Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Ondřej Ruml: Nové album Zapomenutý příběh je pro mě naprosto zásadní deska!

Nové album Ondřeje Rumla Zapomenutý příběh posluchače zavede do klidné a radostné atmosféry Vánoc.
Ondřej Ruml
zdroj: facebook

O původu nejkrásnějších svátků vypráví nejen 10 původních písní Zdeňka N. Bričkovského, známá koleda Narodil se Kristus Pán, ale také osobitý hlas Bolka Polívky, který načetl průvodní slovo. Deska vychází již 9. listopadu u Warner Music, její křest se odehraje ve veskrze vánočním duchu 10. prosince v Divadle Radka Brzobohatého od 19.00 za účasti Ondřeje Rumla, Bolka Polívky a dětského sboru IUVENTUS, GAUDE! z Jablonce nad Nisou. Na vydání nového alba naváže série prosincových vánočních koncertů v pěti českých a moravských městech, na nichž Ondřej Ruml představí nový repertoár.

Proč je deska tak zásadní?

„Cítím, že je to v mém dosavadním hudebním životě naprosto zásadní deska. Nejedná se tentokrát o žádný hudební experiment, ani neotřelé předělávky známých písní. Jsou to vlastně úplně obyčejné písničky, které doufám budou inspirovat. Nejde mi o to, aby po poslechu mé desky všichni začali chodit do kostela, nebo se obrátili na víru. Přeji si, aby se člověk aspoň na chvilku zastavil, ztišil se a nechal ty písně na sebe působit,“ říká Ondřej Ruml.

Hudební i textová čistota – takové je album Zapomenutý příběh. Autor písní Zdeněk N. Bričkovský společně s autorem hudebních aranží, skladatelem Davidem Rotterem, skladbám vtiskli touhu porozumět dávnému vánočnímu příběhu.

Staří známí…

Vedle dětského sboru Iuventus, Gaude! se na nahrávce podíleli také muzikanti, se kterými Ondřej Ruml spolupracoval již na předchozích projektech, ať už to bylo album písní Ježka, Voskovce a Wericha, nebo Horáčkův Český kalendář: Josef Štěpánek (kytary), Rasťo Uhrík (kontrabas, baskytar), Martin Rufer (piano) a Jana Bezpalcová (akordeon). Rytmickou složku v podobě cajonu a dalších všemožných perkusí hraje zpěvák sám. Umělecká díla vytvořila speciálně pro obal alba Zapomenutý příběh výtvarnice Jitka Chrištofová.

K TÉMATU  Čím nahradit klasickou mouku? Vsaďte na tyhle výživné alternativy

Nejen o narození Ježíška

„Zapomenutý příběh vypráví nejen o narození Ježíška v Betlémě, ale i o tajemném zrození zářivého Světla v nás. To Světlo se v nás může rozsvěcet každý den – drobnými dobrými skutky, láskou k druhému člověku,” říká autor písní Zdeněk N. Bričkovský a naznačuje, že se lidé mohou tímto příběhem inspirovat po celý rok, nejen o Vánocích.

Vánoční koncerty Ondřeje Rumla:

  • 1. 12. Jablonec nad Nisou
  • 2. 12. Liberec 
  • 10. 12. Praha
  • 14. 12. Ostrava
  • 15. 12. Nové Město na Moravě
  • 19. 12. Nymburk
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsou muži a ženy z různých planet? Ano, mezi námi je velký rozdíl! Jak vypadá vaše ranní rutina, postoj k životu nebo jak reagujete na různé situace? A jak na stejné situace reaguje váš mužský protějšek? Podívejte se na hlavní rozdíly mezi námi a muži. Tyhle úsměvné příhody ze života vám budou povědomé!
Japonská zahrada je působivý způsob úpravy okrasné zahrady. V Japonsku bývala zahrada dlouhodobě otázkou prestiže více, než kdekoli jinde ve světě. V Evropských zemích se nachází parky i zahrady, které si berou inspiraci právě v této zahradní architektuře. Jejich vzhled byl ale přizpůsoben našemu trendu úpravy zahrad. Nic to nemění na tom, že krásně upravená idealizovaná příroda v duchu japonské zahrady je prostě pastvou pro oči.
Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Na Vánoce zařizujete kromě dárků ještě dekorace. Inspirujte se jednoduchými nápady. V hlavní roli jsou svíčky, světýlka a nějaký přírodní materiál.
Drogerie jsou plné různých šamponů, kondicionérů, zábalů a masek, které mají ženám pomoci ke kráse. Většina z nich ale nakonec stejně zjistí, že nejlépe zabírá síla přírody.
Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.
Od prvního ledna začínám hubnout. Cvičit. Učit se anglicky. Chodit na jógu. Přestanu kouřit... Ano, to je to magické datum, které mnohé z nás neuvěřitelně přitahuje. Nutí nás k tomu, abychom si dávali závazky, o kterých víme, že je stejně nikdy nedodržíme. Zkuste to letos jinak.
Dceru jsem vychovávala od jejích devíti let sama, možná i proto jsme měly vždy krásný vztah. Byla jsem spíše kamarádka než matka, nebylo nutné ji nějak držet zkrátka, vždy se mi zdála rozumná a vyspělá, měla zodpovědnost a byla trošku jiná než její vrstevníci. I přesto všechno jsme se ale dostaly nyní do bodu, kdy mi nemůže přijít na jméno, přitom jsem jednala jen tak, jak jsem musela. Snad to jednou pochopí.
Jestliže jste sama ve třiceti, není na tom dnes nic divného. Pokud zůstáváte stále sama a je vám čtyřicet či padesát, začínáte vypadat podezřele. Dlouholeté představy jsou, že je single typicky mladý muž nebo mladá žena, kteří si užívají života, cestují nebo dělají kariéru. Je ale tohle tvrzení pravdivé?
Ať už patříte mezi věčné dietářky nebo momentálně cítíte, že přišel ten správný čas shodit pár kil navíc, jistě přemýšlíte, jakou nejlepší cestou se vydat. Ve světě diet se objevuje řada možností, jak dosáhnout vytouženého cíle.
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.

Výběr článků

Každé znamení zvěrokruhu má své vlastní silné stránky. Ty jsou klíčové pro určení toho, co ženy bude na mužích přitahovat, tedy jaká znamení si budou volit jaké muže. Pokud jste žena nebo muž, vyberte si své znamení a podívejte se na jeho povahové rysy. Následně se dozvíte, jaké typy mužů budou danou ženu přitahovat.
Myslíte, že malé děti jsou nevinná stvoření a neumějí lhát? Odborníci prokázali, že dítě dokáže lhát již ve třech letech. V té době už dětský mozek dokáže rozlišit mezi pravdou a lží. A děti zkouší, co se stane, když budou lhát. Jak reagovat, aby se to nezvrtlo?
Otáčíte se v posteli a odkládáte mobil. Kam? Přece na noční stolek! Na něj si odložíte hodinky, rozečtenou knížku nebo hrnek s čajem. Stejně tak můžete zhasnout lampičku bez nutnosti vstát, když budete usínat. Inspirujte se nočními stolky v naší galerii.

Nepřehlédněte

Tento horoskop vynalezli indiáni ze Severní Ameriky, kteří uctívali různé totemy a věřili, že člověk narozený v určitý den v roce je příbuzný s konkrétními zvířaty. Své znamení znáte, teď poznejte svůj totem. Třeba vám odkryje spoustu nového o vaší povaze, věci, o kterých jste dosud nevěděli.
Říká se: "jaká matka, taká Katka!" Každý z nás má ve své DNA gen, který ovlivňuje naše vztahy a je jedno jestli přátelské, pracovní nebo vztahové. Jestli vaši předci se často hádali a byli si nevěrní, je velká pravděpodobnost, že to čeká i vás.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek