Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Z drog na vrchol: Životní cesta Pink k hudební ikoně

Pink
Jedna z největších hudebních hvězd světa Pink slaví 45. narozeniny

08. 09. 2024

08. 09. 2024

Šikana a těžké dospívání

Pink, vlastním jménem Alecia Beth Moore, se narodila 8. září 1979 v Doylestownu v Pensylvánii. Její umělecké jméno pochází z postavy „Pink“ ve filmu Gauneři, kterou jí přátelé přirovnávali. Jiná teorie tvrdí, že přezdívku získala ve škole, kde byla šikanovaná a děti jí stahovaly kalhoty, kvůli čemuž vždy zrudla.

Hudba pro ni byla únikem z nešťastného dětství. Její rodiče se rozvedli, když byla malá, a ona našla útěchu v hudbě. Ve 13 letech začala zpívat v nočních klubech Philadelphie, ale noční život ji brzy pohltil víc, než by měl.

Drogová závislost a útěk z nočního života

Pink se během dospívání potýkala s drogami, a v pouhých 15 letech se málem předávkovala. Její závislost ji málem stála život, ale díky své lásce k hudbě a silné vůli se z toho dostala. Nakonec školu opustila, ale v roce 1998 si vzdělání dodělala. Tím začala její dlouhá a trnitá cesta k vrcholu hudebního průmyslu.

Začátky hudební kariéry

Pinkin talent byl jasný už od začátku, a brzy si jí všiml vedoucí vydavatelství MCA. Prvním krokem k úspěchu byl vstup do R’n’B skupiny Basic Instinct, která se však neprosadila. Následoval projekt Choice, ale ani ten neměl dlouhého trvání. Až v roce 2000, kdy vydala své první sólové album Can’t Take Me Home, se začala prosazovat na světové scéně. Album přineslo hity There You Go a Most Girls, které se umístily v Top 10.

Hvězdný vzestup a největší hity

Skutečný průlom přišel v roce 2001 s písní Lady Marmalade, kde Pink spolupracovala s Christinou Aguilerou, Myou a Lil’ Kim. Tato spolupráce byla hitem a z Pink se stala hvězda. Následně vydala svůj slavný singl Get The Party Started, který se stal globálním úspěchem a otevřel jí dveře k dalším úspěchům.

K TÉMATU  Po Světle přichází Údolí včel. Anna K je zpět s novou energií a novým albem.

Její album M!ssundaztood prodalo více než 10 milionů kopií po celém světě a stalo se symbolem jejího dravého, autentického stylu. Další hity následovaly, včetně Trouble, za který získala Grammy, a Stupid Girls, která zkritizovala společenské tlaky na ženy.

Bouřlivé manželství a rodina

Pinkin osobní život byl stejně barvitý jako její kariéra. V roce 2006 se provdala za motokrosovou hvězdu Careyho Harta, kterému sama nabídla ruku během závodu. Jejich vztah byl ale turbulentní – po dvou letech se rozešli, ale hudba jí pomohla uzdravit se. Její album Funhouse odráželo emocionální cestu, kterou během rozchodu prošla.

PINK
Pink, jednou z největších hudebních hvězd světa, dnes slaví 45. narozeniny.

Nakonec se s Hartem dali opět dohromady a v roce 2011 se jim narodila dcera Willow Sage. O pět let později přivítali na svět syna Jamesona Moona. Pink často ukazuje svou mateřskou a citlivou stránku, a je otevřeným zastáncem LGBTQ+ komunity a lepšího zacházení se zvířaty. Podporuje organizace jako PETA, UNICEF a Save The Children.

Pink jako podnikatelka a vinařka

V roce 2013 se Pink rozhodla rozšířit své pole působnosti a koupila si vlastní vinici. Tím dokázala, že je nejen vynikající zpěvačkou, ale také úspěšnou podnikatelkou. Její vášeň pro víno je známá, a vinařství se stalo dalším významným úspěchem v jejím pestrém životě.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Sagvan Tofi slaví 60 let: Idol generace 80. let stále v centru pozornosti

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Život není pokaždé procházka růžovým sadem a občas nastávají situace, do kterých se nikdo z nás nehrne. Hádka nebo nepříjemné životní situace, do kterých se dostaneme se sourozenci, pak obzvláště bolí.
Pakliže jste na sociálních sítích jako doma a zároveň se pravidelně udržujete v kondici, jméno Pamela Reif vám pravděpodobně není cizí. Tato vždy pozitivně naladěná německá fitnessačka a influencerka v podobě svých příspěvků a cvičebních videí dopomohla ke shození kil a vypracované postavě nejedné ženě.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.
Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Krásná čokoládová barva si jednoho dne vyberete svou daň. Nejenže sluneční paprsky zapříčiňují stárnutí naší pokožky, ale ke všemu mohou způsobovat rakovinu kůže.
Již půl roku se potýkáme s rouškami v různých prostorách. Zatímco někdo v roušce musí trávit jen nezbytný čas například při nákupu, pro jiné se tato povinnost vztahuje na celou pracovní dobu. Pleť pod vlivem vlhka, tepla a nedostatku vzduchu logicky velmi trpí. Objevil se nový problém – jmenuje se maskné. Jak předejít jeho vzniku a jak s ním bojovat, když už se objeví? Poradíme vám.
Každý rok se světu představí nové trendy, kterými se můžeme řídit při vybírání nového šatníku nebo zařizování svého bydlení. Zaměřme se nyní na trendy ze světa bydlení, které se budou krapet lišit od těch z roku 2020. Hlavní roli budou hrát přírodní materiály.
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?
Chcete vždy vypadat elegantně a na úrovni bez ohledu na příležitost? Klíčem k elegantnímu oblékání, je dodržování určitých pravidel, která si v následujícím článku oprášíme. Pojďme se podívat na to, jak se oblékat elegantně každý den a nezpůsobit módní faux pas.
Poslední víkend roku 2018! Sobotu si dopřejte spíše oddechovou a zbytečně se nedohadujte s ostatními, ať si na závěr roku nepokazíte náladu. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vás připraví na to, co by vás mohlo překvapit.
Krásné umění, inspirované oceánem, vlnami a příbojem. Neobvyklé techniky použití barev a přírodních materiálů vytváří skutečné skvosty, které si můžete udělat také. Stačí trochu tvořivosti a váš originální kousek je na světě. Je to i inspirace na perfektní dárek pro někoho z rodiny, přímo z vašich rukou.

Výběr článků

Jak upravovat meme obrázky nebo fotky přímo v aplikaci WhatsApp? Jak změnit font textu? Jak si pohrát s nahraným záznamem zvukové zprávy? Zkuste tyto tipy.
Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.
Minimalismus vznikl už v 50. letech minulého století. Od té doby prakticky nikdy zcela nezmizel. Jeho hlavními rysy jsou elementární jednoduchost a čistota. Beton v interiéru tuhle myšlenku dokonale splňuje. Prohlédněte si

Nepřehlédněte

Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Módní trendy se dotýkají také obuvi. S příchodem podzimu se mění sortiment v obchodech a prodejci mají pro zákazníky připravenou aktuální nabídku. Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem botníku?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek