Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Zjistěte, jestli jste vhodná adeptka na darování vajíček

Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.
darování vajíček
Přemýšlíte o darování vajíček, ale nevíte, jestli se na to hodíte?

13. 01. 2023

Důležitou roli hraje věk

Jestliže váháte, zda jste vhodná adeptka na darování vajíček, nerozmýšlejte se moc dlouho. Darovat vajíčka totiž může žena ve věkovém rozmezí od 18 do 35 let (některé kliniky mají spodní věkovou hranici posunutou až na 20 let a horní na 33 let). To je totiž doba, kdy jsou vajíčka nejkvalitnější.

Vyplňte formulář na webových stránkách dané kliniky IVF

Spadáte do věkové hranice požadované k darování vajíček? V tom případě vám nic nebrání v tom, abyste vyplnila online formulář, který najdete na stránkách klinik. Při výběru kliniky buďte obezřetná, svěřte se do rukou pouze takové klinice, která má dobré hodnocení a renomé. Po vyplnění formuláře už jenom čekejte, až vás někdo z vámi vybrané kliniky osloví a domluví vám schůzku s lékařem.

Úvodní konzultace je nezbytná

První schůzky s lékařem se nemusíte vůbec obávat, jedná se o klasický pohovor, kde se vás lékař bude ptát na osobní a rodinnou anamnézu. Poté následuje běžné gynekologické vyšetření a následný odběr krve. Ten je důležitý pro zjištění některé z nemocí jako je například žloutenka, HIV, cukrovka nebo jiné infekční či pohlavní choroby.

Vstupní vyšetření dopadlo na výbornou

Pokud vyšetření dopadlo na jedničku, podstoupíte hormonální stimulaci. Ta má za úkol podpořit růst folikulů, se stimulací se začíná první den menstruace. Během této hormonální stimulace nezůstáváte na klinice, tam dostanete pouze hormony, které si budete aplikovat doma pomocí podkožní injekce. To je na celém procesu asi to nejméně příjemné.

oplodnění
Za darování vajíček vás čeká pěkná finanční kompenzace.

Celý tento proces trvá asi jeden týden, kdy poté navštívíte IVF centrum, kde pomocí ultrazvukového vyšetření zjistí, zda byla stimulace úspěšná.

Odběru vajíček už nic nestojí v cestě

Samotný odběr vajíček není vůbec bolestivý, lékař vás uvede do krátkodobé či částečné narkózy, která není delší než 20 minut. Lékař vajíčka z vaječníků odsaje pomocí tenké jehly, kterou během zákroku zavede do pochvy. Tím je celý proces u konce. Po odběru zůstanete ještě asi dvě hodiny na klinice na pozorování, posléze můžete za doprovodu další osoby odejít domů. Ačkoliv po odběru vajíček není nařízena pracovní neschopnost, doporučuje se alespoň pár dní klidový režim.

K TÉMATU  Ledvinové kameny způsobují nesnesitelnou bolest. Jaká jídla jíst, abychom dosáhli před nimi té nejlepší prevence?

Co byste o darování vajíček měla vědět dále?

  • Tím, že se rozhodnete darovat svá vajíčka, pomůžete tak mnoha párům, kteří touží po vlastní rodině.
  • Darování vajíček je zcela anonymní, tudíž se nikdy nikdo nedozví, že jste tento krok podstoupila.
  • Po celou dobu zákroku jste pod dohledem odborníků, zákrok je kontrolován také pomocí ultrazvuku.
  • Počítejte s tím, že kliniku navštívíte celkem asi 4×, kdy výsledky komplexního vyšetření se dozvíte v rozmezí od jednoho do tří měsíců.
  • Při hormonální stimulaci můžete pociťovat pocity jako při PMS, bolesti v podbřišku, prsou apod.
  • Samozřejmostí je také vysazení hormonální antikoncepce, která by celý proces narušila.
  • Velkým bonusem za vaši ochotu a pomoc je kompenzace v podobě finanční odměny. Ta se pohybuje v rozmezí od 25 až do 35 tisíc korun, výši odměny si určuje každá klinika sama.
  • Vzhledem k tomu, že se jedná sice o krátkou, ale přesto o operaci, je nutné počítat s komplikacemi jako u jakéhokoliv zákroku.
  • Lékaři obecně dávají přednost ženám, které už děti počaly přirozenou cestou. A to z toho důvodu, že je u nich velká pravděpodobnost vysoké plodnosti vajíček.
  • Darovat vajíčka mohou však i ženy, které zatím děti nemají.
  • Darování vajíček není pro budoucí otěhotnění dárkyně nebezpečné.

Pokud si však nejste svým dárcovstvím stoprocentně jistá, jděte do toho, až si tím jistá skutečně budete. Jako každá věc i darování vajíček má své pro a proti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Umělé oplodnění a tajemná zkratka IUI

Jedno dítě a dost? Co je to společenská norma a kolik dětí potřebujeme, aby národ nevymřel?

Zdroje článku:
www.ferticare.eu , www.reprofit.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.
Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
Vyzdobit interiér nejrůznějšími dekoracemi s vánoční tematikou je jedna věc, ale druhá je mít v domě trochu života. I když se o to postarají většinou děti, můžou mít na živosti v domě podíl i pokojové rostliny. Během kouzelných svátků na konci roku však sázejte na takové, které vánoční atmosféru v příbytku umocní.
Odhodláváte se začít cvičit? V tom případě by vám mohly pomoci ty správné aplikace, s nimiž bude pohyb mnohem jednodušší a zábavnější. Proč? Protože v nich uvidíte své výkony, pokrok, kterého jste dosáhli a také se můžete porovnávat s ostatními.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Každodenní dávka oblíbeného seriálu nebo víkendový relax u filmových novinek nemusí být ztráta času. Televizní či počítačová obrazovka může posloužit stejně dobře jako jazyková učebnice. Důležité je vybrat správnou jazykovou úroveň snímku a obsah na míru. Jak z filmového večera vytěžit maximum?
Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
Tolik krásných věcí může člověk vyrobit úplně sám. Kreativní DIY nápady vám napoví, jak je to snadné. Zaručeně najdete něco, co budete chtít i u vás doma! Perfektní nástěnné hodiny, jaké nemá nikdo jiný, dřevěný dekor přímo na zdi, pohodlné zahradní posezení z palet a další vychytávky. Co se vám líbí nejvíc?
Umět lyžovat, bruslit. Dnes běžný standard pro mnoho rodin. Ale co když vaše dítě zimní sporty nezajímají? Má k nim odpor? Může se vám podařit ho překonat?
Filmy, na které se budete těšit. Možná nejsou významné svou hloubkou, ale, dámy, pozor! Ti chlapi v nich jsou prostě neodolatelní! Kdo vám zpříjemní dnešní den?
Při plánování dovolené je jedním z klíčových rozhodnutí výběr mezi all inclusive balíčkem a pobytem na vlastní stravování (self-catering). Každá možnost nabízí odlišný zážitek z dovolené, odpovídající různým preferencím a stylům cestování. Ať už si vyberete hotel, airbnb nebo jiný typ ubytování, budete moci najít řešení, které vám bude nejlépe vyhovovat.

Výběr článků

Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.
Jak už název “ugly shoes” napovídá, tyto boty nejsou na první pohled žádnými krasavci. Přesto si je módní svět zamiloval a už několik sezón vévodí žebříčkům největších trendů. V čem tkví jejich kouzlo a proč si je vůbec lidé pořizují, když jsou vlastně ošklivé?

Nepřehlédněte

O nemocech se většinou nevtipkuje, ovšem výjimkou je nemoc zvaná Alzheimer, o které se mluví v mnoha starších i novějších vtipech. Dalo by se říct, že lidé o Alzheimerově nemoci vtipkují do chvíle, dokud se s chorobou nesetkají tváří v tvář. To pak jdou žerty stranou, jelikož se pochopí, že se jedná o závažnou nemoc a že to opravdu není legrace.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek