Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

4 zásady, podle kterých si vybrat podzimní kabát a nejnovější trendy v obchodech

Na stromech žloutne listí, venku se střídá déšť, vítr a mlha, je čas na změnu šatníku. Po letních měsících zase vytáhnout podzimní kabáty a bundy. Před ochlazením se musíme chránit (ledaže byste byli velcí otužilci). Potřebujete kabát nový? Tohle vše by měl splňovat.
podzimní kabát
Vybírejte podzimní kabát s rozvahou, ať vám slouží mnoho dalších let.

29. 09. 2022

Jak správně vybírat podzimní kabát?

I když se móda mění rychlostí blesku, neznamená to, že musíte co sezonu kupovat nový model. Když při výběru podzimního kabátu budete myslet na tyto 4 zásady, záhy koupíte nadčasový kousek, který s vámi vydrží dlouhé roky. V potaz berte především: 

  • kvalitu 
  • všestrannost
  • pohodlí
  • osobní styl

1. Na kvalitě záleží 

Použité kvalitní materiály jsou zárukou toho, že s vámi vybraný podzimní kabát bude dlouhé roky. Kupovat umělé materiály se nevyplácí, raději se jednou „plácněte přes kapsu” a další roky mějte po starostech.

Jelikož je úkolem kabátu především zahřát, všímejte si složení. Hledejte takové podzimní kabáty, které jsou alespoň ze zlomku tvořené přírodním materiálem, jako je například vlna nebo alpaka. Ty stoprocentně zahřejí. Čím víc procent podobného vlákna bude kabát obsahovat, tím lépe.

kabát
Podzimní kabát by měl splňovat několik zásad.

2. Elegance nebo ležérnost? Ideálně obojí

Aneb zaměřte se na všestrannost. Pokud nejste milovníky kabátů nebo obecně fanoušky nakupování, chcete mít v nejlepším případě jeden multifunkční kabát, který budete moct nosit kdykoliv a kdekoliv. Upusťte tedy od moderních trendů (tedy pokud jim zrovna neholdujete) a hledejte střih i celkové zpracování, které bude ve vašich očích nadčasové.

A to platí samozřejmě i při výběru barev. Červená je velmi kontroverzní a ne vždycky na ni má člověk náladu. Zato černá, hnědá nebo šedá – to jsou barevné odstíny, které se nosily, nosí a budou nosit pořád.

kabát
Jednoduchý černý kabát nikdy nevyjde z módy.

3. Komfort až na prvním místě 

Celkově se však v kabátu musíte cítit dobře. Musí vám sednout svým střihem, materiálem, barvou a vším okolo. Proto je klíčové si podzimní kabát vyzkoušet, abyste sami mohli posoudit, jestli vás nikde nekouše, jestli sedí na místech, kde sedět má a jestli se v něm sami sobě líbíte.

K TÉMATU  4 nejlepší second handy u nás: Nakupujte z druhé ruky a podpořte planetu

Pokud nakupujete online, vyplatí se změřit si nejen pas, ale také boky a hrudník, abyste si byli jistí tím, že objednáváte správnou velikost. Není S jako S, pamatujte na to.

4. Osobní styl nad aktuální trendy

Už jsme to sice nakousli, ale stojí za to si to připomenout – osobní styl je nadřazený aktuálním trendům. Móda se mění klidně i dvakrát za sezonu, proto najděte takový kousek, se kterým budete dlouhodobě spokojení.

bunda
Jste spíše tým sportovní styl? Pak vám bude lépe v delší bundě.

Sedí vám spíše elegantní styl? Zaměřte svou pozornost na kabáty pánského střihu. Řadíte se mezi sportovkyně? Péřovky budou tím, na co nedáte dopustit.

Aktuální trendy ve světě kabátů 

Styl školačky

Pokud se přece jenom chcete nalodit na vlnu trendů, hledejte takové podzimní kabáty, které budou ve stylu „preppy girl” čili ve stylu školačky. V praxi hovoříme o delším kabátku ke kolenům, který bude celý kostkovaný a který se tak hezky bude hodit nejen ke crop topům, ale také ke skládaným sukním nebo vysokým ponožkám v mokasínech.

kabát
Kostkovaný vzor je víc všestranný, než si myslíte.

Kožíšky už na podzim

Velice brzy se nám letos ozvou i kožíšky, které jsou sice většinou zimní záležitostí, ale jelikož se očekává, že i podzim bude velmi tuhý, kabáty s alespoň troškou kožešiny bychom měli zařadit do šatníku. Pokud budou takové modely střihově do „župánků”, budete mít vyhráno.

Ve stylu Rachel Green

Vzpomínáte si na kultovní seriál Přátelé? Pak se jím nechte inspirovat! Zejména postavou Rachel Green, která v jednom z dílů nosila dlouhý, kožený kabát. Slušivý střihem, zajímavý délkou a kvalitní svým materiálem – to je trefa do černého. 

kabát
Kožené kabáty letos budete potkávat často.

Patříte spíš mezi fanoušky Matrixu? Pak pro vás bude výstižnější přirovnání „matrixové kabáty”. Symbolizují to samé, jen v jiném televizním snímku. Tyto kabáty si už na jaře oblíbila celá řada modelek a hereček jako Irina Shayk nebo Julia Fox.

K TÉMATU  Chcete znát recept na nejlepší jednohubky? Budou hotové za okamžik, a potěší nejen vás, ale i návštěvu nebo celou rodinu!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úklid ve skříni. Udělejte si pořádek, přišel čas svetrů a kabátů

Udržitelná móda: Trend, který miluje nejen příroda, ale i my!

Zdroje článku:
https://www.zeny.cz/bundy-kabaty-trendy-podzim?kapitola=5, https://www.moda.cz/a/jak-si-vybrat-perfektni-kabat-na-podzim-i-zimu--20205
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.
Adidas, jeden z hlavních partnerů RunCzech, opět připravil exkluzivní kolekci triček k osmi závodům letošní běžecké série. Autorkou grafických návrhů triček je ilustrátorka, animátorka a digitální umělkyně Eliška Podzimková, jejíž projekt PLEŠOUNI chce adidas touto spoluprací podpořit.
Skalka je ta část zahrady, se kterou si vyhrajete nejvíc. Tento prvek zahradní architektury napodobuje přirozenou skalní kompozici. Je na vás, kolik prostoru skalce dáte a jak velké kameny zvolíte. Stejně tak, jaké rostliny nebo přímo stromky zde zasadíte. Udělejte si ji podle svého!
Dřevěné bedýnky aktuálně frčí. Nehodí se přirozeně do každého interiéru, ale pokud máte rádi venkovský, přírodní nebo skandinávský styl, oceníte chytré nápady na jejich využití. Bedýnky poslouží hlavně jako odkládací prostory. Vhodnou kombinací z nich můžete vytvářet vlastní originální praktická řešení. Je na vás, jestli zvolíte jednoduché jednobarevné bedýnky nebo omšelý retro vzhled. Dají se obrousit, natřít i spojit. Upravte si je podle sebe!
Během chladných měsíců je pro mnoho z nás v malých bytech naprostou samozřejmostí sušit prádlo doma. Pokud nedisponujete sušičkou nebo sušárnou, možná tento problém řešíte sušákem postaveným doma u radiátoru. Najdou se ale i tací, kteří dávají prádlo přímo na topení. My však víme, že to není zrovna dobrý nápad a v dnešním článku vám povíme proč.
Kdysi se mi do dovolené nečekaně vetřel adrenalin, aniž bych ho objednala. Čerstvý partnerský vztah dokonale prověřilo ztroskotání s lodí!
Je možné, že v běžném ortodoxním vztahu se necítíte příliš šťastní, i když vám tam nic nechybí. Možná by vám více vyhovoval otevřený vztah. Co to obnáší? Jaké jsou benefity? Jste vůbec typ pro otevřený vztah? Je mnoho věcí, které je předtím třeba brát v úvahu.
Po dlouhé a poměrně chladné zimě nám do schránek doputuje každoroční vyúčtování za energie. A mnozí se naprosto zhrozí, jelikož nejen, že musí doplácet, ale doplatek je doslova do nebe volající. V této chvíli nemohou dělat nic jiného než se zavřenými oči šek odeslat, a poté přemýšlet, jak snížit energetickou náročnost rodinného domu. Ono to ostatně není nic těžkého, tipy na několik úsporných opatření vám přinášíme.
Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Umíte si představit, že by někdo nenápadně sledoval všechny vaše denní aktivity?
Také vás postihlo toto nepříjemné kožní onemocnění? Pak máte pravděpodobně problém sestavit si takový jídelníček, který by vám kožní potíže neprohluboval, ale naopak vám pomohl problémy zmírnit. Řešení ale existuje. Poznejte potraviny, které vám skutečně pomohou, i ty, které vám mohou ošklivě ublížit.

Výběr článků

Už oběhlo dlouhých 10 let od smrti známého a skvělého zpěváka Petra Muka, který nám tu zanechal mnoho úžasných písní jako například Ráchel, Naděje, Tančíš sama, nebo Láska tě spoutá.
Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Říká se, že historie, ač je sebevíc temná, by se měla připomínat. Důvod je prostý - pokud budeme mít neustále na paměti hrůzy, ke kterým v minulosti docházelo, nedovolíme, aby k něčemu podobnému došlo i nyní. I z toho důvodu se stále točí filmy s osvětimskou tématikou, které jsou založeny na skutečných událostech, nad kterými se jen nevěřícně kroutí hlavou. Kromě filmových snímků stojí za přečtení také knihy o koncentračních táborech, které vás možná více vezmou za srdce.  

Nepřehlédněte

Filosof Jean-Paul Sartre kdysi napsal, že každý má jiný koeficient neštěstí. Zatímco někteří lidé procházejí životem jako nůž máslem, jiným jakoby osud házel klacky pod nohy. Mnozí se přesto dokázali svému handicapu postavit.
Zatímco svět čelí velkému množství výzev, jako je například změna klimatu nebo nedostatek obnovitelných zdrojů, společnost by měla začít ženské nápady a vynálezy brát vážněji. Proč? Protože i ženy už mnohokrát dokázaly, že si zaslouží na poli vědy uznání.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek