Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Tipy, jak přirozeně zvětšit a prodloužit vaše řasy

Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.
ŘASY
Jak na husté řasy

04. 10. 2023

04. 10. 2023

4 kroky péče o řasy k dosažení hustších řas

Správná péče pomáhá podporovat delší a hustší řasy. Při péči o řasy dodržujte tyto tipy:

1. Vždy smyjte make-up a nečistoty: Odstraňte oční make-up jemným odstraňovačem make-upu, jako je micelární voda. Abyste důkladně odstranily oční make-up, namočte vatový tampon do roztoku a přitiskněte polštářek k oku po dobu deseti sekund. Používejte jemné pohyby a vyhněte se tahání řas. Zvažte použití čisticího prostředku na olejové bázi, který rozpouští make-up a nečistoty a zároveň hydratuje a zvlhčuje řasy. Nahromadění make-upu a nečistot může podráždit a vysušit vaše řasy, způsobit oční infekce a řasy pak mohou vypadnout. Podpořte zdraví řas každodenním mytím obličeje.

2. Vyčešte si řasy: Pomocí špulky nebo čisté hůlky řasenky pročešte řasy jemnými tahy nahoru. Kartáčováním řas rozmotáte chloupky řas, což umožní vašim řasám růst rovně. Můžete si také řasy pročesat, abyste odstranily veškeré přetrvávající nečistoty nebo ulpívající prach.

3. Jezte zdravou stravu: Změny ve vaší stravě mohou také přispět ke zdraví vašich řas. Zahrňte potraviny, které podporují růst vlasů a obsahují omega-3 mastné kyseliny – jako jsou ryby, listová zelenina a avokádo. Tím dodáte řasám živiny, které potřebují k růstu.

4. Dopřejte svým řasám pauzu od make-upu: Silné vrstvy řasenky a silné prodlužování řas zvyšují tlak na vlasové folikuly a poškozují řasy. Zvažte, že si jednou týdně uděláte přestávku v líčení, abyste řasám poskytly čas na regeneraci. Pokud máte svědivé, podrážděné oči a suché řasy, zkuste se několik dní nebo týdnů odlíčit. Omezte také používání kleštiček na řasy a umělých řas, které chloupky oslabují a způsobují jejich vypadávání.

5 tipů pro delší a silnější řasy

Představíme vám techniky a triky využívající různé domácí prostředky, které můžete použít k vylepšení svých přirozených řas:

K TÉMATU  Zvládněte dietu o Vánocích: Jak udržet chutě u plného stolu?

1. Naneste na řasy olej: Přírodní oleje jako je ricinový olej, kokosový olej a olivový olej zvlhčují chloupky řas a podporují zdravý růst. Naneste olej na řasy pomocí čisté řasenky nebo vatového tamponu. Olej chloupky řas hydratuje a zabraňuje jejich vypadávání, zároveň řasy ztmavuje a dodává jim vzhled delších a hustších řas.

2. Hydratujte pomocí aloe vera: Další domácí metodou hydratace a posílení suchých, křehkých řas je použití gelu z aloe vera. Aloe vera zklidňuje, hydratuje a podporuje tvorbu kolagenu, který vyživuje řasy. Místo gelu z aloe vera můžete na řasy nanést malé množství vazelíny pro hydrataci a zvlhčení vlasových folikulů. Použití těchto přírodních prostředků k udržení hydratace řas může pomoci zabránit lámání.

3. Ošetřete sérem na růst řas: Aplikace růstového séra může pomoci léčit vypadávání vlasů a mít za následek delší řasy. Séra na řasy, která obsahují živiny, které podporují růst vlasů, jako jsou peptidy a antioxidanty, pomáhají stimulovat proces růstu, což vede ke zdravým a dlouhým řasám. Chcete-li aplikovat sérum na růst řas, přejeďte hůlkou séra přes linii řas. Před začleněním nového séra na řasy do své kosmetické rutiny se poraďte se svým dermatologem nebo očním lékařem.

4. Použijte řasenku na posílení řas: Dalším způsobem, jak získat dlouhé řasy, je použít řasenku na posílení řas. Tyto řasenky bohaté na živiny obsahují některé ze stejných klíčových ingrediencí jako séra na růst řas, které pomáhají dodat řasám délku a objem.

5. Zvažte doplňky: Jak kolagen, tak biotin podporují proces růstu vlasů v těle. Pokud jsou vaše řasy slabé a tenké, zvažte užívání doplňků kolagenu nebo biotinu.

MOHLO BY SE VÁM HODIT:

Chyby při líčení očí, kterých se dopouští většina žen. Pozor na ně

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Ano, v této zábavě se vyžívají především muži. Ti si vždycky rádi do někoho zastřílí, případně při různých firemních akcích považují paintball za hru, při níž si mohou vyřídit účty se svými kolegy nebo nadřízenými. Ale rozhodně to není jen střílečka pro pány tvorstva, i ženy si mohou přijít na své.
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?
Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Klimakterium neboli menopauza je přirozené období v životě ženy, které může nastat kdykoli mezi 45. až 55. rokem života. Organismus pozvolna přejde z reprodukční fáze do fáze klidové. Tahle fyziologická životní etapa se prostě nedá zastavit ani obejít. A tělo vám může připravit horké chvilky právě ve věku, kdy se cítíte tak skvěle. Dá se ale to zvládnout.
Migréna - každá žena ví, jak může onemocnění vyřadit ze života. Většinou člověka popadne ve chvíli, kdy na pár dní nastoupila do vlaku života také menstruace. Zatímco někoho provází celým tímto obdobím, u jiného nepobude déle než den. Aby vás nemocnění příště minulo, prozradíme vám, jak jí předcházet.
O botoxu a jeho účincích se hojně mluví, kosmetické úpravy botoxem jsou skloňovány v médiích a zejména celebrity si v těchto úpravách libují. Ale už zdaleka nejen slavné tváře jeho magii podlehly. Ovšem i když se díky botoxovým injekcím můžete zbavit vrásek, čímž jistě alespoň na chvíli vizuálně zastavíte stárnutí, ne vždy je to výhra.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
V nejhorším případě úmrtí, v „nejlepším“ trvalé následky. Očkování v naší republice bylo zavedeno v letech 1946–1985. Úmrtnost u většiny nemocí klesla o 90-99,9 %. Přesto se i u nás vracejí na scénu nemoci, které jsme znali už jen z literatury: spalničky, dávivý neboli černý kašel, příušnice nebo zarděnky. Jak se jim bránit?
Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.
Vybíráte mobilní telefon pro dítě? Nejdůležitější je řídit se zdravým rozumem. Dítě v první třídě mít telefon nemusí. Kdy je tedy vhodný čas a co zohlednit při výběru?

Výběr článků

Všimli jste si, jak se doba s každým rokem mění? Takové proměny najdete všude – v jídle, módě i v kosmetice. A zatímco ještě nedávno platilo, že čím víc kosmetiky jste si nanesli na pleť, tím jste byli více cool, dnes už se vše zase vrací zpátky k jednoduchosti.
V okamžiku, kdy vyšla světoznámá hra Last of Us a podle ní byl natočený i seriál, který teď každé pondělí vysílá stanice HBO, mnoho lidí propadlo panice, zda je možné, aby houba známá pod jménem cordyceps (ta, co bytosti proměňuje v nemrtvé stvůry), mohla skutečně napadnout i lidi. Co je nad různými spekulacemi pravdy?
Říká se, že ženská stvoření jsou až příliš sebekritická. Žena s rovnými vlasy sní o dokonalých kudrlinách. Plné dámy se snaží zoufale hubnout, a ty štíhlé zkouší různými způsoby nabrat trošku té zdravé oblosti a tvarů. Čím to, že se sebou nedokážeme být nikdy spokojené? Může za to výchova, zažité stereotypy nebo to má jinou příčinu?

Nepřehlédněte

Mnoho lidí si esenciální oleje spojuje s navozením příjemné atmosféry - stačí pár kapek do aromalampy, zapálit svíčku a domovem se rázem line omamná vůně. Napadlo by vás ale využít esenciální oleje i pro hubnutí? A funguje to vůbec?
Bojíte se, že se můžete stát alkoholičkou, když si dáte každý večer jednu nebo dvě sklenky vína? Někteří odborníci to tvrdí. Jiní zase oponují, že sklenka vína denně, jedno pivo nebo panák tvrdého alkoholu prospívá lidskému organismu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek