. Podvedené ženy teď splácí své dluhy – a on si vesele na svobodě dál užívá, vždyť mu všechny (bohužel) daly peníze dobrovolně.
Každý, kdo se chystá koupit nové auto, má v podstatě čtyři možnosti. Kromě možnosti okamžitého vyplacení celé částky, se nabízí varianta jako klasický leasing, půjčka od banky nebo nebankovního subjektu, či stále oblíbenější operativní leasing. Každá z variant má svá pro a proti. 
Nevěra je nepříjemná zkušenost, která dokáže zamávat i tím zdánlivě nejsilnějším vztahem. Mezi ženskou a mužskou nevěrou panují rozdíly. Jaké?
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Vysmíváte se těm, kdo si píšou deník? A zkoušela jste to už někdy? Je to neuvěřitelně očistná záležitost, která vám pomůže zbavit se stresu, utřídit si myšlenky a mnohdy vás také povzbudí. Navíc budete díky deníku mít za pár desítek let na co vzpomínat.
Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?
Každý den zabrousíte jednou nebo i víckrát na Facebook či Instagram a sledujete své oblíbené účty. Je jedno, co vám přinášejí a dávají. Koukáte na ně, protože vás baví. A čím víc lidí na příspěvek kouká, sdílí ho, komentuje nebo lajkuje, tím větší má potenciál k obchodování. Zkuste to také.
Vychutnejte si nejzábavnější kompilaci ze společného života s domácími mazlíčky. Psi a kočky jsou úžasní, a i přes jejich rozdíly mají spoustu společného. Patří mezi zvířátka, která máme doma nejčastěji. A umí tropit pěkné vylomeniny!
Babí léto nám o víkendu přinese dobrou náladu. Volné dny věnujte péči o pokožku, troše zdravého pohybu venku, a večery si nechte pro sebe. Co dalšího radí astroložka Naďa Šmídová?
Hodně lidí si chce užívat neustále krásného a teplého počasí venku. To bohužel není v naší zemi možné. V zimě, na podzim i během léta přijdou ošklivé dny. Musíte proto vědět, jak si zpříjemnit volný čas doma, když nemůžete kvůli počasí jít ven. Poradíme vám, jak si snadno zlepšit život a udělat si z domova nádherné a pohodlné místo.

Výběr článků

Výběr plavek je pro spoustu žen téměř frustrující záležitostí. Pokud nejste šťastnou majitelkou dokonalé postavy, nejspíš už jste to zažila také. V obchodech si zkoušíte jeden model za druhým, ale každý z nich nějakým způsobem zvýrazní přesně tu část těla, kterou byste raději schovala.
Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?
Někdo jich má málo, jiný zase až moc. Pihy jsou nedílnou součástí pokožky každého z nás. Drobné pihy krásy jsou víceméně neškodné, ovšem to neznamená, že by znaménka nebyla riziková. Naopak. I ony se v budoucnu mohou proměnit v zákeřný melanom, kterému jde předejít jedině poctivou prevencí u dermatologa. A my známe jednu moderní metodu, před kterou neuteče žádné znaménko.

Nepřehlédněte

Bolesti zad mají mnoho podob. Mohou se lišit intenzitou a dobou trvání, a zejména příčinou. Vždy se jedná o problém, který je souborem individuálních, psychosomatických a pracovních stereotypů. Jednou z psychosomatických a častých příčin bolesti je stres.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek