Pondělí , 13. 05. 2024

Servác

Jarní detox začíná již v únoru!

Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.
Detox
Nastartujte detox již v únoru.

02. 02. 2024

02. 02. 2024

Zeleninový smoothie pro jarní detox a očistu

Jeden z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak na detox a načerpat vitamíny a minerály, je příprava zeleninového smoothie. Pro naši dámskou ligu máme připravené video, které vás provede procesem přípravy. Stačí pár ingrediencí a mixér a můžete začít každé ráno s osvěžujícím nápojem, který nabíjí vaše tělo energií.

Zeleninové smoothie – Roman Paulus

Ostatní tipy na jarní detox

  • Pijte více vody: Zvyšte svůj příjem vody a pomozte tělu odplavovat toxiny.
  • Zahrňte čaj do rutiny: Bylinné čaje, jako je máta nebo zázvorový čaj, mohou podporovat trávení.
  • Omezte konzumaci rafinovaného cukru: Zaměřte se na přírodní sladidla, jako je med nebo javorový sirup.
  • Jógové cviky pro očistu: Zahrňte lehké jógové cviky do svého každodenního rozvrhu pro podporu detoxikace.

Cvičení jógy není jen fyzická aktivita, je to cesta k celkovému zdraví. Pomáhá harmonizovat tělo, mysl a duši, snižuje stres a posiluje flexibilitu. Jóga není pouhý cvik, je to investice do osobní pohody a rovnováhy.

Nemusíte smoothie? Co takhle očistná polévka pro nastartování jarního detoxu?

Pro ty, kteří nejsou zrovna nadšeni smoothie, máme připravený skvělý alternativní recept. Očistná polévka inspirovaná pěti elementy není jen výživná, ale také chutná a perfektně padne do našich jarních detoxikačních kurzů. S touto polévkou můžete začít každý den svého detoxu a dopřát svému tělu a duši dávku čerstvé energie.

Recept na očistnou polévku:

Oheň:

  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 malá bílá ředkev

Země:

  • Hrst hlívy ústřičné
  • 4 lžíce goji bobulí (opraných a namočených na 30 minut)
  • 3 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 malý pórek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Kov:

  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • Špetka barevného pepře

Voda:

  • Nerafinovaná sůl
  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • 2,5 l vody
  • 4 lžíce tamari (bio sójová omáčka)
  • 5 cm řasy wakame (natrhané na kousky a 15 minut namočené ve vodě)
K TÉMATU  Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?

Dřevo:

  • Hrst nasekané petrželky

Postup: Dobře očistěte a připravte zeleninu a houby. Na středně velkém hrnci krátce zahřejte olivový olej a restujte na kolečka nakrájený pórek. Nakrájejte zbylou zeleninu na drobné kousky a přidejte ji do hrnce. Přidáme zázvor, zalijeme vodou, přidáme bio bujón a necháme mírně probublávat asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Následně přidejte namočenou řasu s vodou, nasekanou petrželku a kurkumu. Nakonec přidáme hlívu ústřičnou a rozmixované goji bobule s vodou. Nechte polévku dvě minuty probublávat. Opepřete, osolte, a dochuťte tamari sójovou omáčkou.

Oživení těla i duše s naší jarní detoxikační cestou!

Doufáme, že vás naše jarní detoxikační cesta nadchla a inspirovala k péči o své tělo a duši. Bez ohledu na to, zda jste fanoušky osvěžujících smoothie nebo jste spíše nakloněny teplým polévkám, máme pro vás recepty, které spojují nejen výbornou chuť, ale také sílu přírodních ingrediencí.

Zahajte svůj den s lahodným zeleninovým smoothie, které vás nabije vitamíny a minerály, připravené s láskou pro vaše jarní ráno. Pokud vám smoothie nejsou po chuti, nevadí, máme pro vás skvělou alternativu – očistnou polévku inspirovanou pěti elementy. Plná živin a bohatá na chutě, tato polévka vám dodá energii na celý den a podpoří váš detoxikační proces.

Nepřestávejte v péči o sebe ani po skončení detoxu. Nyní, kdy jste naplněny vitalitou, můžete pokračovat v podpoře svého těla lehkými zeleninovými jídly a obohatit svůj jídelníček o rostlinné bílkoviny. A nezapomeňte na doplňky jako ranní detox smoothie nebo fermentovaná kaše, které mohou být skvělým doplňkem vašeho jídelníčku.

Oslavte nový začátek a přivítejte jaro s otevřenými náručími. Buďte láskyplné k svému tělu a vnímejte radost z každého sousta a doufáme, že naše recepty vám pomohou dosáhnout rovnováhy a harmónie těla i duše. Prožijte toto jaro naplněné vitalitou a radostí!

K TÉMATU  Pohádkové rozloučení Juraje Jakubiska – Film Perinbaba a dva světy vstoupí do českých kin 07.12.2023

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Biohacking aneb hackněte se k lepšímu životu

Výživové chyby, kterých se dopouštíme. Vyvarujte se jim

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přemýšlíte nad tím, do jakého stylu zařídíte své bydlení? Možností je spousta! Ovšem k těm nejoblíbenějším patří skandinávské bydlení, které je nejen vzdušné, ale také jednoduché a spojené s přírodou, což je dnes velmi důležité.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Domácí kosmetika vznikne během chvilky! Oční linky, stíny, tvářenka, rtěnka a lesk v jednom, make-up i pudr. Šest receptů, které překvapí svou jednoduchostí a plně nahradí kupované produkty. Nevěříte?
Deprese a úzkosti jsou dnes běžné jevy, se kterými se potýkáme. Zatímco někdo k těmto stavům sklouzne z důvodu špatného rodinného zázemí, jiný se do depresí dostane z důvodu až příliš velké snahy uspět. A někdy - někdy je na vině takzvaná obsedantně-kompulzivní porucha. O co konkrétně jde?
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
Módní oblečení s námi mnohdy dokáže skutečné zázraky. Rozjasní nás, zvýrazní naše přednosti a podpoří náš styl. Druhou stránkou mince je ale fakt, že pokud zvolíme nesprávné modely, nastane spíše opačný efekt. V tomto článku se proto podíváme na šest nejčastějších módních chyb, které nám na oko přidávají kila navíc.
Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!
Surfování, velice atraktivní letní aktivita. A to i když jí jen pasivně přihlížíte. Možná se vám tento sport začal líbit už dávno, a zaryl se do paměti. Na první pohled se může jevit jednoduše, svézt se po vlně, nicméně realita je pak o mnoho jiná. Jednou za rok u moře se z vás zkušený surfař nestane. Ale trénovat můžete i v Čechách.
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!

Výběr článků

Zatímco svět čelí velkému množství výzev, jako je například změna klimatu nebo nedostatek obnovitelných zdrojů, společnost by měla začít ženské nápady a vynálezy brát vážněji. Proč? Protože i ženy už mnohokrát dokázaly, že si zaslouží na poli vědy uznání.
Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Už několik posledních let je módním trendem označovat výrobky přízviskem bio, farmářský nebo lokální. My se dnes podíváme na kloub především slovíčku 'bio', které v nás sice může evokovat něco, co je velmi kvalitní, ale ve skutečnosti tomu tak být rozhodně nemusí.

Nepřehlédněte

Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Vždycky jsem byla tak trošku rebel, do vztahů jsem se úplně nehrnula, závazků jsem se obávala vždycky. Dospěla jsem ale postupně do stavu, kdy mi došlo, že to tahle nemůžu a nechci dělat celý svůj život. Mám partnera už tři roky, on by se rád posunul dál a bydlel se mnou. Ale i přesto, že ho miluji, začínám někde uvnitř sebe couvat. Nevím, zda jeho nátlak ustojím.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek