Pátek , 05. 07. 2024

Cyril a Metoděj

Žebříček dámských vůní 2024

Pokud existuje nějaký dobrý žebříček dámských vůní na rok 2024, pak nepochybujeme o tom, že je to právě tento. Uvádíme více než desítku výjimečných vůní – okouzlujících svou rozmanitostí, které dlouho vydrží, ohromí a jsou nezapomenutelné. Podívejte se, které z nich se dostaly do našeho žebříčku nejlepších dámských vůní.

30. 06. 2024

Jaká kritéria jsme při sestavování žebříčku zohlednili? Především jedinečnost vonných kompozic, intenzitu a celkový názor příznivců vůní. V seznamu najdete oblíbené dámské vůně, které často sklízejí pochvalu okolí.

Tom Ford Lost Cherry

Jedna z nejkrásnějších a nejoceňovanějších třešňových vůní pro ženy. Chutná, teplá, sladká a… lákavá. Láká svým třešňovo-mandlovým základem s orientálními a kořenitými tóny.

Tom Ford Lost Cherry – úzce specializovaná a prémiová vůně – jedná se o kompozici plnou kontrastů. Najdete v ní šťavnaté a mírně trpké černé višně v kombinaci se sladkým višňovým likérem a hořkými mandlemi. Tónům srdce dominuje růže a jasmín sambac, zalité voňavým sirupem griotte. Dřevitý základ má orientální a provokativní nádech. Je to jedna z těch vůní, které vybízejí k ochutnání těch nejlepších dezertů na světě.

Burberry Goddess

Novinka ve světě vůní s intenzivními vanilkovými tóny, které jsou samozřejmě příjemné a rychle si je zamilujete. Jsou velmi sladké, teplé a krémové, a současně jednoduché a lahodné.

V kompozici Burberry Goddess je obsažena vanilka ve třech formách: esence, kaviáru a absolutu. Aby však vanilka vůni zcela nedominovala a nepůsobila výraznějším, možná až dravým dojmem, byla k ní přidána voňavá levandule a dřevité akordy. Je to oblíbená dámská vůně posledních měsíců a my věříme v její úspěch i do budoucna. Zejména proto, že se hodí téměř pro každou příležitost, dokonce i na svatbu.

Kayali Vanilla 28

Je to intenzivně vanilková kompozice, před kterou je těžké myšlenkami uniknout. Jakmile ji poznáte, budete chtít ji na sobě cítit každý den. Lze ji považovat za nejlepší dámskou vůni s vanilkou.

Sklízí pochvalu a vyniká dobrými parametry – trvanlivostí a vnímáním. Zamiluje si ji téměř každá žena, která dává přednost sladkým, lehce orientálním vůním.

Yves Saint Laurent Libre Intense

Intenzivní vanilková vůně pro sebevědomé ženy se silnou osobností, které na sebe rády upozorňují.

K TÉMATU  Černé pantofle – jak je stylizovat na různé příležitosti?

Yves Saint Laurent Libre Intense vyniká jemnými a smyslnými tóny s citrusovým nádechem – základ tvoří bourbonská vanilka, ambra, fazole tonka a vetiver. V tónech srdce nasajete květiny – bílé i barevné, všechny velmi smyslné. Mezi nimi dominuje jasmín a levandule, která ve společnosti citrusů vůni dále otevírá.

Prada Paradoxe Intense

Vůně, kterou si zamiluje v podstatě každá žena. Může být návyková díky své květinové jedinečnosti. Vonná kompozice, u které se někdo zeptá: „Čím tak krásně voníte?“. Je výrazná a vyloženě si říká o komplimenty.

Na začátku je ovocná – první tóny patří bergamotu, hrušce a neroli. Okamžitě se však do popředí dostává jasmín, jemně položený na mechu a tóny ambry, pižma a vanilky v základu.

Armani My Way

Bylo vytvořeno několik podob Armani My Way, avšak originál se vždy bude objevovat v žebříčku nejlepších dámských vonných kompozic. Její svěžest, průzračnost a zároveň smyslnost tuberózy působí uklidňujícím a sebevědomým dojmem.

Celoroční vůně, ale nejkrásněji se rozvoní na jaře. Když venku rozkvetou květiny, totéž se děje na pokožce – line se z ní dříve zmíněná vůně tuberózy, pomerančového květu a jasmínu , které vyvolávají nezkrotnou radost.

Carolina Herrera Good Girl

Doplněk, který chtějí mít všechny ženy, a nemáme na mysli lodičky s červenou podrážkou. Carolina Herrera Good Girl je ikonická vůně, která nikdy nezklame. Intenzivní, sladká, smyslná a velmi ženská – bílé květy jsou v ní zahalené do orientálních sladkých tónů.

Vůně je vhodná zejména na chladnější roční období, i pro jarní a letní večery. Její intenzivní nádech si může podmanit okolí, ale nikomu to nebude vadit, protože ačkoli je výrazná, je zároveň krásná. Doporučujeme ji nosit stále u sebe jako mini vůni.

Jimmy Choo I Want Choo

Příjemná klasika pro milovnice bílých květin. Vůně podobná předchozímu parfému Carolina Herrera Good Girl, avšak jemnější, lehčí a svěžejší. Ideální na jaro a léto.

K TÉMATU  Jak vybrat spodní prádlo: na výběru záleží. Co hraje velkou roli?

Přestože je jemná, dokáže okouzlit. Působí jako tabulka čokolády – povzbuzuje a přináší obrovskou radost a štěstí. Dějte si však pozor, protože Jimmy Choo I Want Choo má také svůdné a energické tóny.

Lancôme Idôle

V tomto flakonu se rozeznívá skutečná symfonie růžových tónů, které vystupují z chyprové kompozice. Výjimečně ženská, dominantní a originální vůně. Rafinovaným způsobem přináší pohodlí a dodává klid. Růžová, sladká a smyslná.

Lancôme Idôle byla vytvořena pro silné ženy, které chtějí být úspěšné, šlapou na paty ostatním a vymykají se z řady, ale přitom si zachovávají svou přirozenost a určují si svá vlastní pravidla.

Valentino Born in Roma Green Stravaganza Donna

Úplná novinka roku 2024. Zelená, avšak nesmírně ženská a smyslná. Nejsvěžejší a nejčistší dámská vůně z celého žebříčku. Dá se nosit po celý rok, ale máme pocit, že se bude krásně vyjímat hlavně v létě.

Ukrývá tři tóny: čaj Lapsang Souchong, jasmínový absolut a vanilku. Má také sladký nádech. Umožňuje vám vyjádřit se zcela novým způsobem.

Rozhodli jste se pro některý tip z našich žebříčků? Zajímá nás, jaká je vaše nejlepší dámská vůně.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.
Vždycky se myslelo, že nevěra je smutnou vizitkou kolabující vášně a vyhaslé intimity ve vztahu. Jenže pozor, do jiné postele může zadaného poslat i to, že je závislý na příjmech svého partnera, nebo že jeho věk končí číslem devět!
V dnešní moderní době jsme až zahlceni spoustou nových vychytávek. To se týká oi spotřebičů a pomocníků do domácnosti. V obchodech najdete zboží jakéhokoliv druhu a někdy se vám dokonce podaří narazit na poněkud podivná zařízení, jejichž účel je třeba ještě uhodnout. Přiznejme si, že někde mezi touto hojností zaujal své místo parní čistič.
Sladkou chuť snad všichni milujeme už od dětství a většině z nás taková slabost zůstala až do dospělosti. Každý z nás pak po sladkém saháme z různých důvodů. Někdy je za tím jen zrádný okamžik, kdy nás honí mlsná, jindy si tím potřebujeme spravit náladu. Ať už si to chceme přiznat nebo ne, cukr našemu zdraví škodí. Dá se na sladké vůbec zapomenout, a jak ho můžeme vyřadit ze života úplně? Na to se právě teď podíváme.
Vaše domácí prostředí může mít obrovský vliv na vaši pohodu. Objevte, jak malé změny ve vašem bydlení mohou vytvořit oázu klidu a štěstí, ve které se budete každý den cítit skvěle.
Láká vás půvab francouzského venkova nebo upřednostňujete moderní či retro design? Naučte se poznávat styly nábytku a sladit ho v jednotném tónu.
Když si moje kamarádka a pak také sestra našly partnery na seznamce, začala jsem věřit tomu, že to skutečně funguje. Do té doby jsem se toho strašně bála. Psát si s někým na internetu, nevědět, zda je to skutečně on a potom si s ním vyjít. To mi přišlo děsně riskantní. No ale, když to jim dvěma vyšlo, proč by to nemohlo vyjít taky mně?
Co mají společného citron, jahody, káva nebo pytlík čaje? Zdánlivě nic, ale ve skutečnosti je můžete použít jako skvělé kosmetické vychytávky. S pomocí těch nejobyčejnějších ingrediencí z vaší kuchyně můžete zabojovat proti celulitidě, černým ucpaným pórům, zamaskovat modřinu nebo cucflek, a dokonce si pěkně vybělit zuby. Nevěříte?
Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?
Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Ať už před sebou tlačíte vozík s potravinami nebo si obouváte boty, střed svého těla využíváte v rámci každodenních činností. Ovlivňuje také naši rovnováhu, správné držení těla, ale i celkovou stabilitu. A všeobecně platí, že s pevnějším corem získáte nejen na pohled hezké tělo, ale i zdraví. Bolestem zad a dalším neduhům tak můžete dát sbohem.

Výběr článků

Chystáte se na dovolenou na druhý konec světa a čeká vás dlouhý let? V tom případě se na něj musíte dobře připravit. Pokud tedy nepatříte mezi šťastlivce, kteří každý let bez problémů prospí.
Vždycky se říkalo, že pro krásu se musí trpět, a to zejména tehdy, pokud bylo nezbytné nasoukat se do úzkých lodiček na jehlách. K čemu je ale užít si pár minut slávy a o pár let později řešit propadlou klenbu, náchylnost ke zranění kotníku nebo vbočený palec? Žádná hitparáda, viďte. Naštěstí doba slow fashion přeje i pohodlným botám, které nejenže vypadají stylově, ale jsou ku prospěchu zdraví vašich nohou, které vás dnes a denně nosí. O důvod víc, proč si své nožky také náležitě hýčkat.

Nepřehlédněte

Každá žena se chce líbit. Některé z nás sází na přírodní krásu, jiné se snaží zdokonalit pomocí různých řasenek, očních stínů, make-upu apod. Když se ale vydáme do obchodu, často tam bezradně stojíme před regálem a nevíme, co si vlastně vybrat. S tím je teď ale konec. Přečtěte si následující řádky a příště půjdete najisto.
Chia jsou drobná černá semínka šalvěje hispánské. Ta je původem z Mexika a Guatemaly a tato semínka byla základním jídlem starověkých Aztéků a Mayů. „Chia“ je ve skutečnosti starověké mayské slovo pro sílu. Chia semínka jsou malá, plochá a oválná s lesklou a hladkou strukturou, jejichž barva je většinou černá.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek