Pátek , 28. 06. 2024

Lubomír

Lávový dortík z banánu: Recept od foodbloggera Honzy

Lávový dortík z banánu je lahodný a jednoduchý dezert, který zvládnete připravit během pár minut. Tento recept od známého food bloggera Honzy z Instagramu @cestaklukazmesta kombinuje sladkost zralého banánu s intenzivní chutí hořké čokolády. Připravte si tento dezert pro speciální příležitost nebo jen tak pro radost a překvapte své blízké.
Dortík
Lávový dortík z banánu je lahodný a jednoduchý dezert

14. 06. 2024

14. 06. 2024

Ingredience

  • 1 zralý banán
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kakaa
  • trochu nastrouhané hořké čokolády
  • půl prášku do pečiva
  • několik kostiček hořké čokolády

Postup jak připravit lávový dortík z banánu

  1. Příprava směsi: Rozmačkejte banán v míse pomocí vidličky, dokud nevznikne hladká kaše. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  2. Přidání suchých ingrediencí: K banánové směsi přidejte 2 lžičky kakaa, trochu nastrouhané hořké čokolády a půl prášku do pečiva. Vše pečlivě promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.
  3. Příprava formy: Směs nalijte do malé pečící formy. Doprostřed vložte několik kostiček hořké čokolády, které při pečení vytvoří lávový efekt.
  4. Pečení: Formu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů Celsia asi 10 minut. Dortík by měl být na povrchu pevný, ale uvnitř zůstane tekutý díky čokoládovým kostičkám.
  5. Servírování: Po upečení nechte dortík mírně vychladnout a poté ho můžete ihned podávat.

Tipy pro dokonalý výsledek

  • Banány: Použijte zralé banány pro lepší chuť a konzistenci.
  • Čokoláda: Vyberte kvalitní hořkou čokoládu s vyšším obsahem kakaa pro intenzivnější chuť.
  • Pečení: Sledujte pečení, aby dortík zůstal uvnitř tekutý a nevysušil se.

Pro více inspirace a dalších skvělých receptů navštivte Cestaklukazmesta.

Tento jednoduchý a rychlý recept na lávový dortík z banánu je ideální pro každou příležitost, kdy máte chuť na něco sladkého, ale zároveň zdravého. Neváhejte a vyzkoušejte tento dezert, který si zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina a přátelé.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Banán v listovém těstíčku s čokoládou: jednoduchý recept od food bloggera Honzy

Jak na správné stravování v létě

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
Skáčou, plavou, dovádějí. Tučňáci jsou nelétaví ptáci, které v zoo nezapomene navštívit nikdo. Ve volné přírodě ale předvádějí větší kousky!
I přímotopy jdou s dobou. Ta si žádá úsporné a efektivní přístroje, které nebude třeba schovávat do skříní, ale naopak vystavovat na obdiv členům domácnosti i návštěvám.
Udržování zdraví na pracovišti je klíčové pro produktivitu, spokojenost a celkovou pohodu. V tomto článku se dozvíte, jak si udržet fyzické a mentální zdraví i během náročných pracovních dnů. Poradíme vám, jak efektivně řešit stres, najít čas na pravidelný pohyb a zdravě se stravovat, i když jste zaneprázdněni pracovními povinnostmi. Navíc zvýrazníme význam psychické odolnosti a technik odpočinku, které pomohou zachovat klidnou mysl a pozitivní postoj. Tyto tipy vám umožní nejen lépe se cítit, ale také zvýšit vaši efektivitu a spokojenost v práci.
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
LED neon je moderní alternativou k tradičním neonovým trubicím. Jedná se o flexibilní světelné pásky, které jsou navrženy tak, aby napodobovaly vzhled a efekt neonu. Ovšem oproti těm tradičním, jak je známe, nabízejí mnoho výhod. A to jak z ekonomického, tak i ekologického hlediska.
Česnek je jedna z nejzdravějších potravin na světě. Odhání bacily, viry i upíry a je ceněným čističem cév a celého těla. I když se situace už hodně zlepšila, opravdu kvalitní česnek je na českém trhu stále poměrně nedostatkovým zbožím a pokud už je kvalitní, bývá velmi drahý
Hudební svět přišel o významnou postavu taneční hudby. Paul Spencer, známý jako Dario G, zemřel 17. června ve věku 53 let po boji s rakovinou tlustého střeva. Proslavil se hity jako "Sunchyme" a "Carnaval De Paris", které se staly ikonami devadesátých let.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.

Výběr článků

Jsem vdaná už třicet let – za tu domu jsme si toho s manželem zažili hodně, ale vždy jsme byli tím spokojeným a harmonickým párem, prostě dva lidé, kteří k sobě patří. Kamarádky se mě často ptaly, jak to děláme a zda už někdy došlo i k nevěře.
Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.

Nepřehlédněte

Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek