Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

11 hitů, které vám okamžitě zvednou náladu. Tančete, zpívejte, bavte se!

Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
náladu
Zahoďte chmury a zvedněte si náladu s těmito songy.

16. 03. 2023

Hudba dělá náladu, to je stará dobrá odvěká pravda. Když se zaposloucháte do smutné písničky, okamžitě bude smutno i vám. Jakmile ale uslyšíte tóny svižnější skladby, pak máte hned víc energie do života i vy. Seznamte se s písničkami, které vás na sto procent vzpruží.

1. I Will Survive

Jasně že přežijete, protože pud sebezáchovy vám ani nedovolí jednat jinak. I Will Survive nazpívala americká zpěvačka Gloria Gaynor, která se proslavila hlavně v sedmdesátých letech. Už v šedesátých letech ale začínala jako zpěvačka jazzovo-gospel-popové kapely Soul Satisfiers.

Gloria Gaynor – I Will Survive

2. Eye of the Tiger

Oko tygra od americké rockové skupiny Survivor vás také nakopne, a to ani nemusíte být zrovna v ringu jako slavný Rocky Balboa. Eye of the Tiger je písnička, která zní na diskotékách nejenom s osmdesátkovým hudebním repertoárem. Píseň spatřila světlo světa v květnu roku 1982 a vyšla na stejnojmenném albu. A samozřejmě se stala ústřední písní filmu Rocky III.

Survivor – Eye of the Tiger

3. Don’t Stop Me Now

Tohle je také ověřená klasika, tentokrát od Queenů. Britská rocková kapela ji složila v sedmdesátých letech a vyšla na albu Jazz v roce 1978. V roce 1981 byla zařazena do výběrového alba Greatest Hits a okamžitě vám zvedne náladu.

Queen – Don’t Stop Me Now

4. Livin‘ on a Prayer

John Bon Jovi tuhle písničku bytostně nenáviděl. Dokonce nechtěl, aby vůbec kdy vyšla na albu kapely Bon Jovi. Když se pak stala vůbec první jeho skladbou, která kdy dobyla americkou hitparádu, nestačil se divit. Píseň byla vydána roku 1986 a John Bon Jovi přiznal, že ji napsal během éry amerického prezidenta Ronalda Reagana.

Bon Jovi – Livin’ on a Prayer

5. Uptown Girl

Uptown Girl Billyho Joela je dodnes obrovským hitem. Billy Joel je americkým popovým zpěvákem a klavíristou a dle společnosti Recording Industry Association of America je šestým nejprodávanějším hudebníkem na světě. Píseň Uptown Girl byla vydána v roce 1983.

K TÉMATU  Pouliční malby: oživuje tohle umění ulice města nebo je to vandalismus?
Billy Joel – Uptown Girl

6. Dancing Queen

„Dancing queen, feel the beat from the tambourine, ou yeah…” Neříkejte, že to s vámi nic nedělá. Tahle píseň od Abby roztančí každou party a obrátí vám náladu o 180 stupňů. Každý zná její text, melodii, všichni znají Abbu. Podle mnoha hudebních kritiků jde o největší hit sedmdesátých let.

Abba – Dancing Queen

7. Live is Life

Pravděpodobně žádná rakouská kapela se nikdy neproslavila tak, jako se to povedlo právě Opusu s písní Live is Life. V osmdesátých letech to byl jeden z největších hitů, a je dodnes. A věřte, nebo ne, kapela prý stále existuje.

Opus – Live is Life

8. Wannabe

Kdo nemiloval Spice Girls? Píseň vyšla na jejich debutovém albu Spice v roce 1996. Členky kapely Spice Girls si ji napsaly samy a okamžitě si ji zamilovaly, ostatně jako celý hudební svět.

Spice Girls – Wannabe

9. I Wanna Dance With Somebody

Možná zrovna teď s nikým tancovat nechcete, ale až si tenhle song od Whitney Houston pustíte, určitě změníte názor. Americká zpěvačka píseň nazpívala v roce 1987 a vyšla na jejím druhém studiovém albu Whitney. A hlavně, je to pecka na lepší náladu jak vyšitá.

Whitney Houston – I Wann Dance With Somebody

10. Black or White

Znáte ji, že jo? Vždyť jde o jeden z nejúspěšnějších songů a ostatně i videoklipů devadesátých let, který má na svědomí sám popový král Michael Jackson. A věděli jste, že v klipu k této písničce se objevila i tehdejší velká filmová hvězda Macaulay Culkin?

Michael Jackson – Black or White

11. Single Ladies

Jste single? To přece vůbec nevadí. Single Ladies vás určitě i tak roztancuje. Nazpívala ji americká zpěvačka Beyoncé a vyšla na jejím v řadě třetím albu. Singl byl vydán v roce 2008 a tehdy byl také televizí Fuse TV označen za nejlepší píseň roku. Beyoncé za Single Ladies získala i tři ceny Grammy.

K TÉMATU  Muž se promění v ženu přímo před zraky udivených cestujících u výdeje zavazadel na letišti
Beyoncé – Single Ladies

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Znáte příběh vánočního hitu All I Want for Christmas Is You? Ročně Mariah vydělá balík

Pád ikony: Madonna už není Madonna. Fanoušci se bojí o její psychické zdraví

Zdroje článku:
wave.rozhlas.cz, www.onlyu.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnes dáváme přednost sedací soupravě, ale pokud nám to prostor dovolí, proč si nedopřát klasiku? Křeslo v obývacím pokoji je pohodlné a zamilujete si ho! Ušáky, relaxační, rozkládací, moderní i elegantní nebo kožená klasika, vyberte si podle stylu vašeho interiéru.
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Všechny to známe. Kolikrát něco řekneme a přitom si myslíme úplně něco jiného. Často především v komunikaci s našimi drahými polovičkami nebo nejlepšími kamarádkami nemůžeme říct to, co doopravdy chceme, protože by to působilo, že jsme chladnokrevné, věčně nespokojené, arogantní nebo vypočítavé potvory.
Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Naše manželství jsem vždy brala jako ideální soužití muže a ženy. Všichni naši známí nás měli jako vzor toho, jak by to v dlouhodobém vztahu mělo vypadat. Byla jsem do manžela zamilovaná od svých dvaceti let, po několika letech mě požádal o ruku. Jak jsem se ale mýlila v tom nejbližším člověku, kterého mám, to si ani nedokážete představit! Než se objevila jeho nemanželská dcera...
Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
Natáčet zpravodajství naživo umožní zachytit nečekané situace. Chybu udělají samotní komentátoři, ale často se do záběru dostane skutečné překvapení. Výsledek většinou pobaví, zvlášť, když se reportáž povede odvysílat přímo v hlavních zprávách.
Problematika nakládání s odpady je v naší společnosti důležitým tématem. Rostoucí objem produkovaného odpadu a jeho dopady na životní prostředí nás nutí hledat efektivní řešení, mezi které patří především třídění a recyklace. Jedním z často využívaných obalů, jehož recyklace je vysoce přínosná, jsou nápojové kartony.
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.
Móda je tématem, které zajímá především ženy. Samozřejmě že existují i pánové, jež se vyznají v módních trendech, a dokonce je baví je sledovat. Ale spíše je to doménou žen, které na toto téma jsou schopné vést se svými kamarádkami dlouhé dialogy. Největším problémem bývá si vytvořit vlastní šatník. S ním se potýká spousta žen. Tápou a zkoušejí a hledají rady a inspiraci. Řešením by mohl být kapslový šatník. Co je jeho podstatou?

Výběr článků

Ve spolupráci se značkou Retlux připravil portál DámskáLiga.cz vánoční soutěž. Zapojte se do hry o chytrou vánoční výzdobu.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?

Nepřehlédněte

Vlasy jsou korunou krásy - a tak na ně i řada žen pohlíží. Ve chvíli, kdy začnou padat a jejich lesk se ztrácí, začínají panikařit a ptát se, jak proti těmto dopadům mohou bojovat, jak jim mohou čelit. Pokud by se zeptaly svých kadeřníků, ti by jim odpověděli jedno - vše začíná u správné péče.  
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek