Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Sezení nebo špatná ústní hygiena. Co dalšího ještě může mít vliv na vaše srdce? To jste možná netušily!

Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?

25. 07. 2018

25. 07. 2018

Jste přesvědčené o tom, že zdraví srdce ničí jenom náklonnost k cigaretám a konzumace tučných jídel? Existují i jiné faktory, které mu dávají pořádně na frak. Co když jednomu z nejdůležitějších orgánů ve vašem těle škodíte – a vůbec si to neuvědomujete? Pokud se najdete v těchto bodech, bohužel se to nedá vyloučit!

Většinu dne prosedíte. A to je hodně špatně

Sedavý životní styl je typickou vizitkou dnešní doby, na což odborníci se vztyčeným prstem výstrahy upozorňují dnes a denně. To, že je situace opravdu vážná, potvrzují i závěry kanadské studie provedené v nemocnici University Health Network, jež má sídlo v Torontu. Z nich jednoznačně vyplývá, že ti, kteří prosedí více jak osm hodin denně, jsou vystaveni výrazně zvýšené pravděpodobnosti srdečních onemocnění. Ovšem pozor, v sázce je toho víc.

„Dospělí, kteří několik hodin v kuse tráví na židli nebo na gauči před televizí, mají narušený krevní oběh a zvýšené množství tuku v krvi. Tyto změny mohou způsobit diabetes 2. typu i hlubokou žilní trombózu. Snížená, nebo spíše nulová fyzická aktivita, přináší populaci také riziko různých rakovin, zejména prsu a tlustého střeva,“  varuje lékař Travis Saunders, který se na zmíněné studii podílel. A jak jste na tom s pohybem právě vy?

Stresujete se? To se vám může vymstít

Jste pod tlakem – a co hůř, trvá to už delší dobu? Ani tohle rozhodně nevěstí nic dobrého, protože následky by na sebe nemusely nechat dlouho čekat. Vy jakožto žena jste na tom ohledně vypjatých nervů také mnohem hůř v porovnání s vaším partnerem. Proč?

„Ženy mladého a středního věku jsou dnes vystaveny neuvěřitelnému tlaku v důsledku emočního stresu, kterému čelí každý den. Hlavními strůjci jsou manželství, kariéra a péče o děti i starší rodiče. Dotyčné si totiž často nevědí rady, jak tohle všechno skloubit, což zvyšuje jejich psychickou zátěž. Ta ale z dlouhodobého hlediska může zapříčinit zúžení periferních nebo koronárních cév, jež nahrává mimo jiné poruchám srdečního rytmu, “ vysvětluje americká kardioložka Viola Vaccarino, která působí na atlantské univerzitě Rollins School of Public Health.

K TÉMATU  Kdy vám zázvor pomůže, a kdy naopak uškodí?

Zanedbáváte ústní hygienu. Na to extra pozor

Možná vás nikdy ani nenapadlo, že ústní dutina má se srdcem vůbec něco společného. Nicméně věřte, že v lidském těle všechno souvisí se vším. Co se stane, když nebudete poskytovat svým zubům péči, jakou si zaslouží? Stejné bakterie, které vyvolávají onemocnění dásní, mohou proniknout ve formě slin také do krevního oběhu, takže snadno ohrozí i srdce. Chcete tomu zabránit? Pak nakupte zásoby zubních nití, mezizubních kartáčků, ústních vod, a nepodceňujte ani pravidelné prohlídky u vašeho stomatologa. To je ta správná prevence!

Mimochodem, jak jste na tom s pravidelnými kontrolami u zubaře? Chodíte, nebo s návštěvou otálíte do té doby, než se „ozve“ bolístka? Napište nám o tom.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Čtení je v dnešní době stále vzácnějším koníčkem, zejména u dětí. Ty totiž mnohem raději tráví čas nad displejem chytrých mobilních telefonů, s tabletem v ruce nebo třeba před televizí. Kéž by existoval nějaký způsob, jak lásku ke čtení u dětí probudit. Naštěstí ale jeden způsob skutečně existuje. Vyzkoušíte ho?
Co takhle trochu zpestřit interiér? Pokud patříte mezi ty, které mají rády "udělej si sám", tohle jsou nápady pro vás. Originální květináče, plyšová spona na záclony, zarážka na knihy nebo talířek na jednohubky, to vše má jedno společné - základem jsou staré hračky. Nějaký vhodný kousek najdete i u vás, a pak hurá do díla. Zkuste trochu netradiční dekorace!
All beige outfity. Nekončící trend, který bychom už mohli označit pomyslnou značkou nadčasovost. Za těch pár let, co tu s námi je, by si to zasloužil. Stejně jako černá, bílá či námořnicky modrá patří i béžová mezi barvy, se kterými nikdy nešlápnete vedle.
Mnoho mužů i žen od pěstování masožravek odradí to, že jsou náročné na péči a je nutné je pravidelně krmit. To však není pravda. Masožravá rostlina nepotřebuje nic víc než jiná obyčejná pokojová rostlina.
Ženské představy o tom, jestli jsme dobré v posteli (v sexu) nebo nikoli, se od těch mužských diametrálně liší. Jestli jste si dosud myslela, že to dokážete při intimních chvilkách pořádně roztočit a partner o vás pěje mezi svými kamarády jen samé chvály, možná že to nebude až tak horké. Probádaly jsem terén a došly k zajímavým závěrům.
Zase ti někdo píše. Proč ji sleduješ? Proč nemáme ještě společnou fotku na Instagramu? Musíš s nimi pořád být v kontaktu? Sociální sítě ničí vztahy.
Zmatená a vystrašená zvířata, plačící malé děti a nepořádek na ulicích je výsledkem hlučných ohňostrojů, které k oslavám silvestra už tak nějak patří. Ale vzhledem k tomu, že následky jsou jak pro zvířata, tak pro děti často fatální, existují místa, kde je pyrotechnika naprosto zakázaná a čím dál více lidí se uchyluje k oslavám Nového roku bez petard.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?

Výběr článků

Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!
Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.

Nepřehlédněte

I když venku panuje nebezpečný koronavirus, to neznamená, že žádné jiné nemoci neexistují. S příchodem nového typu koronaviru nedošlo k odstranění ostatních onemocnění, což je dobré mít na paměti. Stále jsou rizikem i jiné choroby, jako je rakovina nebo chřipka. Mnohé nemoci číhají i na ty nejmenší. Prozraďme si nejčastější dětské nemoci, které jsou rizikové pro naše malé ratolesti.
Ať už patříte mezi takzvané online podnikatele nebo se mezi ně zanedlouho zařadíte, vyplatí se poslouchat podcasty - hlasové záznamy, které vás mohou posunout vpřed. Samozřejmě nejsou určeny jen pro byznysmeny či ty, kteří se na tomto poli chtějí pohybovat. Jejich motivační síla může pohánět kdekoho. Otázkou je, jaké poslouchat, když je jich dnes tolik!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek