Neděle , 16. 06. 2024

Vít

Jak oslavit Den matek: Průvodce pro nezapomenutelný den

Den matek je významný svátek, který se slaví po celém světě a představuje ideální příležitost vyjádřit vděk a lásku matkám. Přinášíme vám několik tipů, jak tento den strávit a udělat ho pro vaši matku speciálním.
Den matek
Kytka ke Dni matek je skvělým dárkem.

10. 05. 2024

10. 05. 2024

1. Společný oběd nebo večeře

Zarezervujte stůl v oblíbené restauraci nebo připravte slavnostní oběd doma. Vybrat můžete z tradičních českých pokrmů nebo zkusit něco nového a exotického. Společné stolování posílí rodinné pouto a umožní vám v klidu si popovídat.

2. Návštěva kulturních akcí

Vyhledejte kulturní akce ve vašem okolí, které se konají na Den matek. Mnohá divadla, koncertní sály nebo kina nabízejí speciální programy určené pro tento den. Kulturní zážitek bude pro obě strany obohacující.

3. Relaxační den

Darujte matce relaxační zážitek jako je návštěva wellness nebo spa. Masáže, sauny a další relaxační procedury jsou skvělým způsobem, jak dopřát odpočinek a znovu načerpat energii.

4. Fotokniha s rodinnými vzpomínkami

Vytvořte fotoknihu plnou vzpomínek. Sbírka fotografií z rodinných dovolených, oslav nebo každodenních momentů je krásným způsobem, jak zachytit společně prožité chvíle. Tento osobní dárek jistě vyvolá úsměvy a možná i slzy štěstí.

5. Výlet do přírody

Organizujte výlet do přírody. Česká republika nabízí mnoho krásných míst, od romantických zámků po malebné krajiny a přírodní parky. Čerstvý vzduch a krásné výhledy jsou ideální pro osvěžení mysli a těla.

6. Kreativní dílny

Zjistěte, zda ve vašem městě nejsou pořádány speciální kreativní dílny, které by mohly oslovit vaši matku. Společně můžete vytvářet keramiku, malovat, nebo se naučit nové řemeslo.

Tipy na dárky ke Dni matek 

Závěrem, Den matek je příležitostí ukázat matkám, jak moc si jich vážíme. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv aktivitu, důležité je strávit tento den společně a užít si vzájemnou přítomnost.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Byl mi nevěrný, co s tím?

Obavy a problémy každé mámy. Osamělost, panika, vyhoření, nedostatečnost

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každá kočka potřebuje občas ostříhat drápky. Tenhle kocour ale dává jasně najevo, že nesouhlasí. Co na něj platí? Podívejte se na krátké video, které zaručeně pobaví.
Odolný přírodní materiál, který provází člověka odjakživa. Kůže v interiéru znamená pro mnohé sedačku nebo křeslo, ale její využití je velice rozmanité. Kromě jejího praktického využití je totiž perfektním materiálem pro nejrůznější dekorace i originální nábytek. Pokud milujete retro nebo vintage styl, nějaký ten kousek kůže si určitě najde cestu i k vám domů.
Pořádná sněhová nadílka je u nás stále vzácnější. Sáňky už se staly minulostí a možná to čeká i zimní brusle. Pěkně zamrzlý rybník nebo náledí na chodníku nás přitom vybízí k tomu se sklouznout, většinou ale končíme na zemi! Někdy se to neobejde bez modřin, ale prostě se nejde nezasmát.
Matěj Homola, frontman kapely Wohnout, dnes slaví 50. narozeniny a zároveň oznámil, že se oženil se svou dlouholetou partnerkou Andreou Brodekovou. Pár se seznámil před deseti lety v Indii a nyní si řekli své "ano" při neformálním obřadu ve své zahradě.
Police nebo knihovny se dají koupit, ale dost možná toužíte po nějakém originálu, který se tvarem přizpůsobí vaší myšlence. Nebojte se experimentovat a inspirujte se nevšedními poličkami, které jsou vedle své účelnosti samy o sobě stylovým doplňkem interiéru. Za vším tady ale stojí nejdůležitější prvek, kterým je milované dřevo.
V obláčku zamilovanosti se vám to možná nezdálo. Nebo jste měla pocit, že je normální pro něj udělat první poslední. Splnit mu každé přání. Jenže po čase si připadáte jako zahnaná do kouta. Přestáváte být sama sebou. A najednou si uvědomíte, že váš partner je zdatný manipulátor. Jak z toho ven?
Víte, kolik času denně strávíte na sociálních sítích? Ne? My vám to povíme. Je to něco málo přes dvě hodiny. Ano, je tomu skutečně tak. Dvě hodiny denně neděláte nic jiného, než že sledujete, co se kde šustne. Přitom byste ty dvě hodiny mohli trávit něčím mnohem užitečnějším. Ke všemu, když v nás sociální sítě vzbuzují ne zrovna pozitivní náladu.
V dnešní době je těžké se někam vydat na dovolenou, jelikož všude se setkáte s nejrůznějšími restrikcemi z důvodu Covid-19. Proč se tedy zbytečně vystavovat nebezpečí návštěvy zahraničí? Vždyť v koutech naší republiky je tolik krásných míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou, a navíc tak podpořit náš cestovní ruch a ekonomiku?
Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Bradavky patří mezi nejcitlivější části ženského těla. Většinou jsou bodem, který při správné stimulaci dokáže u ženy vyvolat vzrušení, ovšem někdy mohou dost bolet. Co může být příčinou bolesti bradavek?

Výběr článků

Ať už jste romantickou duší či nikoliv, pár romantických knižních výtisků byste u sebe v knihovně mít měli. Zaprvé nikdy není na škodu žít alespoň v příběhu více naivně, než ve skutečném životě, a zadruhé nějak potřebujete zaplnit volné chvíle během propršených dní. Otázkou nyní zůstává, jakou knihu si pořídit a přečíst?
Dovolená na ostrově Mauricius zní jako sen každého cestovatele. A přitom cestování na něj nemusí být žádná složitá ani drahá záležitost. Ostrov Mauritius je rájem, kolem kterého se rozprostírá nekonečná Indický oceán. Je to kouzelný ostrov s bílými a čistými plážemi, vysokými a zelenými palmami, na nichž zpívají úžasně barevní ptáci.
Bolesti zad jsou velkým problémem naší populace. Mají mnoho příčin. Od špatného a dlouhodobého sezení, přes špatné držení těla, až po přetěžování, nebo třeba špatné matrace na našich postelích.

Nepřehlédněte

Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek