Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Netradiční využití ústní vody. S jakými problémy si hravě poradí?

Prostředek proti lupům, lék na houbové plísně na nohách, prací zlepšovák hodně znečistěného oblečení nebo šikovná dezinfekce rukou? Tohle všechno je ústní voda, která svede zázraky i tam, kde by to asi nikdo nečekal!

09. 05. 2018

09. 05. 2018

Používáte ústní vodu? Pak byste možná měla vědět, že balení této kapaliny se nehodí jen k likvidaci zubního plaku a bakterií uvízlých v mezizubních prostorech. Větrové „kloktadlo“ se totiž báječně uplatní při řešení mnoha potíží týkajících se nejen krásy. Například?

Stopka houbové plísně na nohou

Pantoflíčky, sandálky nebo žabky. To jsou druhy obuvi, kterým momentální letní teploty vyloženě přejí. Co když vám ale v jejich nošení brání nepříjemná mykóza? Ani tak není nic ztraceno – hlavně v případě, že máte po ruce ústní vodu. Smíchejte ji v poměru 1:1 s bílým octem a získaný roztok si nanášejte na postižená místa, ideálně třikrát denně. Zakrátko své nohy budete moci hrdě ukázat!

Efektivní zmizík modřin

„Zdobí“ vaši pokožku jelito velikosti padesátikoruny? Nemusíte zoufale stát před šatní skříní a hledat oblečení, co by modřinu hrající všemi barvami efektivně zakrylo. Aplikujte na ni trochu dentální vody a celou oblast několik minut lehce masírujte. Uvidíte sami, že po tomto ošetření už nebude hematom tolik výrazný.

Šikovná dezinfekce rukou

Pokud se bakterií, virů a škodlivých zárodků bojíte jako „čert kříže“, máme pro vás zaručený způsob ochrany. Vzhledem k tomu, že ústní vody na bázi alkoholu působí antibakteriálně, hodí se na likvidaci všemožných breberek, které číhají na madlech městské hromadné dopravy, klikách ode dveří i nákupních košících. Pochopitelně, že celou lahev nosit v kabelce asi nebudete, ale co takhle tekutinu přelít do nějakého malého a skladnějšího balení? Tahle první pomoc přijde vhod i tehdy, když nechtěně „vyfasujete“ škrábanec nebo malou řeznou ránu.

Zlepšovák proti lupům

Voda, se kterou si po čistění zubů vyplachujete ústa, dokonale obstojí i v boji proti nenáviděným lupům. Jak s ní zacházet, aby se neminula účinkem? Jakmile při běžném mytí vytvoříte šamponem pěnu, trochou ústní vody proveďte masáž pokožky hlavy. Poté vše opláchněte vlažnou vodou a použijte váš oblíbený kondicionér.

K TÉMATU  Potřebujete se přesvědčit, jestli vám zvolená barva na vlasy nebo líčení padne? Zkuste to nanečisto přes aplikaci!

Záruka super svěžího prádla

Chcete-li osvěžit a navíc ještě vydezinfikovat sportovní oblečení, do kterého jste ve fitku pořádně zpotila, neváhejte šálek ústní vody přidat i do pračky. Pak už jen stačí zapnout příslušný program a radovat se z dokonale čistých a voňavých svršků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recept na domácí krémové mýdlo na depilaci s protizánětlivým účinkem

Nejmodernější způsoby redukce vrásek. Která je vhodná pro vás?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Správné nakládání s léčivy je důležitá, a přesto tak často opomíjená, součást bezpečné léčby. Patří do toho totiž i zacházení s nepoužitými nebo expirovanými léky. Průzkumy sice ukazují, že se stále více lidí učí odnášet nepoužité a prošlé léky zpátky do lékáren, nicméně to nijak nesnižuje to obrovské množství, které se každoročně vyhodí. Celkový objem se liší stát od státu, kraj od kraje, i město od města. Můžeme ale říct, že průměr evropských zemí bývá mezi 10 a 100 tunami na milion obyvatel ročně. V Česku jsou to každoročně léky za zhruba 4 miliardy korun. Největším problémem ale stále zůstává fakt, že většina léčiv stále ještě končí v odpadech.
Milovala cestování, svého manžela Ronyho, a přála si založit rodinu. Byla usměvavou a laskavou ženou, která si užívala život až do doby, kdy jí byla diagnostikována rakovina. Ano, to je Vlaďka, která bohužel svůj boj s nemocí nakonec prohrála.
Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
O žádosti o ruku a následné svatbě sní asi každá žena. Manželství je obrovským krokem, a i když už bohužel dost často neplatí, že vydrží navždy, je třeba si to řádně promyslet. Jste s partnerem již delší dobu a chcete se posunout dál?
Natáčení komedie 3Bobule z vinařského prostředí začalo v první polovině července sice překvapivě v Praze, ale po třech natáčecích dnech se filmaři přesunuli na jižní Moravu. Tady s přestávkami pracovali do poloviny srpna. Co si o filmu myslí sám režisér a hlavní protagonisté?
Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
Lidé jsou různí a někteří mají prostě potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Uznání široké veřejnosti si lze získat různými způsoby, na světě je velká spousta lidí, co udělá téměř všechno jen pro to, aby se o nich psalo či mluvilo. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jistě jistým úspěchem je, stačí vlastně jen vyniknout a být nejlepší. A je docela jedno v čem.
Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Skřípe vám to tak nahlas, že to musí být slyšet i u sousedů? Možná je to tím, že místo společně tráveného času koukáte raději do mobilu. Svůj podíl viny na tom může nést i to, že chod domácnosti stojí výhradně na vás!
Patříte k těm, kteří se rochní v mystičnu i všelijakých záhadách a občas vás přepadne myšlenka, jak skvělé by bylo vidět do minulosti i budoucnosti? Pak jste možná někdy uvažovali nad tím, že by nemuselo být úplně špatné naučit se vykládat karty – ať sobě nebo ostatním. A protože pro podzim se ezoterická atmosféra hodí víc než kdy jindy, nachystali jsme pro vás pár tipů, jak se nacítit na výklad karet.
Ryan Reynolds a Blake Lively jsou v současnosti jedním z nejoblíbenějších párů v Hollywoodu. Je úžasné pozorovat, jak se spolu smějí, pošťuchují se na sociálních sítích a navzájem se pracovně podporují. Ačkoliv letos oslavili teprve deset let od svatby, které stvrdili očekáváním čtvrtého dítěte, věříme, že téhle dvojici to vydrží klidně i dalších padesát let.

Výběr článků

Péče o sebe je v dnešní době pro mnoho lidí synonymem nákupních horeček, drahých lázeňských procedur, brunchů či kosmetiky. Stalo se to jakýmsi symbolem pro kosmetický a fitness průmysl. Mnoho lidí ale zapomíná investovat také do zcela jiné formy péče o sebe. A to do péče o své duševní a emocionální zdraví o které je rovněž třeba se starat. V tomto článku si řekneme, jak na to.
Meditace pod palmami, za zvuku vln oceánu a s pohledem na sluncem zalitou hladinu. Láká vás jóga v tropech? Máme tipy, kam vyrazit!
Přejete si, aby z vašeho dítěte pomalu ale jistě rostla sebevědomá osobnost, která se v životě neztratí? V tom případě budete muset trochu přehodnotit své chování k vlastním potomkům. Když jim totiž dáte trochu nezávislosti a odpovědnosti, velmi jim tím pomůžete. Co by měly doma zvládnout předškolní děti?

Nepřehlédněte

Pokud si neprojdete speciálními genetickými testy, pravděpodobně ji nikdy neodhalíte. Přitom patří mezi nejnebezpečnější choroby na světě. Způsobuje trombózu a v těch nejkrajnějších případech také plicní embolii.
Ekologické metody v domácnosti jsou dobrá nejen pro naši planetu, ale také pro vaši peněženku. Ušetříte díky tomu hodně peněz, které byste jinak zaplatili dodavateli vody. Tím, že naplno využijete dešťovou vodu, se vám hodně sníží účty za energie.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek