Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Nejlepší audioknihy, které vás pohltí nejen na letní dovolené

Čtení klasických knih vás nebaví? Nebo byste je rádi proložili i nějakým poslechem? V tom případě si vyberte z našich tipů na audioknížky, které vám jistě v letních měsících udělají radost a zpříjemní horké dny.
audioknihy
Audioknihy vás příjemně vtáhnou do děje kdekoliv se necházíte.

18. 08. 2022

A vybere si doopravdy každý – milovníci romantiky, hororu, napětí i dobrodružství.

Bílá voda (Kateřina Tučková)

Mezi námi vybrané audioknihy jsme zařadili i pravděpodobně nejdiskutovanější dílo letošního jara a léta. A zajistí vám téměř dvacet devět hodin kvalitního poslechu.

Kniha vypráví o Leně Lagnerová, která přijela do kláštera v Bílé Vodě hledat útočiště před velmi bolestivou minulostí. Jenže odpočinek tu nenajde. Naopak ji čekají intriky, pomluvy i útoky. Hlavní hrdince, která se živí jako novinářka, se ovšem shodou náhod dostanou do ruky dokumenty, díky kterým pronikne hluboko do pohnuté historie tamního kláštera.

Kateřina Tučková psala tento román podle skutečných událostí a trvalo jí mnoho let, než se kniha dočkala finální podoby. Rozhodně si zaslouží vaši pozornost.

Lady Fuckingham (Oscar Wild)

Máte rádi starou dobrou klasiku? V tom případě si poslechněte krátkou novelu údajně napsanou Oscarem Wildem. Ale není to jen tak ledajaká novelka. Tohle je erotika se vším všudy. Děti ji poslouchat nenechávejte. Objevuje se v ní spoustu sexuálního napětí, sprostých slov, vzrušení i otevřená erotika, která vyvolává kontroverzi i v dnešním jedenadvacátém století. A o čem Lady Fuckingham je?

Jde o zpověď mladé patricijské dámy jménem Beatrice, která netouží po ničem jiném než po sexu. A je ochotna svést kohokoliv, kdo se zrovna namane. Plnými doušky si užívá orgií se zkušenými muži i ženami až po zasvěcování do milostných hrátek nezkušené jedince.

Hledáte-li inspiraci pro svůj milostný život, pak neváhejte a audioknihu namluvenou Vilmou Sodomovou si určitě pusťte. Má zhruba pět a půl hodiny.

Prázdniny v Česku (Ladislav Zibura)

Že vás zahraniční dovolená neláká? Ale to vůbec nevadí. Ladislav Zibura vás přesvědčí o tom, že i u nás je krásně. Vydejte se na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích. Slibujeme, že se u toho pořádně zasmějete a zažijete nejedno malé i velké dobrodružství. A co víc – načerpáte inspiraci na dovolenková místa tady u nás.

Audiokniha má něco málo přes jedenáct hodin a čtou ji herec Martin Písařík a hlasatel Alexandr Hemala.

K TÉMATU  Moravské cyklostezky: Vychutnejte si skvělá vína a skvostnou architekturu

Mízožravci (Petr Boček)

Martin se vrací do svého rodného města, aby zde pohřbil urnu s popelem své babičky. Myslí si, že to on způsobil její smrt. Vždyť i jeho vzpomínky na dětství jsou temné a hrůzostrašné. I tenkrát totiž umírali lidé.

Při téhle knize se budete bát, a i když se budou teploty šplhat vysoko nad třicet stupňů, na rukách i nohách budete mít husí kůži. Kdo si na romantiku ani zábavné čtení příliš nepotrpí, pro toho je tento horor jako dělaný. Audiokniha je dlouhá necelých deset a půl hodiny a čte ji Jindřich Zřídkaveselý.

Nejdražší suvenýr (Petra Š. Jirglová)

Romanovi je třicet tři let a pořád je tak trochu mamánek. Přesto se vydává do dalekého Mexika. Do té doby si ale nedokázal ani v těch nejdivočejších snech představit, co ho na této cestě potká. Seznamuje se s energickou a velmi svůdnou ženou jménem María, která netouží po ničem jiném, než se vymanit ze spárů své rodiny. Mexický románek se ovšem brzy promění v lásku v pošmourné Praze. Může to fungovat?

Knihu čte Robert Hájek. Poslech si můžete vychutnávat necelých osm hodin.

Cirkadiánní kód (Satchin Panda)

Že se raději věnujete seberozvoji? I na ten audioknihy myslí. Rovnou vám doporučíme jednu z nejčtenějších knih na světě, která vám možná otočí život o sto osmdesát stupňů.

Rytmus těla. Ten ovlivňuje celý náš způsob života. Jak funguje a jak jsou provázané funkce našich orgánů? A co se stane, když nebudeme naše tělo respektovat? To vše se z audioknížky dozvíte. Také si na základě poslechu můžete upravit svůj jídelníček, spánek, pohybovou aktivitu i práci.

Cirkadiánní kód čte Tomáš Voženílek. Poslech trvá přibližně devět hodin.

Deník farářky (Martina Viktorie Kopecká)

O životě někde mezi nebem a zemí, tak zní podtitul knihy a audioknihy z pera farářky Martiny Viktorie Kopecké. Boží cesty jsou nevyzpytatelné a jak sama farářka tvrdí, nikdy by nevěřila tomu, že zasvětí svůj život církvi. Chcete se dozvědět, jak takový život moderní farářky vypadá? V tom případě si audioknihu načtenou Terezou Kostkovou, Markem Polaneckým a samotnou Martinou Viktorií Kopeckou poslechněte. Za necelých sedm hodin se nejspíš přesvědčíte o tom, že povolání farářky může být i neskutečně zajímavé.

K TÉMATU  Tipy na rodinnou dovolenou v Chorvatsku
kavárna
Nejen na dovolenou si můžete audioknihu vzít.

Být normální je na hovno (Jonathan Mooney)

Každý okolo nás nám říká, jací máme být, co máme dělat a co naopak dělat nemáme. Škola, rodina, přátelé, lidé v práci… A když náhodou v něčem vybočujeme, je to špatně. Jsme špatní pro ostatní a posléze i sami pro sebe, protože jsme zklamali. Počkat. Nezklamali, to jenom společnost nás dohání k názoru, že je s námi něco špatně.

Jonathan Mooney na základě svých vlastních zkušeností i zkušeností nejrůznějších lidí popisuje svět, kdy ”normální” má být standardem. Navíc je vše tak vtipně podáno, že jen jeden poslech vám rozhodně stačit nebude. Audioknihu čte Jiří Miroslav Valůšek, její délka je něco okolo šesti hodin a čtyřiceti minut.

Chlorid sodný (Jussi Adler-Olsen)

Tento dánský spisovatel celý svět uhranul svými thrillerovými příběhy. Vy ho můžete poznat skrze poslech jeho u nás zatím poslední vydané knihy Chlorid sodný.

Oddělení Q mívá na starost ty nejsložitější a nejzvrácenější případy. Nyní odtajňuje pozadí údajných sebevražd a tragických nehod významných osobností. Jenže už nemá moc času. Vrah s další obětí čekat nebude. Toto je v řadě již devátý případ kodaňského policejního oddělení Q, ale klidně si ho poslechněte jako první. Dozajista vás zaujme natolik, že se k předchozím vrátíte co nevidět.

Knihu čte Igor Bareš a poslouchat můžete krásných šestnáct hodin. To by vám mohlo vystačit alespoň na jednu týdenní dovolenou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Knihy pro pohodový večer: desítka těch nejlepších

Romantické knihy pro teplé jarní večery

                     

Zdroje článku:
www.databazeknih.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.
O výstavbě nových bytů především v oblasti metropole se mluví neustále, a to hlavně v souvislosti s její nedostatečnou rychlostí. Méně často se pak ve srozumitelném jazyku mluví o skutečnostech, proč tomu tak je nebo jak se s tím vypořádávají vlády a developeři v zahraničí. Stejné je to pak u proměn bytové výstavby samotné. Pojďte se podívat na 3 zajímavosti, které můžete probrat s kolegy z práce nebo s partnerem a možná se vám podaří rozproudit velmi zajímavou debatu.
Patříte k těm ženám, co o své ruce pečují se železnou pravidelností, a přesto ne a ne docílit toho, aby byly dokonele pevné? Možná někde přeci jen děláte chybu.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Obvykle to bývají muži, kteří se snaží ženu zaujmout tak trochu mimo rámec nepsaných pravidel nebo dokonce mimo zákon. Stále častěji se ale objevují i ženy, kterým o klasické seznamování a hledání lásky vůbec nejde.
Všechno zdražuje - nechtěný, ale bohužel reálný fakt. Vedle potravin se zvyšuje cena za elektřinu, plyn a samozřejmě za vodu, což jsou základní potřeby každého z nás. Abychom dokázali ušetřit po této stránce, spotřeba vody v domácnosti by nás měla zajímat. Kolik aktuálně průměrně činí, kam mizí a jak snížit výdaje s ní spojené? 
No, opravdu není řeč o situaci, kdy by dítě z nějakého důvodu mělo indigově modrou barvu. Tuto barvu však může mít jeho aura, proto takové označení. Tyto děti jsou tak trochu zvláštním úkazem v našem světě a je dobré naučit se jim porozumět. Ale také to může být trochu jinak a můžete si myslet, že indigové děti jsou prostě jen děti odlišně vychovávané a snažíme se tu obhájit jejich nepřizpůsobivé chování.
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.

Výběr článků

Dnešní doba je zrychlená, spoustu lidí je pod tlakem a pod vlivem stresu. Patříte mezi ty, kteří zažívají stres v každodenním životě? Přáli byste si to jednou provždy vyřešit? A jde to vůbec? V tomto článku si povíme, odkud se stres vlastně bere a taky uvidíte, že je možné s ním jednou provždy skoncovat!
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?

Nepřehlédněte

Už na gymnáziu jsem věděla, co chci dělat. Chtěla jsem se stát fyzioterapeutkou, pracovat s lidmi a pomáhat jim od bolesti. Jenže to nebylo tak snadné, na vysokou jsem se nedostala, ani napoprvé, ani napodruhé, a tak jsem to vzdala a rozhodla jsem se, že se stanu masérkou. A pak přišla hodně lákavá nabídka.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek