Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Jste v situaci, kdy už nevíte, jak dál? Zkuste nechat věci na čas plynout. Ať se jednoduše stanou!

Máte pocit, že se točíte v bludném kruhu? Věci se nevyvíjí podle vašich představ? Máte pocit, že všechno je špatně? Že se ostatní mají lépe než vy? Zkuste se uvolnit a nechat všechno být. Hlavně se přestaňte bránit a obviňovat druhé kolem vás.
kdyz nevite kam dal
Zdroj: 123RF.com

Ocitly jste se ve svízelné situaci, ze které jednoduše neumíte najít cestu ven. To se zkrátka stává. Nám všem. Chcete návod, jak se vše vyřeší? Pak zkuste tohle.

Kde vás bota tlačí nejvíce

Najděte tu oblast života, kde se vám podle vás “nedaří” a zkuste k ní přistoupit jinak. Přestaňte tlačit na pilu a přijměte všechno, co se děje. Nemusíte spěchat, nikam nic netlačte. Nebuďte netrpělivé, nebojujte. Jen vše, co se děje, pozorujte, jakoby zpovzdálí. Nezainteresovaně. Klidně dýchejte a nesnažte se vyvíjet žádnou přehnanou aktivitu. Když se zklidníte, zkuste udělat něco jinak, než jak jste zvyklé.  Jakkoli.

Nemáte co ztratit

Vzhledem k tomu, že se vám stále opakuje to samé a cítíte se na dně, nemáte v podstatě co ztratit. Takže je jedno, co uděláte. Pokud se vám zdá, že jste “vystřílely všechny náboje” a stejně se nic nezměnilo, je jasné, že ještě stále tlačíte a nenecháváte se unášet volně proudem. Vždycky se najde další možnost, kterou můžete zkusit.

Pusťte to

Pokud vás nenapadá už žádná možnost, jednoduše se uvolněte a nedělejte nic. Představte si, že jste plachetnice na moři, která se nechá unášet větrem. Uvidíte, kam vás ten vítr zažene. Nechte prostor Vesmíru jako svému zdroji, aby všechno udělal za vás. Všechno se srovná podle nejlepšího scénáře, který by vás možná ani na vteřinu v hlavě nenapadl. A věřte, že se vše vyřeší nejlépe, jak to má být. Prostě pusťte ruce z volantu (obrazně) a nechte to svému osudu.

Můžete se snažit, ale stejně dojdete, kam máte

Pokud člověk zkouší všechny cestičky, aby dosáhl svého, tlačí přitom na pilu a je to kontraproduktivní. Samozřejmě každá vaše cesta vás vede v životě k určité zkušenosti a posunu. Ale věřte, že přijde při tom tlačení chvíle, kdy se vyčerpáte a dojdete do stejného bodu: necháte to plavat. A “konečně” se stane to, co se stát má. Zbytečným tlakem si tuto cestu komplikujete a vyčerpáváte své síly. Proč nezvolit přímou cestu?

K TÉMATU  Jak ušetřit na jídle a ještě si pochutnat

Jak nechat věci plavat?

Zkuste tohle:

  1. Jen pozorujte, co se děje. Nezasahujte.
  2. Tam, kde obvykle argumentujete, se ztište a nic neříkejte. Jednoduše když se vám stane něco, co se vám nelíbí, místo hněvu zůstaňte v klidu a jen pozorujte svůj dech.
  3.  Tam, kde obvykle tlačíte, povolte stisk.
  4. Tam, kde věci kontrolujete, přestaňte s tím a nechte to být.
  5. Tam, kde plánujete, hoďte vaše plány do koše.
  6. Když se k vám někdo chová tak, jak by podle vás neměl, hned se nerozčilujte a vyčkejte s reakcí. Dejte si vědomou pauzu.
  7. Když se dostanete do “špatné” situace, ihned nepanikařte a na chvíli si od ní odstupte. Držte se stranou, nespěchejte a nezabývejte se tím, co máte udělat. Nechte věci a záležitosti, ať se samy rozvinou a naberou svůj směr.
  8. Nepanikařte, že nevíte, kudy jít dál. Nenuťte se kvůli tomu k pohybu. Klidně nečinně čekejte a vychutnejte si chvíle, kdy nevíte, o co jde a kudy máte jít.
    Vychutnej si chvíle, kdy nevíš, o co jde a kudy máš jít.
  9. Zůstaňte otevřené a dejte životu šanci nabídnout vám něco zajímavého. Váš svět dostane nový nádech. Uvidíte.
    Prostě zkus to jednou jinak a tvůj svět dostane nový nádech.

Máte na výběr

Proč to zkusit? Minimálně proto, že můžete zkusit v životě všechno. Vždycky vám to něco přinese. Můžete plout po proudu nebo pádlovat proti němu. Samy se rozhodněte, kterou cestou chcete jít. Můžete se pohybovat s lehkostí nebo těžce kráčet v nevhodných botách, které jste si na cestu životem vybraly a narážet na překážky, dokud se neunavíte. Můžete být celý den plné energie a nadšené, nebo vyčerpané neustálým bojem s druhými. Můžete se chovat přirozeně a svobodně, nebo si neustále znovu nasazovat vhodné masky pro dané situace. Můžete se podvolit tomu, co se stalo nebo před tím neustále utíkat…a opět se unavit. Stejně tak můžete neustále žít s pocitem viny nebo se tomu vysmát.

K TÉMATU  Cviky na krásný a pevný zadek. Inspirujte se u 3 českých youtuberek

Když to pustíte

Uvidíte, že se začne pozvolná transformace vašeho života. Získáte zpět radost i chuť do života. Budete se víc bavit, protože budete vědět, že všechno je přesně tak, jak má být a v pořádku.

Kterou cestu si vyberete?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máte pocit, že solíte málo? Bez dochucení se jídlo nedá jíst, ale na druhou stranu, sůl nám ve větší míře škodí. Jak najít kompromis?
Domácí zvířata jsou pro radost. Kočky občas tropí všechny ty věci, na které jsme zvyklí. Snaží se nacpat do každé tašky, loví svůj stín nebo odraz v zrcadle, a jsou zvědavé a chtějí všechno zkoumat. Zaručeně vás pobaví!
Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.
Ploché břicho je snem nejen žen, ale také spousty mužů. Čím dál více mužů bojuje s přebytečným tukem v oblasti pasu - a dokonce je jich mnohem více než žen. K zeštíhlení břicha je ale potřeba dosáhnout správné kombinace stravy a fyzické aktivity. Aerobní trénink doplněný silovými cviky vám umožní efektivně zhubnout a zdůraznit svaly.
Krásný, rovný úsměv bez bolesti a téměř na počkání slibuje inovativní systém neviditelných rovnátek Invisalign. Rovnátka jsou totiž navržena tak, aby odhalila úsměv, po kterém toužíte. Díky snímatelným rovnátkům tak opravdu během pár měsíců změníte svůj život.
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Společnost Pantone sestavuje každý rok aktuální paletu barev. Vždy dvanáct výrazných odstínů a čtyři neutrální barvy. Z těch výrazných se vybere barva roku, kterou je letos 19-4052 Classic Blue. Klasická modrá je skvělá, protože sluší prakticky všem. Kde najde uplatnění v interiéru a jaký kousek v šatníku bude nejvíc trendy?
Nakupování dárků přes internet roku od roku roste. Co nesmíte přehlédnout, aby vše proběhlo hladce a hlavně včas? Dodržujte následující rady!
Teploty stoupají a pomalu svítá i naděje, že se brzy otevřou sportoviště. Jestli se chcete po delší pauze dostat do formy, rozhodně nepodceňujte přípravu. Dobijte energii a dávejte si postupné cíle. Jinak byste mohli skončit s nepříjemnými křečemi, bolestivě nataženými svaly a vyčerpaní únavou.
Většina lidí si myslí, že nový rok je ideální startovací čárou pro nové začátky. Proto si dávají předsevzetí, která pak ale ve většině porušují. Jak na to, aby vám předsevzetí vydrželo? A nejste-li zrovna povaha, která má pevnou vůli, má vůbec smysl si nějaká předsevzetí dávat?
Dnešní den věnujte své pleti. Je třeba si také chránit kolena. Večer si dopřejte aromaterapii. Co radí astroložka Naďa Šmídová pro dnešní den?

Výběr článků

Také přemýšlíte, jak nejlépe a nejkvalitněji využít čas letních prázdnin pro své dítě? Žijeme v době, kdy je na trhu nepřeberné množství nabídek letních táborů, doprovázených kvalitním programem nebo „celotáborovou hrou“. Jak vybrat pro své dítě nejlépe? Na co se při výběru zaměřit?
Je zcela na místě, aby jsme vzhledem k času stráveném v kuchyni, vybrali přesně tu, která bude tvořit ucelený design celého bytu či domu, tak také, aby nám efektivně sloužila. Pro splnění těchto podmínek je tak potřeba pečlivě vybírat a přihlédnout v neposlední řadě i k ceně. Tak jaká bude ta vaše vysněná kuchyně? Pojďme se na to společně podívat!
Pro někoho představuje relaxaci stejně jako jiné umělecké činnosti, pro jiné je to životní styl, pro další obživa. Origami se světem rozšířilo až v posledních letech a jeho obliba stále stoupá.

Nepřehlédněte

Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Červená srdíčka, růže, čokoládky, dárky a všude kolem vás ty nechutné projevy lásky… ano, sv. Valentýn se opravdu blíží a s ním také časté deprese z toho, že tento den musíme strávit samy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek