Pátek , 17. 05. 2024

Aneta

Jiří Korn byl na Andělech uveden do Síně slávy

Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Jiří Korn
Jiří Korn byl uveden do Dvorany slávy.

02. 04. 2024

02. 04. 2024

Jiří Korn: Pět dekád s mikrofonem

Jiří Korn, stálice české popové scény, oslaví letos půl století umělecké činnosti, během které zaznamenal úspěchy, které by mohly vyplnit několik životů. Jeho kariéra, plná nezapomenutelných hitů a výjimečných vystoupení, potvrzuje jeho nezastupitelné místo v srdcích posluchačů. V tomto článku se podíváme na jeho hudební cestu, která nedávno vyvrcholila uvedením do Síně slávy.

Začátky, které definovaly éru

Když Jiří Korn ve 70. letech vstoupil na hudební scénu, rychle se stal jednou z jejích nejjasnějších hvězd. Spolupráce s Helenou Vondráčkovou a následná sólová dráha mu otevřely dveře k srdcím posluchačů po celé zemi. Jeho schopnost oslovit publikum přes žánrové bariéry, od popu přes rock až po muzikály, ukázala jeho neobyčejný talent a uměleckou šíři.

Muzikál a 4TET

Devadesátá léta přinesla v jeho repertoáru posun k taneční hudbě a obdržel za ni uznání jak od posluchačů, tak od kritiky. V téže době se také objevil na muzikálových jevištích v hlavních rolích, jako byli Bídníci, Dracula nebo Monte Cristo.

Kromě muzikálového a koncertního vystupování Jiří Korn uplatnil svůj talent i ve filmu, kde si zahrál například ve snímku „Honza málem králem“. Později v devadesátých letech začal spojovat svou kariéru s muzikály, což mu otevřelo nové možnosti v umělecké expresi a přineslo mu nové obdivovatele. Aby svůj umělecký rozsah rozšířil ještě více, stal se součástí vokálního kvarteta 4TET, kde do dnešních dnů přináší posluchačům unikátní hudební zážitky. Jeho účinkování v ledové revui „Mrazík“ ukázalo, že jeho umělecký dosah sahá i mimo tradiční jeviště.

Umělec, který nezná hranice

Bez ohledu na osobní překážky, Jiří Korn nikdy neztratil svou kreativní energii. Řada jeho písní se stala trvalou součástí hudebního kanonu a dokazuje, že jeho umění stále rezonuje s novými generacemi. Jeho dílo, plné emocí a životních zkušeností, přináší posluchačům útěchu, radost a inspiraci.

K TÉMATU  Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Cena, která znamená víc než uznání

Sobotní uvedení Jiřího Korna do Síně slávy není jen formálním oceněním jeho práce, ale především potvrzením toho, jak hluboko je jeho hudba zakořeněna v české kultuře. Jeho písně přesahují generace a staly se nezbytnou součástí života mnohých z nás.

Jiří Korn není jen zpěvákem či hudebníkem – je fenoménem, jehož vliv a přínos k české hudbě nelze přehlédnout. Jeho práce bude nadále inspirovat nejen kolegy hudebníky, ale i posluchače napříč generacemi.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Dojatá a šťastná Anna K.: Zásnuby a „Údolí včel“ jako hit roku na cenách Anděl!

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
I při svatebním dni se můžeme chovat šetrně k přírodě. Stačí pár správných organizačních kroků. Nevěříte? Trend ekologických svateb je tu a v roce 2020 bude rozhodně frčet.
„Už toho mám dost!“ řekla naše redaktorka Irena, když se na sebe ráno podívala do zrcadla. Po špatném spánku se pod jejíma očima pohupovaly malé váčky. Kruhy pod očima nechce nikdo z nás, a proto jsme zkusily, co na ně zabírá.
Několikrát denně slýcháme že tent o či onen šampón pomůže našim vlasům od kořínků až po konečky. Dámy, která z vás trpí na roztřepané konečky vlasů dáte nám zapravdu, že jediné, co jim zaručeně pomůže je kadeřník. Ale ještě, než půjdete opět ke kadeřníkovi, vsaďte na účinnou prevenci.
Zvládání rodinného života může být výzvou, ale s několika jednoduchými a efektivními tipy můžete vytvořit harmonii a organizaci ve svém domově. V našem článku "Tipy na organizaci rodinného života" vám přinášíme osvědčené strategie a triky, jak lépe spravovat čas, úkoly a komunikaci ve vaší rodině. Od plánování rodinných aktivit po efektivní rozdělování domácích povinností – objevte praktické rady, které vám pomohou vytvořit klidný a organizovaný rodinný život. Dejte nám šanci vám přinést jednoduchost do každodenního chaosu!
Je tomu několik dnů, kdy Lela Ceterová a Karlos Vémola oznámili, že jdou od sebe. Složité životní období prožívali již nějaký čas, a v poslední době se dokonce nakazili koronavirem, kterým onemocněla i jejich několikaměsíční dcerka.
Spánek je komplexní proces (přesněji několik různých procesů), který se nám i po mnohaletém zkoumání nepodařilo zcela probádat. Co však bezpečně víme, je to, že jeho kvalita významně ovlivňuje celkový stav organismu. Zarážející je, že podle statistik zhruba třetina populace čelí problémům s usínáním. U deseti procent jde o potíže dlouhodobé, jež se mohou nepěkně podepsat na zdraví. Je to i váš případ a hledáte klíč k rychlejšímu usínání a potažmo klidnějšímu spánku? Máme pro vás hned několik doporučení a tip na „must have“ interiérový prvek.
Pomalá píseň Say Something je celosvětově známá. Duo A Great Big World ji nahrálo spolu Christinou Aguilerou, a její tempo a slova dojímají i ty nejmenší! Malý kluk v autosedačce při jejím poslechu pláče, vypnout ji ale nechce!
Máte ráda ty večery, kdy si sednete s lahvinkou vína, přidáte nějakou dobrotu a pustíte si pořádný doják, u něhož si můžete pobrečet dojetím, aniž by vás někdo viděl? A co je ještě lepší, tak film, který je založen na skutečné události! Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější kousky, které nenechají jedno oko suché!
Jsou muži a ženy z různých planet? Ano, mezi námi je velký rozdíl! Jak vypadá vaše ranní rutina, postoj k životu nebo jak reagujete na různé situace? A jak na stejné situace reaguje váš mužský protějšek? Podívejte se na hlavní rozdíly mezi námi a muži. Tyhle úsměvné příhody ze života vám budou povědomé!
Plánujete si domů pořídit domácího mazlíčka? Psa, kočku či snad křečka? Raději si pořiďte sladkovodní akvárium s rybkami. Proč? Je to skvělá relaxační záležitost a navíc krásná dekorace do bytu. 
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.

Výběr článků

Mohou být regálové, výklopné nebo jako lavice, na kterou se posadíte u nazouvání. Botníky ale vypadají dobře i z palet nebo přepravek. Můžete mít tak doma svůj vlastní originální kousek nábytku. Který si vyberete?
Není nic lepšího, než vlastnoručně vypěstovaná zelenina. Bez všech možných chemických hnojiv, pesticidů, insekticidů a bůhvíjaké další chemie. Ale v našich klimatických podmínkách není takové pěstování nic jednoduchého. Zejména v případě, že se stejně jako letos zima poněkud protáhne a i v nížinách sněží ještě v dubnu. Proto pro vás máme tipy a triky, které oceníte při pěstování rajčat.
Je skvělé, že máme v dnešní době možnost koupit dětem vše, co jim na očích vidíme. Až si ale zkusíte společně s nimi vyrobit nějakou tu vychytávku do pokojíčku z obyčejného kartonu, uvidíte, jak si takovou tvořivou chvilku opravdově vychutnáte. Vyrobte si společně hračky!

Nepřehlédněte

I když se letošní léto bude nést v trochu méně omezeném duchu (hygienická opatření se začínají uvolňovat stále víc a víc), přesto se většina lidí rozhodla strávit volné dny s rodinou v tuzemsku. I Česká republika zkrátka nabízí mnoho krásného a atraktivního, tak proč to nevidět? Nemusíte nutně využívat automobil k přejíždění z místa na místo, stejně tak nemusíte ujít desítky kilometrů, abyste se dostali tam, kam se dostat chcete. Stačí usednout na kolo. Česko je totiž cyklostezkami doslova protkané.
Základní pravidlo skutečné ženy zní: Na parfému se nešetří. Už slavná Coco Chanel nazvala parfém doplňkem, který vypoví o vzhledu ženy, a stále vám ji připomíná, když je zrovna pryč. Podle Francouzů jsou zase vůně, spodní prádlo a boty nejdůležitějšími prvky, které vytvářejí obraz ženy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek