Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Aplikace, které vás naučí cizí jazyk levou zadní

Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
cizí jazyk
Nikdy nebylo snazší naučit se cizí jazyk než teď.

31. 08. 2022

Aplikace, které vás naučí cizí jazyk, jsou jednou z nich. Kdo nechce zahálet, může sledovat filmy v cizím jazyce, poslouchat podcasty nebo číst cizojazyčné knihy. Ale vždycky je lepší jednu metodu výuky cizích jazyků podpořit jinou. A proto vám přinášíme výčet těch nejlepších aplikací, díky nimž se naučíte cizí jazyk mnohem snáze.

Duolingo

Duolingo je bezplatná platforma na výuku cizích jazyků, která byla spuštěna už před více než deseti lety. Jazyky se můžete učit přes počítač nebo mobilní aplikaci. A navíc na ní nemusíte trávit dlouhé hodiny, bohatě vám postačí deset nebo patnáct minut denně. Její ovládání je uživatelsky velmi přívětivé, intuitivní a hravé. Můžete bez problémů střídat různé jazykové úrovně.

Pokud nechcete mít v aplikaci reklamy, pak si jednoduše zaplatíte členství za 149 korun měsíčně.

EasyLingo

Mobilní aplikace EasyLingo funguje na principu online kurzů, a to od naprostých začátečníků až po pokročilé. Nevýhodou této aplikace je ale fakt, že na výběr máte pouze ze šesti jazyků. Na druhou stranu je však těmto jazykům věnována maximální pozornost a jejich výuka je tak velmi propracovaná.

EasyLingo pracuje s osvědčenou metodou 70/30, to znamená, že třicet procent času věnujete novým slovíčkům a nové gramatice a zbylý čas jen opakujete to, co už jste se naučili. EasyLingo je aplikace vytvořená pro české publikum a českými lektory a tak má také řadu výhod. Ta hlavní spočívá v tom, že se nedostanete do fáze, kdy byste nějakému zadání vůbec nerozuměli. Jednotlivá cvičení se zaměřují zejména na mluvení a to zábavnou formou.

Jeden výukový kurz vás vyjde na 2490 korun.

Italki

Italki je webová platforma a aplikace, která vás naučí cizímu jazyku díky konverzaci s někým, kdo jazyk, který se chcete naučit, perfektně ovládá. Můžete se spojit s lektory z celého světa. Vybírat lze z více než patnácti tisíc profesionálních učitelů, ale i komunitních lektorů. V rozhodování vám pomůže úvodní video, které vám daného lektora představí a vy se podle toho rozhodnete, jestli je vám sympatický, nebo nikoliv.

K TÉMATU  Plavání: jak dlouho musíme plavat, abychom zhubli?

Zkušební lekci můžete absolvovat za zvýhodněnou cenu. Ostatní lekce vás vyjdou přibližně od stokoruny na hodinu.

Jste zvyklí učit se jazyky o půlnoci? Ani to není žádný problém. Na druhém konci světa se jistě najde někdo, kdo bude mít čas s vámi pár desítek minut konverzovat.

Memrise

Možná ji neznáte, ale ten, kdo ji zná, si aplikaci nemůže vynachválit. Má velmi jednoduché uživatelské rozhraní. Vše je vysvětlováno tak, že nelze ničemu neporozumět a navíc máte jasný přehled o tom, jak se vám v učení daří. Memrise vás učí jazyk nikoliv pomocí suchého biflování slovíček, ale živou interakcí.

A nejlepší na ní je to, že je úplně zdarma. Do žádných nákupů vás aplikace tlačit nebude.

HelloTalk

HelloTalk také není klasickou aplikací omílající dokolečka ty samé fráze. Je zaměřená výhradně na konverzaci s rodilými mluvčími. Je to něco jako Facebook Messenger, jen s tím rozdílem, že vás aplikace spojí s konkrétním rodilým mluvčím podle toho, jaký jazyk si vyberete. Zároveň ale můžete debatovat s dalším člověkem, který se rovněž učí stejný jazyk, jako vy. Uživatelé si tak vzájemně pomáhají, učí se společně a také si vyměňují postřehy a zkušenosti.

Aplikace je ke stažení zdarma.

cizí jazyk
Chcete se učit sami, nebo komunikovat s rodilými mluvčími?

Busuu

Busuu je plnohodnotná aplikace nabízející rozsáhlé kurzy s ucelenými materiály až ve dvanácti jazycích. Naučíte se díky ní nová slovíčka, dialogy, gramatiku, pokročilé větné stavby, zkrátka vše, co byste měli v daném jazyku ovládat, abyste v něm mohli plynně mluvit, psát správně gramaticky a samozřejmě číst. Do výuky se zapojují i rodilí mluvčí, opravují vás a dávají vám nejrůznější tipy.

LinguaLift

Tato aplikace sice není příliš známá, ale rozhodně stojí za to ji vyzkoušet. Software má podobný jako předchozí aplikace a rovněž nabízí učení se cizímu jazyku s lektorem. Pokud si k učení nějakého rodilého mluvčího přiberete, seznámí vás třeba i s kulturou dané země, její historií, reáliemi a také vám vysvětlí správné používání nejrůznějších frází, které se ve škole sice nenaučíte, ale v běžném životě vám mohou být k užitku.

K TÉMATU  Neposypaný chodník, nefunkční osvětlení i sousedův čoudící komín pomůže vyřešit speciální mobilní aplikace. Je to snadné!

Mondly

Nabízí své služby úplně zdarma a ke všemu můžete díky této aplikaci studovat například i chorvatštinu a bulharštinu. Mondly funguje už ve dvou stovkách zemí po celém světě a pracuje se čtením textu, mluveným slovem a rovněž i poslechem. Navíc není určená jen pro výuku dospělých, zapojit se do ní mohou i děti.

Výuka cizích jazyků nikdy nebyla tak snadná jako dnes. Stáhněte si vámi vybranou aplikaci a začněte své jazykové dovednosti zlepšovat teď hned. Nejenže se naučíte vytoužený cizí jazyk a domluvíte se na jiných místech planety, ale zároveň učení se cizím jazykům funguje jako skvělá prevence proti stařecké demenci nebo Alzheimerově chorobě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Výuka angličtiny přes Skype. Je to dobrý nápad a jde o efektivní způsob učení? Vyzkoušeli jsme

Naučte se anglicky za jeden rok. Stačí vám 15 minut denně

Zdroje článku:
www.srovnavame.cz, www.jablickar.cz, www.letemsvetemapplem.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už jste někdy přemýšleli nad tím, že své průmyslově vyráběné prací prášky vyměníte za něco více ekologického? My rozhodně ano.
Modrý koník, jeden z nejpopulárnějších portálů pro ženy a matky v České republice a leader ve své kategorii na Slovensku a Viber, jedna z předních komunikačních aplikací, spojili síly, aby uživatelkám nabídly nové možnosti komunikace.
Jízda na koni je krásný a dynamický sport, který přitahuje miliony lidí po celém světě. Ať už jezdíme zábavně, rekreačně nebo soutěžně, je důležité mít správné vybavení, které nám umožní dosáhnout nejvyššího výkonu a zároveň nám poskytne pohodlí a bezpečí. Mezi jedno z nejdůležitějších vybavení patří bezpochyby rajtky, což jsou kalhoty speciálně navržené pro jezdce.
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Nové album Petera Nagye PIANKO, které právě přichází na trh, by se také dalo nazvat Hity a balady v akustickém podání. Obsahuje totiž třináct písní oblíbeného slovenského skladatele, textaře a zpěváka v akustických verzích. Co na něm najdete a co ještě Peter chystá? To se dozvíte z našeho rozhovoru.
Když se naším pozemkem prohnala povodeň, zůstali jsme jako opaření. Nejen, že jsme se museli vyrovnat se ztrátou milovaného psa a tím, že jsme přišli o auto, ale rodiče se s tou situací dodnes nevyrovnali.
Dnes hrozí, že vás ovládnou stinné stránky vaší povahy. Chraňte také svou kůži a snažte se ji co nejvíce hydratovat. Co ještě pro dnešek máte udělat a očekávat? Více Naďa Šmídová ve speciálním horoskopu krásy a duševního zdraví.
Strom ginkgo biloba je svými účinky proslulý již po staletí. Využíval se v tradiční čínské a ajurvédské medicíně. V Asii, odkud pochází, je v některých místech dokonce uctívaný.
Strach z pavouků, strach z uzavřených prostor, strach ze tmy. Na tom není vůbec nic neobvyklého. Ale existují mezi námi tací, kteří trpí strachem ze skutečně roztodivných věcí.
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.
Stres je nevyhnutelnou součástí života a je nesmírně důležité naučit se jej ovládat. Pokud se mu nedokážeme bránit, může způsobit vážné problémy fyzického i psychického rázu.

Výběr článků

Pojem jóga pro mnohé z nás jistě není nic nového. Co ale nahá jóga? Může být přínosem pro naši duši a fyzickou kondici, nebo se jedná o bláznivou formu cvičení jen pro otrlé?
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.

Nepřehlédněte

Naše děti již odrůstají, a jelikož jsou stále více samostatné, nepotřebují mou péči tak často. Už několik měsíců s manželem vedu diskuzi na téma adopce. On s tím ale nesouhlasí. Stále odmítá pochopit, proč je to pro mne tak důležité.
Objevte kouzlo vintage módy, která se v roce 2024 vrací na scénu s novou silou. Zjistěte, proč retro kousky oslovují moderní fashionisty a jak je začlenit do vašeho šatníku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek