Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vybírejte, komu dáte všanc své emoce. Ženské kruhy umí šířit lásku, i nenávist

Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.
ženské kruhy
Ženské kruhy mají v ženách probouzet lásku a porozumění, ne nenávist.

09. 12. 2022

Ženské kruhy jsou fenomén své doby. Podstatou ženských kruhů má být úcta k lásce a posvátnému zázraku. Když cítíme lásku, logicky jsme šťastnější. Ženy, které jsou v kruhu s vámi, vás nijak nesoudí. Zde se můžete vypovídat ze všech svých bolestí a problémů. Domů se pak v ideálním případě vracíte odpočinuté, nabité energií a také plné lásky a dalších pozitivních emocí. To vše by mělo přispívat k harmonickému životu s vaší drahou polovičkou.

Být šťastnější a vyrovnanější

Ženské kruhy fungují na principu sesterství. Dávají vám možnost se o někoho opřít, s někým souznít, vyslechnout si problémy ostatních, vypovídat se ze všeho, co vás trápí. Mnoho žen, které se ženských kruhů zúčastnilo, vysvětlují, že pro ně fungují jako nejléčivější forma ženské terapie. Berou je jako prostor pro sebereflexi a odpočinek od každodenního stresu a shonu.

Ale rozhodně ženské kruhy nemají sloužit jenom jako místo, kde ženy pláčou a vypovídávají se ze svých trápení. Často se také společně zasmějí.

rituál
Je to jakási forma ženské terapie, bezpečné místo.

Jak kruh funguje?

Každý kruh má svá striktně daná pravidla. Žena, která kruh vede, musí pro ostatní bohyně vytvořit dostatečně příjemné prostředí, do kterého budou všechny členky chodit rády. Zároveň mu musí dodat rytmus a nastavit taková témata, při nichž se bude moci vypovídat každá žena, která do kruhu přijde. Každá žena také musí dostat svůj vlastní prostor, který jí nikdo další nesmí narušit. Pokud povídat nechcete, nemusíte, můžete klidně jenom poslouchat. Kruhy mají také své rituály. Žena, která kruh pořádá a řídí ho, si vytvoří svůj vlastní speciální rituál. Někdy jím může být meditace, jindy například třeba tanec.

Ač je ženský kruh považován za současný trend, mnoho žen doufá, že tu s nimi zůstane už navždycky. Aktuálně ženské kruhy najdete třeba i v mateřských školách nebo ve velkých korporacích. Tento proud je totiž vnímán jako něco pozitivního. Přispívá ke zdravé psychice, pomáhá vypořádávat se s úzkostmi a depresemi a také zlepšuje vztahy mezi ženami navzájem a samozřejmě i mezi ženami a muži. Ženy jsou pak klidnější, vyrovnanější, spokojenější.

K TÉMATU  Je bývalý partner problém? 4 doporučení, jak s ním vycházet

Někdy se to může zvrtnout

Ale není kruh jako kruh. Někdy se může ženský kruh zvrtnout v něco, co je naopak extrémně škodlivé. Zkušenosti některých žen mluví za vše. Někdy nejde o vzájemnou pomoc a pochopení, ale jenom o to, aby ženy mohly pomlouvat toho, kdo jim zrovna přijde na mysl. Nezřídka se stává, že ženský kruh není intimním prostředím, ale skupinou několika desítek žen, které se vzájemně překřikují, stěžují si na manžela, děti, své kolegyně i kamarádky a z kruhu odcházejí naštvanější a deprimovanější, než jak do něj přicházely. Takové prostředí lze ale považovat za toxické a v ničem vám příliš nepomůže. To radši zajděte s kamarádkou na víno a postěžujte si tam.

rituál
Dávejte si pozor, zda se na vás někdo jen nesnaží vydělat.

Někdy se vám může stát, že za účast v ženském kruhu zaplatíte nesmyslně vysokou částku. Přitom mnohé kruhy mohou být i zadarmo. Jakmile po vás někdo chce za jedno setkání tisíc korun a víc, zrekapitulujte si, co za daný peníz dostanete na oplátku a jestli se tento člověk na vás nesnaží jen vydělat, nikoliv vám pomoci.

Stejně tak byste se měla vyhýbat kruhům, které jsou zaměřené proti mužům. Některé ženské kruhy vznikají jenom pro to, aby si ženy postěžovaly, jak je mužské pokolení prolhané, neschopné, nezodpovědné, přelétavé a kdovíco ještě. Cílem ženského kruhu ale není vypěstovat si nenávist k mužům. Než se proto do nějakého kruhu vydáte, ověřte si, zdali je toto, co právě vám bude vyhovovat, nejlépe tak, že oslovíte některou jinou ženu, která má již s daným ženským kruhem své zkušenosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Afrodiziaka v jídle. Je to mýtus nebo umí potraviny probudit vášeň?

5 knih na téma hledání vnitřní ženy. Které stojí za přečtení?

Zdroje článku:
www.vogue.cz, www.zenskekruhy.cz, www.cestaextaze.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnes budou mít energie všichni na rozdávání. Pokud si chcete s někým něco vyřešit, do toho! Péči věnujte svým nohám a dejte pozor při výběru parfému!
Určitě jste to v rodině zažili. Stačí obyčejné Člověče, nezlob se! Vaše figurka je shodou náhod v domečku dřív a už dítě hází kostkou, kácí figurky, bourá hrací plán a křičí, že zase prohrálo! Měli jste ho raději nechat vyhrát? Prohra je součástí života. Nechte ho někdy prohrát a projít si smutkem, který následuje.
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
Udržet svou mysl i tělo zdravé je v dnešní době trochu těžké, nemyslíte? Ze všech stran se na nás valí negativní zprávy a vybudovat si napříč jim celkovou psychickou a fyzickou pohodu může být ošemetné.
Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
V osmdesátých letech minulého století, v Československu ovládaném komunistickým režimem, byl Mezinárodní den žen vnímán jako příležitost pro stát prezentovat se v nejlepším světle. Oficiální oslavy slavily údajné úspěchy v oblasti rovnosti pohlaví, ale skutečná situace žen často byla daleko od rovnoprávnosti. Tento svátek tak odhaloval rozpor mezi ideálem a realitou, kde se za fasádou slavnostních projevů skrývala každodenní realita plná výzev a omezení pro ženy.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Máte ve své domácí lékárničce aspirin? Otázkou je, zda tušíte, co všechno dokáže. Kromě toho, že čistí i ty nejodolnější skvrny na oblečení a zesvětluje tmavé podpaží, také spolehlivě léčí akné. I s černými tečkami si ale hravě poradí!
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Čisticí prostředky na nás útočí reklamou, podle které je každý z nich ten nejúčinnější a nejvoňavější. Jsou látky v pracích prostředcích nezávadné? Laik to nepozná, ale existuje úsporné i efektivní řešení. Vyrobte si doma vlastní prací prášek. A nebojte, nejedná se o žádnou neúčinnou náhražku - tohle vám plně nahradí běžně kupované výrobky. Jak na to?
I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého
Ať už je to způsobeno stárnutím, základním stavem kůže či faktory prostředí, trpět suchou kůží je velmi nepříjemné. Doma máme k dispozici mnoho přírodních produktů, o nich ani netušíme, že nám od těchto problémů mohou rychle pomoci. Které jsou ty nejúčinnější?

Výběr článků

Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Jahody povětšinou známe ze zahrádek a málokoho napadne, že by se vůně jejich čerstvých plodů mohla linout i z parapetů v domácnosti. Nemyslete si, že pěstování jahod doma je beznadějný podnik, ze kterého nebude mít nic jiného než dekorativní efekt. Některým nadšencům se podaří vytvořit celou jahodovou plantáž na parapetu nebo na lodžii – a po celý rok z ní sklízet zralé plody. Jaké jsou tedy zásady pěstování jahod doma v truhlíku a venku v zahrádce?

Nepřehlédněte

Běhouny zažívají renesanci. Přispěla k tomu móda na provázkové, plošně tkaně koberce. Plní dekorativní i praktickou funkci - v kuchyni, v předsíni, na terase. Koberce jsou však mnohem širší kategorií výrobků. V současné době je možné zakoupit jak tradiční pogumované metrážové koberce do předsíně, tak elegantní koberce do stylové pracovny nebo obývacího pokoje. Zde je přehled udržitelných a estetických modelů.
Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek