Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Pochmurný podzim vás dostává do deprese? Máme tipy, které vás z ní spolehlivě vytáhnou!

Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Podzim občas přináší splín nebo deprese
zdroj: 123RF.com

15. 10. 2018

Neříkejte si, kdyby

Kdyby bylo hezky, chodila bych ven. Kdybych měla více času, cvičila bych… Řiďte se tím, co je teď, a snažte se neodkládat, co byste si přály. Pracujte na tom udělat si den hezký. Čímkoli: třeba dobrým kafem, novými nehty, posezením s kamarádkou…

Chodťe a hýbejte se

Pohyb je skvělou prevencí proti špatné náladě. On ji totiž dost zlepšuje! Vyberte si takový, co pro vás není nutné zlo, ale zábava. Choďte místo ježdění nebo vození se. Zajděte si na jógu, která není náročná, ale umí krásně rozproudit v těle dobrou energii. Plavte, tancujte… cokoli. Hlavně neseďte doma.

Sledujte filmy nebo poslouchejte hudbu

Právě teď je období na to, abyste dohnaly všechny kulturní resty, které vám během léta unikly. Spoustu dobrých filmů je třeba vidět, slyšet všechna alba zpěváků a skupin, co vás baví. Ale potěší vás i dobré divadlo nebo koncert. Co vy na to?

Plánujte si večery dopředu

Brzy se stmívá a večery jsou tak opravdu dlouhé. Dá se během nich ale ledacos stihnout: třeba se naučit šít, věnovat se keramice, nebo dokonce zajít na kulinářský kurz vaření. Je toho dost, jen se dívat kolem sebe a sledovat, co se kde děje. Na to jsou sociální sítě skvělou studnicí nápadů.

Poznávejte nové chutě

Máte nyní víc času a i potřebu víc jíst? Skvěle, inspirujte se nejrůznějšími recepty, sledujte blogy nebo videa, co se kde vaří dobrého a zkoušejte to aplikovat doma. Nové koření, nová pánev, jiné potraviny než ty letní? Vzhůru do objevování rozličných chutí. Sklenka vína k vaření vám také zvedne náladu!

Milujte se

No co? Neprotahujte obličej. Není přece nic příjemnějšího, než trávit večery s někým, s kým je vám dobře. Navíc, sex má spoustu benefitů, včetně uvolňování emocí, zklidňování psychiky a zlepšování nálady. Tak na co ještě čekáte?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Proč společnost vnímá feminismus tak negativně? Má boj za rovnoprávnost žen v dnešní době ještě místo? Teď, když mají ženy volební právo, zdá se být mnohým lidem hlas feministek nadbytečný.
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.
Doby, kdy existovala pouze dvě pohlaví, muž a žena, jsou dávno pryč. Fyzicky se lidé rodí stejní, ale psychicky se mění. S tím jsou také spojené nároky na to, aby si člověk mohl vybrat takové pohlaví, jaké mu je nejbližší. Znáte všechna pohlaví? Jejich výčet vás možná překvapí. Nevěříte? Přesvědčte se sami.
Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Plesy, bály, masopustní veselice. Je prostě čas se radovat a tančit. K plesovému veselí a tanci však často patří konzumace alkoholu. A není to někdy jen pár skleniček vína nebo piva. Na takových akcích se nabízí široké spektrum míchaných nápojů či destilátů. A tak se spojí tanec s dobrým pitím – ale ráno ta kocovina! Jak se s ní vypořádat?
Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?
Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.
Dnes, na Zelený čtvrtek, bychom měli na talíři přivítat něco zeleného, symbol nového života a jara. Ale víte, jaké dny máme již za sebou a co nás čeká až do Velikonoc? Tyto svátky obnovy a radosti následují po Květné neděli a vedou nás až k veselému Velikonočnímu pondělí. A proč vlastně Velikonoce každý rok "skáčou" po kalendáři? Odpověď tkví v lunárním cyklu: Velikonoce se slaví první neděli po prvním jarním úplňku, což je tradice spojující nás s rytmem přírody a jejím věčným cyklem.
Chceme-li být i v letošní letní sezóně trendy, bude to chtít i stylové boty. Ty by však neměly být pouze vysoce módní, ale také pohodlné. Na následujících řádcích se dozvíte, podle čeho letní boty vybírat, aby byl váš outfit dokonalost sama. Čtěte a inspirujte se s námi!
Současná hygienická situace si žádá kooperaci nás všech. Je potřeba, abychom se chránili podle hesla, které bylo vytvořeno: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Roušku si můžete vyrobit mnoha způsoby.
Kamení v obývacím pokoji nevyjde nejlevněji, ale svojí práci v interiéru udělá i dekorativní obložení stěn. Sádrokartonové desky dokonale kopírují nejrůznější povrchy, ale kromě upraveného dřeva se dá využít i dřevo z palet. A výsledek vypadá výborně! Na výběr jsou nejrůznější vzhledy a materiály.
I když dříve bylo naprosto normální, že si děti sem tam od rodičů vysloužily nějaký ten pohlavek nebo plácnutí přes zadek, v dnešní době se na tělesné tresty nahlíží úplně jinak. Zatímco naši rodiče nebo prarodiče na občasném proplesknutí neviděli nic špatného, ba naopak byli zastánci hesla "škoda každé rány, která padne vedle", dneska jakmile na dítě vztáhnete ruku, hned se na vás společnost dívá skrze prsty.

Výběr článků

Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Léto je v plném proudu a snad každého z nás čeká aspoň jeden výlet. Buď do přírody, někam za hranice nebo jen k babičce na chalupu. Tak či tak, existují tři módní kousky, bez kterých se nikdo neobejde. Tyto věci se hodí pro každou situaci - spaní pod širákem, letní přeháňka v rozpáleném velkoměstě nebo zkrátka jen stylový doplněk na rande s cizinem. Pojď si přečíst následující řádky a objevit, o jaké kousky se jedná.
Celý svět stále ještě žije koronavirovou pandemií. Ve večerních zprávách nevidíme nic jiného než pouze počet přibývajících nakažených či informaci o další mutaci zákeřeného onemocnění. Bohužel se pozornost odvrací od mnoha dalších nemocí, jež jsou tu mezi námi stále. Jednou z nich je také legionella. 

Nepřehlédněte

Rostlinné kmenové buňky patří mezi nejnovější objevy se skvělým potenciálem řešit běžné problémy spojené se stárnutím pokožky. Jejich vývoj se dere kupředu až vzrušujícím tempem a na rozdíl od živočišných kmenových buněk neexistuje ani žádný etický či právní argument proti jejich použití v kosmetice. Už na první pohled slibují naprosto neodolatelné výsledky. Mohou ale rostlinné kmenové buňky z ovoce, květů či jiné vegetace udržet krásu a mladí každé pleti? Pojďme se do tohoto tématu ponořit a zjistit to.
Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek