Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Nela v koučinku: Hormony budiž pochváleny

Předvánoční koučink na téma nejen sebelásky a sebehodnoty očima Nely a spousta změn.
hormony
Začíná nová kapitola našeho koučinku s Marcelou.

03. 03. 2023

Náš poslední koučink v roce 2022 byl nejen příjemně vánočně naladěný, byl i plný překvapení. Ty já odjakživa ráda. Marcela se vydává na novou cestu, čerstvou stopou. A to je voda na můj mlýn. Abych i tematicky zůstala ve správném ročním období, vezmu si jako rukojmí běžky. Ty mě sice ne vždy bavily, ale když už, tak pěkně netknutým sněhem. Vybruslené uhlazené stopy mě nikdy nebraly. Nejlépe to vzít napříč kopcem a do lesa v mých milovaných Orlických horách… A sníh se třpytí a všude ticho a člověk má čas se věnovat jak své fyzické schránce, tak si pěkně pročistit hlavu. Krása!

nela
Chválíte občas svoje hormony za to dobré, co pro vás dělají?

Už žádné Emoční rovnice

Ale teď zpátky do pohodlného smaragdově zeleného křesla v kanceláři Marcely. Oznamuje mi, že se rozhodla pro velké změny. Že chce volnost ve svém pracovním životě a že si volí a vybírá pracovat se svými klienty odlišně. Od teď budou koučinky kombinací vícerých technik, včetně práce s energiemi. I nadále se bude Marcela hodně věnovat naslouchání, protože to, co často říkáme, tomu věříme my i naše hlavy, a bereme to pak jako nezdolný fakt.

„Člověk nemusí roky dělat to, pro co se jednou rozhodl, když mu to už nevyhovuje.

Změna je v tom, že už Marcela nebude koučovat pomocí metody Emočních rovnic. To je pro mě znovu objevená inspirace. Že člověk nemusí roky dělat to, pro co se jednou rozhodl, když mu to už nevyhovuje. Často na to zapomínám a touto změnou mě Marcela inspirovala, podívat se s větším odstupem i na můj život. Také zmiňovala cvičení jógy a celkově to na mě působí tak, že chce ve svém životě větší pohodu, že přehodnotila, co jí dělá dobře a kde se třeba úplně necítí. A to jsme dvě! Proto když se mě ptala, zda s ní chci v koučinku pokračovat, nešlo jinak než souhlasit.

K TÉMATU  Jak se mít konečně více ráda? Nedostatek sebelásky může ubíjet

Pochval ty svoje hormony

Naše poslední setkání se ještě neslo v tradičním, mně dobře známém duchu. Na začátek hodnocení spokojenosti ve všech důležitých oblastech života. Trochu mi hapruje vztah sama k sobě, tím jsem hezky začala naše sezení: „…ále, ty moje hormony, jsou jak splašený, už mě štvou…” A hned jsem to zaslouženě slízla. „Svoje hormony musíš chválit! Buď ráda, že máš pružnou pleť a že si můžeš přibírat a hubnout, jak se ti zlíbí. Hezky se každé ráno postav před zrcadlo a pěkně svým hormonům poděkuj. Divíš se, že tě neposlouchají, když na ně stále nadáváš.”

Zase měla pravdu. Komu by se chtělo pracovat pro nevědoucího tyrana, který mu neustále jen spílá a o pochvale se mu ani nezdálo. A tak to tedy zkouším se svými hormony a celkově tělem (skoro) každé ráno jinak. Po dobrém. A ještě tu radu s radostí šířím dál, ono se to nezdá, ale my ženy si na hormony nevědomky stěžujeme poměrně často.

„A tak ty miliony svých buněk a i ty svoje hormony chválím a učím se, mít je ráda.”

Ono rad vedoucích k sebelásce a vůbec sebepřijetí je spousta. Člověk může sjezdit celý svět a navštívit lecjaké semináře, ale skoro bych si myslela, že ten pohled do zrcadla a upřímná pochvala sebe sama zmůže pořádný kus práce směrem ke spokojenému životu.

Jednou odmítneš, a končíš

Už v loňském roce jsem častokrát zmiňovala, že mi nejde říkat “ne”. V určitých oblastech se mi to hezky zlepšilo, ale rozmohl se mi v hlavě takový nešvar: když odmítnu zakázku, práci, úkol – už nikdy – nikdy – nikdy se mi ten zadavatel neozve. Párkrát se mi to stalo a já to vzala jako fakt. Odmítneš – už si neškrtneš. A čím víc jsem se v tom utvrzovala, tím spolehlivěji to fungovalo. Teď se tedy učím odmítat. Trénujeme to doma s dcerou. Nosí mi různé věci a já říkám: ne, děkuju, třeba později. A až třebas napotřetí nabízenou věc přijmu. Dokonce už jsem to vyzkoušela i v pracovní rovině a světe div se, žádná hrůza se nekonala.

K TÉMATU  Nela v koučinku: První schůzka s koučkou
dobrodružství
Jak já se těším na nové dobrodružství.

Do nového roku si předsevzetí nedávám, stačí, co si na sebe navymyslím každý den hned ráno a večer se peskuju za to, že jsem všechno nestihla. Těším se ale, že se budeme v roce 2023 s Marcelou věnovat i lepšímu rozložení práce a plánování všeobecně. S věkem (ačkoli jsem se zasekla na 25 a vyšší čísla neznám) jsem asi čím dál tím otevřenější a přístupnější. Proto se těším, jak budou koučinky v novém hávu vypadat. A samozřejmě vám o tom všechno povím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nela v koučinku: Koučink nekoučink

Nela v koučinku: Koučink Emočních rovnic „na Fénixe“

Zdroje článku:
https://www.marcelahlavackova.cz/post/hormony-budiž-pochváleny
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.
Říká se, že ženy jsou v uvažování složité, zatímco muži zůstávají srozumitelní a jednoduší. Co se ale vztahů týká, tak muži a ženy následují trochu rozdílné cesty. To, co muži hledají ve vztahu není to, co by ženy motivovalo, aby do takového vztahu šly. Rozdělují je jejich touhy, mentalita, vášně či úroveň vyjadřování. My vám nyní řekneme, co muži doopravdy očekávají od vztahů se ženami a po čem jejich srdce touží.
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.
Horská túra nelze srovnávat s běžnou procházkou okolo domu. Při horské túře strávíte chůzí klidně celý den a často se nejedná o odpočinkový výkon ani z hlediska náročnosti trasy. Když se rozhodnete zdolat nějaký vrchol, případně jiný vysoko položený cíl, polovinu cesty stoupáte nahoru a druhou polovinu zase musíte brzdit z kopce, až vás z toho bolí kolena a prsty na nohou.
Bez mobilu si už nedovedeme život představit. Místo toho, abyste ale surfovali na netu nebo si psali s přáteli a leželi doma na posteli, můžete ho využit k zeštíhlení a posílení celého těla. Mobilní aplikace vám mohou posloužit třeba k vytvoření zdravého jídelníčku nebo zařazení cvičení do každodenního programu. Na trhu je dnes nepřeberné množství apek, co za vás odvedou velký kus práce nebo vám hubnutí aspoň zpříjemní. Vyzkoušejte některý z navrhovaných tipů!
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!
Influencerka Shopaholicadel zažila nečekaný Štědrý den, když došlo k rozchodu s jejím partnerem Janem Kulasem (30). Veřejnost se dozvěděla o těhotenství a potratu, na což okamžitě reagoval expřítel obviněním z nemocničního pobytu způsobeného alkoholem. Nyní Adéla odmítá spekulace o nových vztazích a vyjadřuje lásku k své nezávislosti. Jaké jsou její plány do budoucna a jak se vyrovnává s tlakem veřejnosti? To vše a více v našem podrobném článku.
Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.

Výběr článků

Dnešní společnost často klade na ženy tlak ve smyslu partnerských vztahů, ačkoliv mnohé z nás volí cestu svobody a samostatnosti. Proč je ale tak často stigmatizováno být single, zejména když se jedná o vlastní rozhodnutí? V dnešním článku na Dámské Lize prozkoumáváme realitu života jako single ženy a zkoumáme, jak to, že jsme samy, může být prospěšné a osvobozující rozhodnutí, nikoli něco, co bychom měly vnímat jako nedostatek
Smoothie vám může zajistit denní dávku vitamínů nebo si jím můžete třeba nahradit večeři. Každopádně si jistě pochutnáte a vaše zdraví to ocení. Smoothie jsou opravdovým hitem při snaze o zdravé stravování. A není se čemu divit! Tak jen vyzkoušejte některý z receptů na jejich přípravu.
Každá žena se měsíc co měsíc setkává s menstruací, během které se neobejde bez vložek či tampónů. Málokdo si ale v tu chvíli uvědomí, jaké množství odpadu se vytvoří během používání tradičních menstruačních pomůcek, které následně zbytečně škodí okolní přírodě. Naštěstí ale existuje několik ekologických alternativ, za které vám příroda poděkuje a oceníte je i vy z hlediska snadného použití. Pojďme se podívat na téma ekologické menstruace.

Nepřehlédněte

V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?
Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek