Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Industriální interiér je pro drsné minimalisty jako stvořený. Těmito jednoduchými kroky jej dosáhnete

Při zařizování interiéru je důležité stanovit si styl, do kterého budete nábytek i doplňky ladit. Jinak by se vám mohlo snadno stát, že váš domov bude působit chaoticky a přeplácaně. Stále tápete, který styl se k vám nejvíce hodí?
industriální
Industriální interiér je v zásadě minimalistický.

24. 03. 2023

Nejste fanoušek přezdobenosti a kýče? Upřednostňujete čisté pravidelné linie, masivnost a přírodnost nebo minimalismus? Jásejte! Právě jste objevili styl přímo pro vás. O jaký se jedná? Industriální styl.

Čím je industriální styl charakteristický?

Rozhodně zde nehledejte křiklavé barvy, volánky či zbytečné dekorace na každém rohu. Industriální styl je, jak již název napovídá, především o „drsném“ průmyslovém vzhledu. Předlohou byly pracovní haly, cihlové a oprýskané zdi, neopracované podlahy a viditelná vzduchotechnika, radiátory nebo dráty elektrického proudu.

Nejpoužívanějšími materiály jsou dřevo, sklo, kovy či beton. Paleta barev je velmi střídmá – šedá, černá, bílá s odstíny dřeva. Zkušení designeři oživují vnitřní prostory tlumenými, ale stále přírodními barvami jako je žlutá, zelená či velmi tlumená červená. Interiéry v tomto stylu jsou vzdušné, minimalistické, a především praktické a snadné na údržbu. Díky těmto aspektům se industriální styl těší oblíbenosti především mezi mladými. Hodí se hlavně do prostorných místností s velkými okny

Jak si tedy vytvořit industriální domácnost?

Kvalitní bytelný nábytek

Industriální styl je typický svým drsným vzhledem. Základ je nábytek. Nevybavujte místnosti levnými a nekvalitními kusy ze švédských bytových obchodů. Vsaďte raději na kvalitní dřevěný robustní vzhled. Čím výraznější struktura, tím lepší celkový dojem. Zarazit vás může vyšší pořizovací cena nábytku, avšak si může být jistí, že životnost takých kusů bývá několik desítek let. Nebojte se být kreativní a využijte například i staré palety k výrobě postele, gauče či odkládacího stolku.

industriální
Masivní kusy nábytku v takovém interiéru vyniknou.

Černá je dobrá

Dřevěné vybavení bývá doplněno o kov. Sahejte vždy po černém kovu. Vizuálně nejlépe funguje se strukturou dřeva a udělá vám největší parádu v interiéru. Doplňků z černého kovu v industriálním stylu se rozhodně nebojte. Zakomponujte ho nejen do nábytku, ale i do praktických doplňků. Lampa, květináče, kliky a kování u dveří, váza či rám na obraze. Na detailech záleží. Minimalismus je založený na dokonale zvolených detailech, které dotváří celek.

K TÉMATU  Moderní Little Big House nabízí čistý design ve stylu krabice na svahu

Nevšednost je na místě

V industriálním stylu není žádoucí, abyste dekorace, které použijete, vídala i u dalších kamarádek. Toho nejlepší výsledku dosáhnete především originalitou. Navštěvujte pravidelně bazary, starožitnosti nebo bleší trhy. Ty jsou ideálním místem k nalezení nevšedních doplňků do bytu. Raději interiér zařizujte postupně. Nechcete ukvapeně nakoupit dekorace a následně litovat a muset měnit za líbivější. Poděkuje vám i vaše peněženka.

Zapojte zlaté české ručičky

Že nejste na výstřední designové kousky? Nebo si je nemůžete finančně dovolit? Nevadí. Vsaďte na jednoduchost, ale stálou atraktivitu. Mnohé kousky si lze vyrobit svépomocí doma. Stačí se poohlédnou ve sklepě nebo na půdě, oprášit, přebrousit, přelakovat či nabarvit a tadáá – nový originální doplněk je na světe. Nestál vás více než trochu námahy, času a pár drobných. Neřadíte se mezi nejšikovnější? Také nevadí, šmouhy, oprýskanost a nedokonalost je vítána.

ložnice
K výrobě nábytku uplatníte i palety a vzniknou tak jedinečné kusy.

Světlo je váš přítel

Tak jako velké otevřené pracovní haly byly opatřené velkými okny, kterými pronikalo mnoho světla, tak i vaše industriální místnost by měla být dokonale prosvětlená. Zapomeňte na těžké a velké závěsy. Naopak nechte okna holá, čímž docílíte velkého průniku světla. Interiér tak nebude působit pochmurně. Pokud však potřebujete stínidlo v okně, sáhněte po žaluziích. Jsou perfektní kombinací designu i praktičnosti. Ve večerních a nočních hodinách dostatek světla podpořte černými kovovými lampami a lustry. Můžete nechat ze stropu vyset samotnou žárovku bez stínidla.

Okouzlil vás industriální styl také?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kokedama, živá mechová kráska do každého interiéru

Interiérové tipy, jak si zařídit moderní obývací pokoj

Zdroje článku:
www.apartmenttherapy.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Chtěli byste si domů pořídit malé kotě nebo jste jeho čerstvým majitelem? Máme pro vás praktické rady, které vám pomohou v péči o nového člena rodiny. Tohle se bude hodit.
Ptáte se, jak souvisí zrak s životním stylem? Můžeme jej ovlivnit, například stravou, pitným režimem, (ne)kouřením, ne(stresováním se), fyzickou aktivitou? Na otázku, jak souvisí zrak s naším životním stylem a jak chránit svůj zrak, nám odpověděla primářka oční kliniky.
Výběr kontaktních čoček je pro každého jejich nositele klíčovým. V dnešní době existuje celá řada variant kontaktních čoček, které mohou vyhovovat jednomu a druhému naopak méně, či vůbec. Jak tedy správně vybrat a nesáhnout vedle? Existuje několik možností, ale nejlépe vám pomůže váš oční specialista
I když je neděle od slova nedělat, měly byste dokončit vše rozdělané. Odpočinek potřebují předevšán vaše vnitřní orgány. Je důležité zaměřit se na správný jídelníček a očistu střev. Co ještě přinese novoluní v Panně?
Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.
TikTok, sociální síť, která zažívá velký boom. Možná jste tady noví, nebo chcete najít nějaké další, zajímavé účty.
V každém životě ženy následuje ihned po probuzení návštěva koupelny. A kromě ranní ústní hygieny zde dochází ještě k jednomu velkému kroku, a sice k líčení. Žena se chce cítit krásná a šminky jí v tom pomáhají. Zatímco s nanášením make-upu si řada žen dobře poradí, problém nastává při líčení očí. V tomto případě se dopouštíme několika chyb.

Výběr článků

Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.
Nakupování potravin se za poslední měsíce posunulo na zcela jinou úroveň. Pryč jsou časy, kdy se stály fronty před supermarketem nebo kdy se zdlouhavě skládal nákup na pás a poté se následně s obrovským vynaloženým úsilím táhl domů.
I když se letošní léto bude nést v trochu méně omezeném duchu (hygienická opatření se začínají uvolňovat stále víc a víc), přesto se většina lidí rozhodla strávit volné dny s rodinou v tuzemsku. I Česká republika zkrátka nabízí mnoho krásného a atraktivního, tak proč to nevidět? Nemusíte nutně využívat automobil k přejíždění z místa na místo, stejně tak nemusíte ujít desítky kilometrů, abyste se dostali tam, kam se dostat chcete. Stačí usednout na kolo. Česko je totiž cyklostezkami doslova protkané.

Nepřehlédněte

Občas se to stane každému. Protáhneme se ze strnulé pozice a v tu ránu uslyšíme křupnutí. Nevábný zvuk, po kterém zpravidla pocítíme příliv úlevy. Co když ale takový zvuk slyšíme o něco častěji, několikrát za den, a stává se z něj železná pravidelnost? Je to problém, nebo můžete být v klidu? Pojďme tomu přijít na kloub.
Kamení v obývacím pokoji nevyjde nejlevněji, ale svojí práci v interiéru udělá i dekorativní obložení stěn. Sádrokartonové desky dokonale kopírují nejrůznější povrchy, ale kromě upraveného dřeva se dá využít i dřevo z palet. A výsledek vypadá výborně! Na výběr jsou nejrůznější vzhledy a materiály.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek