Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Zacvičte si ve vánočním duchu podle těchto videí a udělejte z pohybu zábavu

Vánoce jsou především o odpočinku a zpomalení. Kdo ale říká, že je musíte celé proležet u televize s horou jídla? To vám samozřejmě nikdo nebere, ale i vy sami se budete cítit lépe, pokud se občas zvednete a uděláte něco pro své zdraví. Podle cvičení ve vánočním duchu vám to půjde samo!
vánočním
Zacvičte si ve vánočním duchu a udělejte z pohybu zábavu!

16. 12. 2022

Ať už se během roku oddáváte cvičení a posilování těla každý den, párkrát do měsíce nebo vůbec, možná vás právě o svátcích přepadne touha dát tělu trochu do těla. A abyste nepřišli o to kouzlo Vánoc, zacvičte si ve vánočním duchu a uvidíte, jak vás to bude bavit. Navíc tím prospějete svému zdraví.

Proč právě o Vánocích?

Aktivní lidé by vám dali hned několik důvodů, proč právě o Vánocích je třeba se pořádně hýbat. Tím nejdůležitějším argumentem je samozřejmě větší přísun jídla, zejména toho sladkého. Veškeré jednoduché cukry se ukládají do těla, čehož bude každý z nás později litovat. Pokud ani vy nechcete po Vánocích objevit na váze o několik kilogramů víc, je nutné vánoční mlsání vykompenzovat právě pohybem.

Dalším důvodem je statická zátěž těla. Není zdravé dlouhou dobu setrvávat v jedné poloze, ke všemu zkroucení na gauči. Pohybem to alespoň trochu vybalancujete a možná tím předejdete i následným bolestem zad.

Společná ranní rozcvička

Pokud v tom nechcete být sami, zapojte i rodinu. Přinejmenším děti si rády zablbnou na veselé písničky. Zaveďte o Vánocích veselé rozcvičky a protahování všech částí těla. Můžete se měnit v roli předcvičovatele nebo si pustit video na YouTube. Nezapomeňte cvičit s vánoční hudbou, zejména oblíbené americké vánoční písničky vám padnou do tempa.

Inspirace na rozcvičku ve vánočním duchu.

Po rozcvičce vám všem bude o hodně lépe, krev se rozproudí a tělo bude skutečně vědět, že je ráno. Pokud totiž tuto rozcvičku neuděláte a rovnou z postele se přesunete se sladkou snídaní k pohádkám v televizi, metabolismus nepozná rozdíl a bude neustále všechny cukry ukládat.

Společné tančení

Podobně jako rozcvička vám udělá skvělou službu i vánoční taneček. Tento způsob cvičení je výborným kardiem pro vaše tělo. Rozproudíte tak metabolismus – a už po deseti minutách aktivního tance začnete spalovat kalorie. Na YouTube najdete širokou škálu videí, kde můžete tančit podle trenérky.

K TÉMATU  Příprava ryb : jak na chutného lososa, pstruha i kapra. Zkuste naše recepty
Hoďte si o Vánocích bokem na největší hity!

Anebo se na trenérku vykašlete, zapněte songy a tančete až do vyčerpání podle vlastní intuice. Celou rodinu tak zabavíte na minimálně půl hodiny.

Místo posilovny zvolte zimní sporty

Ve vánočním duchu můžete cvičit i venku. Zimní sporty jsou k tomu jako stvořené. Vyrazte si o Vánocích na kluziště a oprašte brusle ze sklepa. Možná budete překvapeni, jak vám bruslení i po letech jde. Navíc jednou hodinou bruslení spálíte až 500 kalorií. Stejně můžete vaši aktivitu podpořit také obyčejným sáňkováním, kde se rychlé chůzi do kopce prostě nevyhnete. Skvělou alternativou ke klasickému cvičení je také lyžování nebo jízda na snowboardu.

Zapojte se do vánočních lekcí

Pokud neradi cvičíte doma a venkovní aktivity vám nejsou blízké, přihlaste se na speciální vánoční lekce do posilovny. Tam totiž i přes vánoční svátky stále běží program několika lekcí, které nejsou zas tolik vytížené (to přijde až po Novém roce). Můžete se přihlásit na vánoční jógu, pilates, silové cvičení nebo třeba H.E.A.T., kde určitě spálíte veškeré kalorie, které jste si u pohádek dopřáli.

Po jedné takové lekci se budete cítit možná více unaveně, nástup endorfinů vám však celé to snažení jistě oplatí.

Cvičení doma nemusí být nuda

Existuje mnoho online lekcí, kde můžete cvičit společně, a přesto v pohodlí domova. Připravte si vánoční outfit, udělejte si kolem sebe tu správnou atmošku a klidně i činky omotejte vánočními světýlky. Díky tomu si celou dobu vaší aktivity o to více užijete.

Tenhle vánoční workout s Pamelou Reif ve vás zažehne stoprocentní radost.

Ať už se rozhodnete cvičit s celou rodinou, sama doma nebo si užijete zimní radovánky venku, nezapomínejte na to, že každá aktivita se počítá a při shazování kilogramů po Vánocích na sebe nebudete tolik naštvaná.

K TÉMATU  Zvládněte nepříjemný přechod s grácií

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kdo je Pamela Reif? Německá Barbie, co vybudovala fitness impérium

Rozdýchejte Vánoce pomocí tematicky laděné meditace a dalších relaxačních cvičení

Zdroje článku:
www.8fit.com, www.bootcampideas.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Doba koronavirová z nás udělala `domácí` sportovce. Kupujeme si švihadla, činky, jógamatky, rotopedy, ale hlavně běžecké pásy. Na většinu z nich se ještě před půl rokem čekalo několik měsíců. Ale který je ten správný přímo pro vás? Na co byste měla klást při jeho výběru důraz? Cena rozhodně není ten nejdůležitější faktor, kterým byste se měli řídit, je jich mnohem víc.
Většina klientů center zabývajících se laserovou epilací jsou přirozeně ženy. K návštěvě takového centra je vedou především obecně přijímané standardy ve společnosti – každá z nás chce mít hladkou, upravenou kůži na nohou i pažích. Genetické vlastnosti jsou velmi odlišné, ale jedno máme společné: každá chceme vypadat skvěle. A právě zde přichází na řadu laserová epilace.
Večer plný hvězd a filmové magie, tak lze popsat 81. udílení Zlatých glóbů. Nolanův životopisný snímek "Oppenheimer" zazářil s pěti oceněními, včetně nejlepšího dramatu a režie. Oproti tomu fenomén "Barbie" se stal středem pozornosti v nové kategorii spojující uměleckou kvalitu s komerčním úspěchem. Jaký byl průběh večera, kdo zaznamenal vítězství a jak reforma ovlivnila samotnou podstatu těchto prestižních filmových ocenění? To vše a mnohem víc v našem stručném přehledu ze Zlatých glóbů 2023.
Svým tvarem trochu připomíná mrkev. Jindy zase mívá kulatý tvar a na pohled tak připomíná přerostlou ředkvičku. O čem je řeč? O zelenině, kterou mnoho lidí (ne)vědomě přehlíží a do jídelníčku ji zařazuje jen zřídka. Znáte bílou ředkev?
Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.
Poslední pracovní týden před Vánoci je tady. Co vás v něm může potkat prozradí astroložka Naďa Šmídová a její horoskop krásy a duševního zdraví.
Máte obývací pokoj vybavený podle posledních módních trendů, ale přijde vám nudný a zcela bez života? Chtěli byste mu dodat šmrnc nebo naopak tento prostor zútulnit a vykouzlit si tak harmonický domov? Tak se zkuste podívat na několik zajímavých typů, jak vykouzlit z vašeho obýváku opravdu útulný společenský prostor.
Způsobů uchovávání potravin a úrody je několik – vedle klasického zmrazování v mrazáku můžete také své plodiny zavařit a vychutnat si tak jejich skvělou chuť i několik měsíců poté. Vyzkoušejte tyto snadné tipy a zavařujte v pohodlí domova.
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.
Že gejši jsou neoddělitelně spojené s Japonskem ví mnoho těch, kteří se alespoň trochu zajímají o kulturu a svět obecně. Také se ví, že hlavním úkolem gejš bylo především pobavit své klienty tancem, zpěvem, čajovým obřadem, konverzací a dalším programem nezbytným pro kulturní a zajímavou zábavu. O prostituci se v souvislosti s gejšami téměř nedá hovořit.
Převleč si ty mokré plavky. Také vás to štvalo jako malou? Něco pravdy na tom ale je, mokré plavky nebo sezení na studené zemi a další věci mohou zánět močových cest pěkně urychlit.

Výběr článků

Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
Náš domov je prostor, kde bychom se měly cítit bezpečně. Je to místo, kde čerpáme psychickou pohodu a energii na další dny. Jak jste na tom vy? To vám prozradí náš numeroskop.
Pod pojmem detox si nepředstavujte plán na zhubnutí. Mělo by jít spíš o odlehčení po období, kdy jste hřešily a pochutnávaly si na potravinách, které nejsou pro tělo ideální. Čekat na jaro nemusíte. Detox můžete spustit kdykoli. Jen je potřeba přizpůsobit výběr potravin ročnímu období.

Nepřehlédněte

Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
V Mexiku mají na propagaci svého mléka Alpura osvědčený recept, a tak není pro místní nic neobvyklého, když mezi regály rozjede svojí show tancující kráva. Před obchodem na ulici nebo uvnitř prodejny předvádí svoje kreace a baví nebo udivuje všechny, kteří se ocitnou v dosahu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek