Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Úžasné domácí zkrášlující pleťové masky. V hlavní roli aspirin!

Máte ve své domácí lékárničce aspirin? Otázkou je, zda tušíte, co všechno dokáže. Kromě toho, že čistí i ty nejodolnější skvrny na oblečení a zesvětluje tmavé podpaží, také spolehlivě léčí akné. I s černými tečkami si ale hravě poradí!

12. 06. 2018

12. 06. 2018

To, že aspirin je vítanou spásou i řešením „bolehlavu“, víme asi všechny. Končí tím ale jeho schopnosti? Právě naopak. Medikament, jehož historie výroby sahá až do 19. století, má co mluvit i do krásy. Léčí totiž akné, různé vyrážky i ekzémy. Také odstraňuje černé tečky a odumřelé kožní buňky. Zároveň čistí zanesené póry, což nepochybně zlepší celkový vzhled pokožky. Jak s ním správně zacházet? Možnosti máte hned tři.

Maska pro mastnou a aknózní pleť

Pro tento „recept“ budete potřebovat dva rozdrcené aspiriny, jednu čajovou lžičku vody a půl čajové lžičky kokosového oleje. Nejprve smíchejte aspirinový prášek s vodou, aby vznikla konzistence pasty. Do té následně opatrně vmíchejte kokosový olej a směs si naneste na vyčištěnou pleť. Oblasti očí se velkým obloukem vyhněte, ale to je možná zbytečné připomínat. Ideální doba působení je alespoň 20 minut, poté si tvář omyjte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, budete-li tuto kúru opakovat dvakrát týdně.

Maska pro suchou a aknózní pleť

V tomto případě si připravte tři aspiriny, čajovou lžičku vody, stejné množství medu a olivový olej (stačí nějaké tři – čtyři kapky). Výroba zkrášlujícího přípravku je podobná jako v předchozím případě, protože vše začíná rozdrcením prášků a jejich vmícháním do vody. Teprve potom se postupně přidávají ostatní ingredience. Po aplikaci masky ji nechte čtvrt hodiny dělat svou práci, ihned po oplachu uvidíte a hlavně ucítíte rozdíl. K lepšímu, samozřejmě…

Maska pro poškozenou a unavenou pleť

Co je potřeba? Tady to bude o něco složitější, protože dojde na vymačkávání šťávy z poloviny citronu. Kromě ní byste měly mít po ruce i tři aspiriny, trochu vody a lžičku řeckého jogurtu. Postup přípravy už bezpečně znáte, jelikož se od těch výše zmíněných nijak neliší. Až si „umícháte“ domácí zázračný přípravek, nechte ho působit 20 minut. Po uplynutí stanovené doby masku opláchněte a použijte hydratační krém.

K TÉMATU  Jak hydratovat pokožku? Možností je vícero

Který recept se zamlouvá nejvíce vám? Napište nám o tom. A pokud ho zkusíte, jsme zvědaví, jak to na vás zabralo!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přírodní prostředky na kruhy pod očima? Zabere citron, brambora nebo okurka!

Proč je arganový olej skutečným zázrakem pro vaše vlasy? Zatočí s lupy a urychluje růst

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když je hezky, chcete se posadit ven na zahrádku. K obědu o víkendu, s návštěvou nebo na večerní grilování, krytý přístřešek je skvělá věc. Můžete v něm i jen tak lenošit, číst knížku nebo trávit čas s rodinou. Zahradní altány mohou mít mnoho podob, a dají se koupit jako skládačka nebo postavit přímo na míru. Prohlédněte si galerii.
Ulpívající mastnota na troubě i uvnitř, s kterou je boj celkem urputný a někdy až nekonečný. I s tím se mohou některé hospodyňky ve své domácnosti setkat. Jak ušetřit nějakou tu korunu a zbavit se oleje a nečistot ulpívajících na povrchu trouby co nejsnadněji? Máme pro vás pár skvělých a praktických tipů.
Každý rodič se řadí mezi nějaké rodičovské typy. Ke kterým patříte vy?
Ano, i když se to může zdát neuvěřitelné, také na cukru vznikají závislosti. Po konzumaci cukru se v našem mozku spustí centrum odměn stejně, jako když si závislý člověk dá heroin. A člověk se logicky chce odměňovat. Proto je velmi důležité omezit příjem cukru a sledovat své tělo.
Rozchod není nikdy příjemný. Ztratíte člověka, na kterém vám ještě před časem velmi záleželo, a v srdci zůstává nepříjemné prázdno. Když se k tomu přidá fakt, že o vás mezi společnými známými váš ex partner mluví velmi nevybíravě, je to nesnesitelné. Máme pro vás tipy, co dělat, abyste tuto situaci zvládla.
My ženy každý den vyhlížíme návrat partnera, a tak trochu potají doufáme, že nás alespoň jednou za čas překvapí krásnou kytičkou. Květiny milujeme, jsou pro nás symbolem toho, že na nás tomu druhému záleží. Dřív pánové nosili domů květiny pravidelně, dnes je to jiné. Pánové, pokud jste sem tajně zabloudili a hledáte tip, jaké květiny mají ženy rády, čtěte dál!
Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Uskladnění vína musí mít nějaký pořádek. O ten se postarají stojany na víno a vinotéky, které jsou praktickým i designovým doplňkem interiéru. Materiálem číslo jedna je dřevo, ale kromě toho opravovaného dolehl i sem trend palet. Opravdovou chloubou domu je potom vinný sklípek do spirály se vstupem rovnou z kuchyně nebo jídelny.
Růže jsou překrásné a mohou mít mnoho podob, navíc patří k odolným a také k nejstarším rostlinám, které se pěstují. Můžete si je vysadit do záhonků, ale i do květináčů. Vždy vám budou dělat radost nejen tím, jak vypadají, ale i tím, jak voní. Jak se o ně ale správně starat? Co potřebujete k tomu, aby růže kvetly dlouho?
Postel nebo televize, schovaná ve zdi, schovaný úložný prostor pod postelí nebo skládací stolky. Skládání všeho, co se dá. Je to účelné a praktické! Podívejte se na chytré vychytávky, které dokáží ušetřit spoustu místa ve vašem prostoru pro žití.
Být matkou je jedinečnou cestou plnou radosti, ale i výzev. V našem článku "Podpora a komunita pro matky" se zaměříme na sílu spojení a sdílení mezi matkami. Prozkoumáme různé způsoby, jak mohou matky najít podporu ve svém okolí, a jaký přínos může mít aktivní zapojení do komunitních sítí. Přineseme příběhy, tipy a zkušenosti, které mohou pomoci vytvořit síť solidarity mezi matkami v různých životních situacích. Přijměte naši pozvánku do světa, kde sdílení zkušeností posiluje a vytváří pevné pouto mezi matkami, a kde vzniká bezpečné a podporující prostředí pro všechny, kdo mají to nejcennější – své děti.
Baculatý a oteklý obličej - to je problém mnoha žen. I když i mužů, ovšem ženy jsou ty, které s tímto problémem chtějí opravdu efektivně bojovat. Jestliže nejste se svým obličejem spokojená, nemusíte si zoufat a ani nemusíte chodit na plastiku. Existuje totiž několik věcí, které udělat, abyste o oteklý obličej přišla.

Výběr článků

Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Lenčiny problémy začaly již na střední škole. Patřila mezi holky se střední postavou, vynikala ve sportu, a měla dobře našlápnuto na svou vysněnou vysokou. Vše se ale změnilo, když se jí nevydařil vztah, do kterého vkládala tolik nadějí.
Plánujete nebo už dokonce čekáte druhé miminko, ale po prvním těhotenství máte za sebou císařský řez? Každá nastávající maminka se ve stejné situaci ptá, v čem je takové těhotenství jiné nebo jaká jsou rizika. A právě na to se vám nyní pokusíme odpovědět.

Nepřehlédněte

Na naši psychiku je toho prostě někdy moc: Práce, starost o rodinu, výchova dětí, péče o domácnost, do toho musíme mnohdy řešit osobní krize a krize ve vztahu. Není tedy divu, že občas už nemůžeme dál, cítíme se unavení a nejdou nám věci tak, jak bychom si představovali. Můžeme si občas myslet, že jsme jen líní, znechucení, a za to se i občas stydíme.
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek