Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Karolína (21): Táta mě uplácí, na oplátku ho kryju. Už z toho ale nemám dobrý pocit

Mí rodiče jsou spolu už přes dvacet let. Vždycky jsem si myslela, že je nikdy nic nerozdělí, ale pak jsem přišla na to, že není všechno tak růžové. Nechtěla jsem se nikdy do jejich věcí plést, ale když jsme zjistila, co táta mámě provádí, rozhodla jsem se říci pravdu o tom, co vím. Táta mě ale zastavil a uplácí mě. Cítím se hrozně, ale na druhou stranu se mi to líbí.
táta
ilustrační obrázek

25. 10. 2022

Myslela jsem si, že chci jednou to, co mají oni

Jsem jedináček, vím, že jsem asi trošku rozmazlená, vždycky jsem měla všechno, a hlavně rodinu. Kamarádky většinou pochází z rozpadlých rodin. Dvě blízké kamarádky měly jako malé neustále nějaké nové strýčky – a já jsem byla pyšná na své rodiče, že pořád drží při sobě. Přála jsem jim to a říkala jsem si, že jednou chci to samé. Rodinu, kterou nic nerozdělí a taky tak dokonalý vztah.

Jak jsem ale rostla, začala jsem postupně chápat, že nic není tak růžové. Že sice se máme dobře, ale že i naši se za zavřenými dveřmi ložnice často hádají. Myslela jsem si, že to je normální, že to k tomu patří, a tak jsem to vždycky přešla. Ráno po hádce bylo zase všechno jako předtím, a tak jsem se tím prostě netrápila.

Na čí straně mám být?

Jakmile jsem došla na střední školu, máma začala mít pocit, že jsem až moc rozmazlená, myslela si, že bych neměla mít všechno, co chci, a snažila se mi dávat různé lekce. Domlouvala mi brigády, abych si peníze zasloužila a nedostávala je jen tak. Za špatné známky mě trestala, chtěla, abych doma pomáhala a podobně. Musím uznat, že v tu chvíli mi to vadilo, byla jsem naštvaná, a když domů přijel táta z práce, vždycky se mě zastal. To jsem si samozřejmě pamatovala, když se pak hádali, byla jsem často na jeho straně, což mámu zraňovalo.

Nechtěla jsem se ale stavět na něčí stranu, rozhodla jsem se tedy ve třeťáku, že odejdu na internát a domů ze školy nebudu každý den dojíždět. Chtěla jsem mít odstup a nechtěla jsem jim do toho zasahovat, což ale zase vyvolalo další hádku. Máma byla proti a otec mě na internát pustil. O tři roky později jsem se zase musela rozhodnout, na čí stranu se přidám, ale to už bylo horší.

K TÉMATU  Příběh: Jan (19): Vyspal jsem se se svou nevlastní sestrou. Co teď?

Měla bych být více jako máma

Až když jsem byla plnoletá, si se mnou máma začala více povídat, asi mi to chtěla všechno vysvětlit, proč se hádají s tátou a tak, ale asi jsem ji nechtěla poslouchat. Na škole jsem si chtěla hlavně užívat a neřešit, co se doma děje a podobně. V té době mi máma začala vyčítat, že jsem celý otec, že mě špatně vychovali, a to mě hrozně naštvalo.

Po maturitě jsem se zase vrátila domů, našla jsem si brigádu a chtěla si chvíli jen tak užívat, ale zase zasáhla máma a chtěla, abych si našla práci stálou nebo šla ještě dál na vysokou školu. Doma bylo hodně dusno, už ani tátovi se nelíbilo moje rozhodnutí. A v té době jsem náhodou přišla na to, že otec má velké tajemství.

Nechtěla jsem to vědět

Vlastně jsem nikdy pořádně nevěděla, proč se naši hádají, až jsem je zaslechla, jak na sebe křičí, že táta byl zase u nějaké ženy. Že má milenku mě popravdě nikdy nenapadlo, ale hodně by to vysvětlovalo. Samozřejmě jsem chtěla vědět, zda to je, nebo není pravda. Máma si trvala na svém, že to ví, táta zase říkal, že je máma paranoidní a nevděčná a jen vyhledává problémy. V tu chvíli mi došlo, že to vědět ani nechci. Už jsem začínala mít svůj život a mezi ně jsem se plést nechtěla.

Jenže jsem jednou šla za kamarádkou a otce jsem na vlastní oči viděla. Šel bok po boku s nějakou cizí ženou a za ruku vedl malé dítě. Dostalo mě to, pořád jsem si kladla otázku, proč s ní šel a proč vedl za ruku její dítě. Asi týden jsem mlčela a pak se ho na to zeptala, i když se vymlouval, nakonec přiznal, že s tou ženou skutečně poměr má.

K TÉMATU  Nechte děti o prázdninách v klidu. Místo opakování učiva by si měly hrát

To dítě je jeho

Byla jsem naštvaná a tátovi nedala pokoj, dál jsem ho sledovala. Viděla jsem třeba i to, že to dítě vyzvedává ze školky, pak nasedli do auta a odjeli. Jindy jsem ho zase potkala s tou ženou a taky jsem mu přečetla nějaké emaily, což jsem taky neměla. Začala jsem se do toho plést, a nakonec mi došlo, že to není jen tak. Můj táta s tou milenkou má dítě. To malé dítě je jeho a on to tají. Mámě to neřekl, tak jsem to chtěla udělat já.

Když otec pochopil, že to všechno vím, že už není cesty zpět, snažil se mě zastavit. Nejdříve začal s tím, že by to mámě ublížilo, že to nechtěl, že s tou ženou spal jen jednou a podobně. Ale lhal. Všemožně na mě tlačil a pak mě začal uplácet. Koupil mi auto, doma prosadil, že na školu jít nemusím, dokonce lhal mámě o tom, že mám práci a začal mi peníze dávat tajně.

Najednou jsem měla všechno, co jsem jen chtěla, a to mi prostě vyhovovalo. Já nic neřekla a všechno jsem přijala. Vždyť dřív se mě tolikrát táta zastal. Postupem času ale zjišťuji, že mě to sžírá a mámě se nemůžu už ani podívat do očí. Všechno doma táta dokonale přikryl, už se ani nehádají – a o to je to možná horší.

Nedělám to jen kvůli těm věcem a kvůli tomu, že nemusím pracovat, spíš si nedokážu představit, co by pravda s mámou udělala. A co by to udělalo se mnou a s námi všemi. Vím ale, že jí nemůžu dlouho takto ubližovat, protože si zaslouží víc. Snad to dojde i tátovi a vyřeší to sám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lež aneb 6 příběhů, které potvrzují, že lhát se opravdu nemá

Jak moc poznamená rozvod vaše děti? Na celý život

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.
Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj?
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.
Jaké jsou vaše plány a cíle? Chcete zůstat v zajetých kolejích zaměstnance? Nebo prahnete po výstupu ze své zóny komfortu, která s sebou nese také start podnikání? Ať už chcete rozjet velkou společnost nebo působit „na vlastní noze”, v obou případech by vám v knihovně mělo dřímat několik knižních výtisků, které mohou člověka sedmimílovými kroky posunout kupředu.
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.
Zajímá vás, co právě teď vaše dítě v děloze dělá? To se podle jeho stáří dá snadno zjistit. Kdy začíná vnímat hlasy i sladkosti, na kterých si pochutnáte? A jaký měsíc je pro něj velmi zásadní, protože poprvé otevře oči?
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?
Šaty a móda, to je nám ženám vlastní. Šaty, obzvláště ty svatební, jsou jistým odrazem nás samotných, proto se i při výběru často neubráníme emocím. Při výběru hraje roli mnoho faktorů. V den D chceme být všechny okouzlující. Jak tedy postupovat a co se vlastně letos nosí doma i v zahraničí?
Sychravé počasí střídá prosluněné dny. Ráno vycházíme ven téměř v mrazu, odpoledne šplhají teploty ke dvaceti stupňům. Právě toto období patří k těm, kdy se nachlazení nejspíš nevyhneme. Pokud ale znáte triky našich babiček na posílení imunity a přírodní léčbu rýmy a kašle, ničeho se obávat nemusíte.

Výběr článků

Už šestý koučink se nesl hodně v duchu objevování respektive nenacházení osobních hranic Nely. Necháme ale na ní, aby vám ho popsala ze svého pohledu.
Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!
Aby vaše pleť vypadala zdravě, svěže a odpočatě, nemusíte vydávat horentní sumy za drahé pleťové krémy. I díky běžně dostupným surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Domácí pleťové masky na suchou pleť dodají pleti tolik potřebnou hydrataci a pro jejich přípravu stačí zajít jen do lednice.

Nepřehlédněte

Působení na sociálních sítích je dnes prakticky nutností. Právě zde se totiž celé dění světa odehrává. Lidé sdílí své dny, zážitky, také pracovní nabídky. Firmy prezentují své služby a produkty. Zkrátka a dobře kdo není na Instagramu, jako kdyby nebyl. Proto se snažte vyladit svůj profil k dokonalosti natolik, aby se z něj stala podoba pasivního příjmu. Jaké aplikace vám k dosažení kýženého množství sledujících pomůžou?
Dokonalé obočí naštěstí může mít každá žena i ta, které do vínku nebyly dány pravidelné rysy, ta správná hustota obočí ani tvar, který by si sama přála. Teď můžete mít všechno a být ještě krásnější. Co obnáší permanentní tetování obočí a co byste měla vědět předtím, než tuto kosmetickou proceduru podstoupíte?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek