Pátek , 18. 10. 2024

Lukáš

Christina Applegete otevřeně o boji s roztroušenou sklerózou: “Cítím, že život ztrácí smysl”

Christina Applegate, herečka známá především jako Kelly Bundová ze sitcomu Ženatý se závazky, se odvážně svěřila se svým bojem s roztroušenou sklerózou. Od své diagnózy v roce 2021 otevřeně mluví o výzvách, které tato autoimunitní nemoc přináší, a o svých osobních pocitech, včetně hluboké deprese. Applegate nadále inspiruje mnoho lidí svou upřímností a odhodláním čelit této náročné situaci.
Christina Applegate
Herečka Christina Applegate promluvila o své diagnóze

07. 06. 2024

07. 06. 2024

Christina Applegate a její otevřený boj se zdravotními problémy

Christina Applegate, která se proslavila rolí Kelly Bundy v sitcomu Ženatý se závazky a dalšími významnými úlohami v Hollywoodu, nedávno promluvila o svém zdravotním stavu. Herečka, která byla diagnostikována s roztroušenou sklerózou v roce 2021, veřejně sdílí své zkušenosti s touto autoimunitní nemocí, která ovlivňuje mozek a míchu.

Diagnóza a její dopad

Roztroušená skleróza je onemocnění, jež způsobuje, že imunitní systém napadá ochranný obal nervových vláken. To může vést k široké škále fyzických a neurologických příznaků, včetně svalové ztuhlosti, problémů s chůzí a mluvením. Applegate popisuje, jak nemoc ovlivnila její každodenní život a práci, což zahrnuje i její nedávné veřejné vystoupení s chodítkem na udílení cen Emmy, kde byla oceněna potleskem vestoje.

Boj s depresí

V rámci svého podcastu Messy, který vede společně s herečkou Jamie-Lynn Sigler, Applegate hovoří o svých pocitech a výzvách, s nimiž se potýká. Vyjádřila, že prožívá hlubokou depresi, což je stav, který je pro ni zvlášť znepokojující a nový po dvaceti letech. Christina také zmínila, že tento stav ji přivedl k rozhodnutí vyhledat terapeutickou pomoc, což v minulosti odkládala.

Veřejné vystupování a reakce

Applegate je často chválena za svou otevřenost ohledně zdravotních problémů. Její schopnost mluvit o svém stavu veřejně a na veřejných akcích, kde používá chodítko, pomáhá zvyšovat povědomí o roztroušené skleróze a inspiruje mnoho lidí ve srovnatelných situacích. Herečka zdůrazňuje význam podpory a porozumění, které může veřejnost poskytnout osobám trpícím chronickými onemocněními.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Slavné lesbičky aneb tyhle krásky o mužné objetí nestojí

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kam se špinavým prádlem? Do pračky! Ale někdy je ho víc a různých barev, a než přijde na řadu, uschová ho koš na prádlo, praktický doplněk vaší koupelny. Vybrat si můžete přesně takový, aby stylově i barevně zapadl do vašeho interiéru. Koše na prádlo jsou proutěné, plastové nebo látkové, ale také z bambusu. Inspirace pro vás!
Léto je v plném proudu a s ním i studentské prázdniny. Přemýšlíte, jak naložit s volným časem a zároveň si přivydělat nějaký ten peníz? Projděte si náš přehled, který vám usnadní výběr té pravé brigády.
V poslední době se mění seznamovací taktiky žen. Dříve bylo typické, že se přikláněly ke vztahu se starším partnerem. Nyní se karta obrátila a vyhledávají náruče mladíčků. Věkový rozdíl v řádu pár let není nic nevšedního, nicméně láskyplné partnerské pouto mezi čtyřicetiletou ženou a o 10 a více let mladším zajíčkem je pro mnohé na pováženou. Jistě si také pokládáte tu otázku, zda s ním udržíte krok a budete se mu za pár let líbit?
Žena a kariéra? Ve vedení státních firem v Česku bylo podle údajů z roku 2018 pouze patnáct vrcholových manažerek. Manažerů oproti tomu ve stejném období pracovalo v těchto firmách 174. Má to několik důvodů. Jedním z nich jsou i předsudky, které musíte jako top manažerka překonávat.
Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.
Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?
V životě jsem si nikdy nevedla špatně po finanční stránce, to však neznamená, že bych si mohla nějak vyskakovat. Proto jsem začala přemýšlet, kde přijít k dalším penězům. Pak jsem narazila na nabídku online casina, přišlo mi to jako skvělá možnost, jak si přivydělat z domova. Řekla jsem si, že zkusím štěstí. To jsem však ještě nevěděla, že je to jedna velká past.
Jak si potvrdit, že krmivo, které svému psovi kupujete, je té nejvyšší kvality a skutečně obsahuje vše, co pejsek ke spokojenosti potřebuje? Ověřte si, zda obsahuje následující suroviny a zaměřte se na chování a vzhled svého psího kamaráda.
Umělá inteligence je tu s námi už pěknou řadu let. Na své výsluní se však dostala až po listopadu roku 2022, kdy vznikl pokročilý chatbot, který se dokáže sám učit. Od té doby tato šikovná pomůcka mění svět podnikání i vzdělání. Jak pomůže i vám?
Otevřete se předpovědi pro svůj životní kompas v roce 2024. "Co vám hvězdy předpovídají v novém roce" je průvodce vaším osudem podle astrologie. Od lásky po kariéru a osobní růst, objevte, jak se konstelace planet postaví do vaší přízně a jak můžete využít jejich vliv pro úspěch a štěstí v nadcházejícím roce. Připravte se na dobrodružnou cestu za hvězdami, kde vás čekají překvapení a nové možnosti.
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Dnes v pátek 9.2. nás čeká fascinující astrologický úkaz – Novoluní ve Vodnáři. Toto kosmické setkání slunce a měsíce přináší nejen nový začátek, ale také osvěžující energii a nové možnosti pro všechny znamení zvěrokruhu.

Výběr článků

Zesnulý psycholog Radek Ptáček (✝48) byl známý svým odporem k fyzickým trestům a podporou respektující výchovy. Jeho 12 zásad rodičům ukazuje, jak vychovat psychicky stabilní děti bez použití nátlaku a trestů.
Není pravdou, že dítě zaostává, pakliže tráví svůj čas na mobilním telefonu nebo tabletu. Vždy totiž záleží na tom, co na daném zařízení hraje. Pokud to jsou agresivní hry, pak ano - dítěti to neprospívá. Ale pokud to jsou aplikace vzdělávací, není na tom nic špatného.
Všichni víme, že současná doba není zrovna dvakrát příhodná. Všechno kolem nás zdražuje, najednou zaplatíme víc nejen na jídle, ale i na energiích či pohonných hmotách, ale výplata zůstává stejná. Doba utrácení tak pomalu mizí v nedohlednu a nám nezbývá nic jiného, než si prostě utáhnout opasky. Na čem se dá alespoň trochu ušetřit? Mrkněte na pár tipů.

Nepřehlédněte

Mšice jsou jedním z nejnebezpečnějších a nejškodlivějších druhů hmyzu. Jednak zabíjejí naše milé rostliny, ale i vůbec myšlenka, že máme v domácnosti parazita, není vůbec líbivá. Pokud se něco takového tedy stane, jak s tím bojovat? Co proti mšicím obecně platí a jak se jejich nastěhování do našeho domu vyhnout?
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek