Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

8 způsobů, jak letos o Vánocích můžete ušetřit za dárky

I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
ušetřit za dárky
Ušetřit za dárky se dá několika způsoby.

05. 12. 2022

05. 12. 2022

Letošní Vánoce se nám mohou opravdu hodně prodražit – zaplatíme víc za jídlo, energie i za dárky. Je proto čas se nad tím vším trochu zamyslet a přehodnotit situaci. Jak letos ušetřit za dárky? Opravdu je nutné, aby přes ně nebyl vidět stromeček?

1. Dávejte dárky jen dětem

Ačkoli i dospělí zbožňují Vánoce, není pochyb o tom, že úplně nejvíc si je užijí ti nejmenší. Radostné rozbalování, divočejší trhání papíru a následné juchání je zážitek, o který se žádný rodič ani prarodič nechce připravit. Na druhou stranu je teď dvojnásob nutné nějakou tu korunu ušetřit, tak není nic lepšího než pořídit rozumně dárky jen dětem, dospělí si i bez toho dokážou představit Vánoce nebo jim bohatě stačí nějaká maličkost.

vánoce
Největší radost udělají vánoční dárky dětem, zkuste se zaměřit jen na ně.

2. Vyrobte si vlastnoruční dárky

Dobře ušetřit za dárky můžete i díky tomu, když nebudete kupovat nic drahého, ale vyrobíte si úspornější variantu pěkně doma. Navíc podomácku tvořené dárky mají přidanou tu hodnotu, že jim věnujete svůj čas, lásku a péči. A takové dárky vykouzlí pod stromečkem úsměv víc než cokoli jiného.

3. Využijte slevových akcí

Sice největší boom slev přichází až po Vánocích v rámci novoročních výprodejů, ovšem i před Vánoci se dá vychytat řada skvělých akcí, díky kterým můžete výrazně ušetřit za dárky v mnoha oblastech a nezáleží na tom, jestli máte v hledáčku knížky, oblečení, alkohol nebo cokoli jiného. A když zrovna nenatrefíte na akci, můžete využít i cashbacky, se kterými se v posledních letech doslova roztrhnul pytel.

nákupy
Slevové akce jsou na internetu prakticky pořád a lze tím hodně peněz ušetřit.

4. Věnujte si společné dárky

Jednou z možností je i pořízení společných dárků, a to zejména v rámci jedné rodiny. Díky tomu totiž potěšíte nejen děti, které se dárků nemohou nabažit, ale vlastně přinesete radost i sobě. Příkladem jsou třeba stolní hry, zajímavé a interaktivní knížky a mohli bychom pokračovat. I to je značná úspora, která se rozhodně bude hodit.

K TÉMATU  DIY: Vánoční dekorace na poslední chvíli. Tohle ještě stihnete a poslouží i jako originální dárek

5. Omezte počet obdarovaných lidí

Pokud máte opravdu početnou rodinu, pak věříme, že z nakupování dárků občas šedivíte. A čím víc lidí, tím se samozřejmě bude jednat o větší částku, kterou musíte pro pořízení dárků vynaložit. Nejlepší je v tomto případě počet obdarovávaných lidí seškrtat na minimum, případně místo většího dárku dát jen drobnost.

6. Složte se s ostatními

Na druhou stranu, pokud je vás víc, může to být pro vás určitým esem v rukávu. Jednoduše se můžete domluvit na tom, že se na dárky pro druhé složíte. S větším počtem lidí pak logicky klesne váš podíl, který bude mnohem menší, než kdybyste dárky kupovali samostatně.

7. Určete si maximální částky

Dobrým způsobem jak ušetřit za dárky je také stanovení si maximální částky, kterou chcete utratit. Právě to vás přirozeně donutí k tomu, že budete hledat levnější alternativy nebo omezíte množství tak, abyste se do cílové částky opravdu dostali.

stromeček
Bohatě postačí, když každý najde pod stromečkem jeden, dva dárky.

8. Nakupujte dárky z druhé ruky

Pokud chcete ušetřit za dárky, a zároveň vyznáváte udržitelnost, pak vás dost možná nadchne varianta nákupu z druhé ruky. Je sice pravda, že nové věci mají své kouzlo, ta novota voní snad každému, ovšem ten pocit, kdy se podílíte na snížení plýtvání, a přitom rozdáváte radost, není také úplně k zahození.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dárky k Vánocům, každoroční dilema. Čím obdarovat blízké?

Kolik stojí Vánoce? A jak letos ušetřit?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věděli jste, že oblečení může dost závažně poškodit zdraví? Možná si vybíráte oblečení jenom podle barvy, střihu nebo materiálu, ale ne vždycky jsou to ta správná kritéria. Někdy je dobré se zajímat i o to, zdali neobsahuje toxické látky.
Plavky neodmyslitelně patří k létu. Jelikož se plavková sezona blíží rychlostí blesku, mělo by se zmínit to, jaké plavky se nosily dříve, a jaké se budou nosit letos.
Jaro je tady a s ním můžeme náš šatník obohatit o stylové oblečení, boty a o svěží módní doplňky. Že netušíte, co je právě trendy? Nevadí! Na následujících řádcích si na aktuální hity na poli módy posvítíme pěkně zblízka. Vy se jen pohodlně usaďte a nechte se inspirovat společně s námi, bude to stát za to.
Nastoupili jste na mateřskou dovolenou a přemýšlíte, jak si aspoň něco málo přivydělat k dobru? Nebo v hlavě nosíte už nějakou dobu podnikatelský plán, na který je najednou více času než kdy dřív? Podnikání na mateřské není tabu a není to ani nic nereálného. Dnes se jedná o zcela běžnou věc.  
Mnoho z nás si jistě vzpomene na první ročník soutěže Česko hledá SuperStar. Tehdy ještě jako velmi mladá zpěvačka, Šárka svým nádherným hlasem dokázala okouzlit český i slovenský národ. V obrovské konkurenci se dokázala probojovat do finále společně s Anetou Langerovou. Jak se změnil její život po soutěži a co dělá Šárka dnes? V exkluzivním rozhovoru jen pro Dámskaliga.cz!
Každá z nás chce být krásná. Ale je nutné být krásná za každou cenu? V případě prodlužování vašich vlastních řas těmi umělými rozhodně platí, že zdraví je důležitější. Jaká vám kvůli umělým řasám hrozí rizika? A čím můžete umělé prodlužování nahradit?
Jste příznivci doby minulé, která se nesla v duchu swingu, kloboučků, smokingů a doutníků? V tom případě byste se měli seznámit se stylem Art deco, který je odkazem na období mezi první a druhou světovou válkou. Oldřich Nový, Adina Mandlová nebo románový hrdina Velký Gatsby jsou ztělesněním luxusu, elegance a sofistikovanosti. Inspirujte se našimi tipy a vneste do svého domova kousek dávného luxusu a elegance.
Bojíte se, že se z vás při vstupu do posilovny stane nasvalená mužatka? Tak klid. Takhle to vážně nefunguje. Ale jestli chcete zpevnit tělo, je to potřeba.
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
Již půl roku se potýkáme s rouškami v různých prostorách. Zatímco někdo v roušce musí trávit jen nezbytný čas například při nákupu, pro jiné se tato povinnost vztahuje na celou pracovní dobu. Pleť pod vlivem vlhka, tepla a nedostatku vzduchu logicky velmi trpí. Objevil se nový problém – jmenuje se maskné. Jak předejít jeho vzniku a jak s ním bojovat, když už se objeví? Poradíme vám.
Čisté spáry mezi dlaždicemi, lesknoucí se podlahy, prádlo zbavené i odolných skvrn nebo zářivé a voňavé koberce? I tohle všechno vám bez problému zařídí esenciální oleje. Které konkrétní vám usnadní práci?
Výroba domácí kosmetiky není složitá, a navíc je to zábava. Vaší pleti udělají výrobky z přírodních ingrediencí určitě dobře. Už žádná chemie! Je fajn, že můžete ovlivnit složení vaší kosmetiky. A péče o vaše tělo bude tak pouze ve vašich rukách.

Výběr článků

Prostředek proti lupům, lék na houbové plísně na nohách, prací zlepšovák hodně znečistěného oblečení nebo šikovná dezinfekce rukou? Tohle všechno je ústní voda, která svede zázraky i tam, kde by to asi nikdo nečekal!
Zhubnout kilogramy, které si možná nesete s sebou od Vánoc nebo z prožité dovolené, jež se nesla ve znamení ochutnávání tamních pokrmů - to je cíl mnoha žen. Odborníci na hubnutí se však shodují na tom, že klíčem k úspěchu je z většiny správné stravování. Do svého jídelníčku proto zařaďte spoustu zeleniny. Mnohé druhy vaši snahu velkou měrou podpoří.
Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.

Nepřehlédněte

Prostředek proti lupům, lék na houbové plísně na nohách, prací zlepšovák hodně znečistěného oblečení nebo šikovná dezinfekce rukou? Tohle všechno je ústní voda, která svede zázraky i tam, kde by to asi nikdo nečekal!
Bláznivé barvy a zářivé odstíny pro extra dlouhé vlasy! Na tyhle variace musí mít člověk odvahu. Je to zároveň návod, jak se stát na ulici nepřehlédnutelná. Kadeřníci tu ale odvádějí skvělou práci a výsledek je perfektní.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek