Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Historie erotických pomůcek: Čím si naši předkové dělali „dobře”?

Spektrum nabízených erotických pomůcek, o které dnes někde můžeme očkem zavadit, nám přijde ohromující a přepestré. Po stránce užitého materiálu jsou možná unikátní, ale designově to nejsou žádné novinky. V podstatě si děláme dobře těmi samými hračkami už hezkých pár tisíciletí.
erotických pomůcek
Historie erotických pomůcek je velmi pestrá.

29. 11. 2022

Stáří prvních erotických pomůcek, tedy z kamene vysekaných pindíků, je podle archeologů odhadováno na 28 000 let! U těchto pravěkých falů sice nepochybujeme o tom, co jimi umělec-sochař zobrazoval – ale netušíme, ehm, jestli a jak je někdo prakticky používal. Byla to spíš modla, symbol plodnosti. Anebo dobrý pěstní klín, pokud jste to vzali do ruky za správný konec. Možná předobraz toho, jak by měla vypadat pořádná erekce? Nevíme.

Hračka pro dva

O skutečném využití uměláků, nejrůznějších nasazovacích erotických pomůcek, prodlužovacích a oboustranných dild, jsme informovaní skrze nemravné obrázky a malby na keramice, zhruba z doby 2500 let př. n. l. Zajímavost? Prakticky vždy zachycují párové nebo týmové využití. Vyloženě k sólo-akcím a masturbaci až mnohem později. Lidé dřív holt nebyli asi tak sobečtí, a chtěli se dělit. Tyhle umělé penisy byly z leštěného (jak jinak) kamene, tvrdého a vlhku odolávajícího dřeva či slonoviny.

pomůcky
Erotické hračky jak je známé dnes mají dlouhou historii.

Zvětšit, co je dané

Parametrická velikost pánské výbavy je námětem nesčetných vtipů, a také bolavě uražené mužské ješitnosti. Kvůli tomu, jak narostli někteří Afričané, dnes zakládají evropští muži terapeutické skupinky. Ještěže máme ty Číňany, kteří jsou notoricky proslaveni ještě titěrnějším zbožím. Komu se pak tedy smějí Číňané? Barmáncům, mužům z Barmy. Ano, aniž bychom to rozmazávali, ti mají k mindráku důvod. Ale právě oni přišli s unikátní inovací. Za větší funkčnost.

Aby i malý kašpárek zahrál o něco příjemnější kus a nikoliv tragédii, začali jako první aplikovat nejrůznější dilatátory penisu a pevných kostěných tubiček, strkaných do vlastních močových trubiček. Jinými slovy, neměli toho mnoho, ale aspoň to za něco hmm, stálo? Tyčinky a trubičky na tohle netradiční užití odtud pochází z období cca 2000 let př. n. l. Číňané se od nich ledasčemu přiučili, a tak zhruba o 1000 let později nastupuje v Říši středu móda ben-wa penisových korálků. A po nich pak ještě kroužky na penis, vyráběné z pružné kozlí oční bulvy, oddalujících vyvrcholení.

K TÉMATU  Touha po neznámém mě naprosto pohltila

Nemravné pečivo

Starověcí Egypťané měli sperma za posvátnou, božsky ploditelskou tekutinu. Takže s ní, vyjma plození a náboženských obřadů, při nichž se třeba vycákali do Nilu kvůli úrodě, moc nemrhali. Řekové od nich převzali tu zábavnější část, a z masturbace udělali ryze soukromou oslavu božských potěšení. Fyzických pozůstatků erotických pomůcek pro dámy z helénské éry mnoho nenacházíme, ale to neznamená, že by nebyly. Jen byly praktické, víceúčelové. 

bageta
Tvrdé pečivo do koše nepatří!

Klasikou pro řeckou samoobsluhu bylo tvrdé pečivo, ne nepodobné bagetě. Lubrikované olivovým olejem. Mimochodem – je stále opakovaným a nepravdivým mýtem, že egyptská Kleopatra používala první vibrátor z papyru naplněný živými včelami. Dokážete si představit, že by jí uletěly včely? Au! Kdepak. Ženy z lepší společnosti, které si zrovna nechtěly dopřát s vyvinutým otrokem, používaly nejrůznější šudlátka a lechtátka z koňských žíní.

Nemizející úsměv na tváři

Venušiny, respektive vaginální kuličky, se poprvé objevily v Japonsku, 500 let př. n. l. Design ještě nebyl úplně vychytaný, v podstatě šlo o tři různě velké ohlazené (jadeitové) kameny. Které vyplňovaly objem a třely se při chůzi o sebe, což bylo fajn. Indie tuhle novinku posunula dál. Kuličkou dutou podobně jako rolničku, navíc opatřenou šňůrkou pro snazší manipulaci. A nenasytné Řekyně, nabažené rozměklého pečiva? Ty začaly používat „rolničky“ 2-3. A jsme doma!

Řekyně učinily pro liberalizaci uspokojení maximum. V roce 300 př. n. l., už čistě kvůli uspokojení… rostoucí poptávky, začínají celé řemeslnické dílny produkovat pomůcky pro potěšení. Například města jako Kerdo a Milétos byla vyhlášená výrobou svých olisbosů, tvarem ale proporcemi nikoliv věrných uměláků. Byl to prostě ideální suvenýr, který vždycky udělal radost. A muži, kteří trávili spoustu času na cestách, je svým ženám rádi pořizovali, aby nestrádaly samotou.

K TÉMATU  Jak se správně starat o zuby. Ať váš chrup září na míle daleko

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nestyďte se použít erotické pomůcky. Některé pomůžou i při vážných zdravotních komplikacích! Které?

4 tipy, jak zlepšit milostný život. Za vyzkoušení stojí třeba erotické pomůcky

Zdroje článku:
https://bedbible.com/the-history-of-sex-toys/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kdo v devadesátkách nehltal seriál o partě teenagerů, jako by nebyl. Příběhy Dylana, Brandona, Brandy, Kelly a dalších hltal doslova celý svět. Jak ale dnes jejich představitelé seriálu Beverly Hills 90210 vypadají a jak žijí? Mnozí z nich už překročili padesátku a neúprosně jim táhne na šedesát.
Jít na první schůzku s celou řadou očekávání, která musí partner splňovat, je velmi kontraproduktivní. Jestliže se chcete seznámit, nemůžete čekat, že protějšek splní vaše představy během krátkého setkání v kavárně. Rychlé soudy jsou špatné soudy.
Od pradávna je člověk zvyklý žít ve společenství. Pokud z něj odešel, tak většinou jen z donucení. Dnes naopak mnoho lidí tvrdí, že je jim dobře samotným. Singl jsou prostě v módě. Ale co když onemocníte, potřebujete hlídat děti nebo potřebují pomoc starší rodiče? Přejíždět nebo bydlet společně? Je lepší, když žije více generací pohromadě, nebo každá zvlášť?
Hledáte čtivo, které vás zabaví při dlouhých propršených nebo prosněžených zimních večerech? Uvařte si čaj nebo kávu nebo si nalijte sklenku vína a nechte se pohltit stránkami knih, které vás dozajista nadchnou. Na své si přijdou milovnice romantiky, napětí, mezilidských vztahů, dobrodružství i hororu.
Které těhulky se letos nebo příští rok dočkají přírůstku do rodiny? Těhotenství oznámila slavná kontroverzní rapperka. Otec dítěte je navíc muž, který již byl dvanáctkrát ve vězení! Jaké další hvězdy se brzy dočkají potomka?
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!
S novým rokem přichází i řada předsevzetí, mezi nimiž jasně vévodí redukce tělesné hmotnosti. Pokud si i vy přejete zhubnout a nechcete samotnému hubnutí věnovat mnoho času nebo ten čas na dlouhé cvičení jednoduše nemáte, určitě vás zaujme Power Plate. Proč je tento druh cvičení tolik oblíbený a jak je možné, že můžete redukovat tuk během pár minut?
Smoothie vám může zajistit denní dávku vitamínů nebo si jím můžete třeba nahradit večeři. Každopádně si jistě pochutnáte a vaše zdraví to ocení. Smoothie jsou opravdovým hitem při snaze o zdravé stravování. A není se čemu divit! Tak jen vyzkoušejte některý z receptů na jejich přípravu.
Pokud se snažíte držet štíhlou linii, nebo jste zrovna ve fázi, kdy jste se pustili do hubnutí, určitě se přes den snažíte poctivě dodržovat všechna pravidla, aby se vaše plány jen tak nezhatily, a vy jste hezky šli svému cíli naproti. Napadlo vás ale někdy, že se ráno, klidně i nevědomky, můžete dopouštět určitých chyb, které vám cestu k vysněné postavě akorát překazí? Víme, co vám hned po probuzení zaručeně pokazí hubnutí.
Dušičky, tedy Památka zesnulých, vychází na pátek. 2. listopad je den, kdy navštěvujeme hroby. V zámoří má trochu veselejší nádech a slaví se už 31. října. Tradice je jedna věc, ale všechna ta výzdoba vypadá skvěle! Následující video ukáže 23 rychlých tipů na tu pravou halloweenskou dekoraci.
Příchod miminka představuje krásný okamžik v životě každé maminky. I přes to ale moc dobře víme, že právě založení rodiny mnohdy může zacloumat s rodinným rozpočtem. Příjem maminky se v tu chvíli smrskne na rodičovský příspěvek. Když k tomu přičteme kolik toho miminko potřebuje nebo jak se vše kolem zdražuje, často si říkáme, že by se hodila nějaká koruna navíc. Řešením může být přivýdělek na rodičovské, na který se nyní trochu detailněji podíváme.

Výběr článků

Máte pocit, že vaše aviváž není tak zázračná jako v televizní reklamě? I když nerozjasní barvy vašeho prádla tak, jak by podle televize měla, nelamte nad ní hůl. Své využití najde i v mnoha dalších oblastech, na které její výrobce tak úplně nemyslel. Kde všude vám aviváž přijde vhod? To se dozvíte v našem dnešním článku.
Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.
Asi každá žena má v šuplíku mezi ponožkami schované i silonky. Nosíme je k sukním i šatům, jejich stinnou stránkou je ale fakt, že stačí drobné zatrhnutí nehtem a silonky rázem "zdobí" dlouhé očko. Ještě než zničené silonky vyhodíte do koše, můžete je v domácnosti využít.

Nepřehlédněte

Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?
Navzdory tomu, že dnešní možnosti cestování jsou mnohem větší a rozmanitější než kdykoli jindy, stále více tuzemáků dává přednost pobytu na vlastní chalupě. Proč nad zahraniční exotikou vyhrává letní dovolená v našich krajích na celé čáře?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek