Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Které hračky podpoří nejmenší děti ve vývoji?

Asi každý nám dáte za pravdu, že hraní je důležitou součástí vývoje dítěte. Když odloží miminko chrastítko, tak se přesouvá jeho zvídavost k okolí. Navíc se mu v tomto období (1 až 3 roky) rozvíjí pohyb, řeč i myšlení. Jaké vhodné hračky pořídit právě těmto dětem?
děti vývoj
Jaké hry podpoří děti ve vývoji?

Každý rodič ví, že hra je pro nejmenší děti zásadní součástí jejich vývoje. Když odložíte malému dítěti jeho oblíbené chrastítko nebo hračku, jeho zvídavost a zájem o svět kolem něj se stávají jasně patrnými. Hra je způsobem, jakým děti objevují a učí se o svém okolí, a zároveň rozvíjejí pohyb, řeč a myšlení. V tomto článku se podíváme na vhodné hračky pro nejmenší děti ve věku 1 až 3 let, které jim pomohou v jejich vývoji.

1. Stavebnice

Stavebnice jsou vynikající pro podporu dětského kreativního myšlení a motorických dovedností. Malé děti mohou začít s velkými stavebnicemi, které jsou jednoduché na sestavení a mají barevné tvary. Postupem času můžete přejít na složitější stavebnice, které budou stimulovat dítě k větší kreativitě a řešení jednoduchých logických úkolů.

2. Hračky na třídění a skládání

Hračky, které zahrnují třídění a skládání, jsou skvělým nástrojem pro rozvoj kognitivních dovedností dětí. Například hračky s tvary a barvami umožňují dětem trénovat své schopnosti rozlišovat, třídit a skládat. Tyto aktivity podporují rozvoj logického myšlení a ruku-oka koordinaci.

3. Knihy a pohádky

Čtení dětem je jedním z nejlepších způsobů, jak podporovat jejich jazykový vývoj a kreativitu. Pro nejmenší děti můžete vybírat z knih s velkými a výraznými obrázky, které jim umožní začít rozumět příběhům a tvořit vlastní příběhy. Čas strávený s knihou může být i skvělým momentem pro pouto mezi rodičem a dítětem.

4. Hračky pro venkovní aktivity

Venkovní hra je důležitou součástí dětského vývoje. Hra na zahradě nebo v parku podporuje pohybový vývoj a rozvoj sociálních dovedností. Vhodné hračky mohou zahrnovat malé skluzavky, míče, koloběžky a houpačky.

5. Hračky pro sociální interakci

Děti ve věku 1 až 3 let se začínají učit sociálním dovednostem a interakci s vrstevníky. Hračky, které podporují tuto sociální interakci, jsou velmi důležité. To může zahrnovat hračky pro role-playing, stolní hry pro děti a interaktivní hračky, které podporují sdílení a spolupráci.

K TÉMATU  9 způsobů, jak naučit dítě poslušnosti

Hra je pro nejmenší děti způsobem, jak se učí a objevují svět kolem sebe. Vhodně vybrané hračky mohou hrát klíčovou roli v podpoře jejich fyzického, emocionálního a kognitivního vývoje. Při výběru hraček je důležité brát v úvahu věk, zájmy a potřeby dítěte. S tímto přístupem můžete zajistit, že hra bude nejen zábavná, ale také vzdělávací.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak udělat dětem pod stromečkem radost

Vaše dítě nezajímají zimní sporty. Co s tím udělat? Nutit ano nebo ne?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Zpěvák Mirai Navrátil (31) nedávno potvrdil konec vztahu s Michaelou Buschovou a nyní překvapil fanoušky sdílením fotografie s tajemným společníkem na Kanárských ostrovech. Přestože není jasné, jaký je vztah mezi nimi, mnozí to interpretují jako oznámení nového partnerského začátku. I bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) a zpěvačka Monika Bagarová (29) projevily podporu zpěvákovi s posláním srdíček. Nový obrat v osobním životě úspěšného zpěváka tak vyvolal vášnivou diskusi nejen mezi fanoušky, ale i v showbyznysu.
Vztah s otcem vašeho dítěte skončil a vy víte, že má novou známost. Jak své dítě připravit na setkání s cizí paní? Co musíte dodržet, pokud si nepřejete, aby dítko prožívalo traumata? A jak se odměnit za dobře odvedenou práci? Projděte si základní pravidla potřebná pro toto nelehké životní období.
Dávkovač krmení pro pejsky si zvládnete vyrobit vlastnoručně doma. Je převážně z kartonu a vypadá i funguje báječně! Pokud má váš pejsek nenasytný apetit a je dost chytrý na to, aby si stále přisypával, dávkovač možná nebude to pravé. Postavit si ho ale můžete i pro kočky. Inspirujte se tímhle povedeným DIY nápadem.
Plesy a společenské akce jsou tady, a vy určitě chcete zazářit! Dnes se zaměříme módní novinky a připravíme vás na večery plné tajemství, módního lesku a nezapomenutelných okamžiků. Právě teď se stáváme vaším průvodcem pro plesovou a divadelní sezonu letošní zimy. Milé dámy buďte s námi šik a přečtěte si co vám radí odbornice na módu, fashion poradkyně paní Jana.
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Tchynin jazyk je oblíbenou pokojovou rostlinou hlavně z důvodu nenáročnosti a jednoduchého pěstování. Podívejte se blíže na tuto rostlinu, která vašemu interiéru dodá styl i mnoho dalších pozitivních superlativ.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Pracoviště je podle statistik třetím nejčastějším místem, kde se můžete potkat se svou drahou polovičkou, a až třetina Čechů v práci prožila alespoň chvilkový románek. Láska v kanceláři může být krásná a vzrušující, ale zároveň s sebou může přinést i řadu nepříjemností. Jaké jsou tedy klady a zápory takového vztahu?
S příchodem zimy se pojí i zamyšlení se nad stravou. Zatímco v létě jsme potřebovali náš organismus zchladit, v nastávajícím období bude potřeba tělo zevnitř zahřívat. K tomu se skvěle hodí některé potraviny s přirozeně hřejivým účinkem.
A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.
Na umělé nehty se používá gel nebo akryl. Některé ženy si je nemohou vynachválit. Jiné, a to i ty, které je třeba dočasně používaly, říkají "už nikdy více". Co rozděluje tyto dva tábory? Třeba jen to, že o umělé se nemusíte delší dobu starat a jsou stále upravené. Na přirozených nehtech musíte pracovat denně, jinak nebudou nikdy vypadat dobře.

Výběr článků

Rozhodli jste se, že do vašeho života zařadíte pohyb a budete tak dbát na celkové zdraví? Nebo se zkrátka jen chcete vrátit do formy či vyrýsovat svaly? Vedle zdravého jídelníčku je třeba začít i cvičit, ale už dávno neplatí, že musíte docházet jen do posilovny. Vytvořte si vlastní soukromé fitko u sebe doma.
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Nebojte se, nechceme vás nijak strašit, je už je čas na vánoční přípravy. Ale co si budeme povídat, doma vyrobený adventní kalendář zabere nějaký čas a v době, kdy bude aktuální, budete mít jistě dost jiné práce. Co si to tedy letos trochu ulehčit a připravit se. Užijete si i samotnou výrobu kalendáře třeba v rodinném kruhu.

Nepřehlédněte

Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!
Kamení v obývacím pokoji nevyjde nejlevněji, ale svojí práci v interiéru udělá i dekorativní obložení stěn. Sádrokartonové desky dokonale kopírují nejrůznější povrchy, ale kromě upraveného dřeva se dá využít i dřevo z palet. A výsledek vypadá výborně! Na výběr jsou nejrůznější vzhledy a materiály.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek