Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Gua sha: Přírodní kosmetická pomůcka, která nesmí chybět ani vám

V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.
gua sha
Gua sha se používá na masáž nejen obličeje.

10. 08. 2022

Základem této pomůcky je šikmý kámen, ten se obvykle vyrábí z křišťálu, kosti nebo rohoviny. Používá se k seškrabání kůže na obličeji, což podpoří průtok krve a aktivování energií. Tím si zajistíte přirozený lifting.

Gua sha

Gua sha (čtěte gvaša) je vlastně starobylá čínská praktika pro tok energie a krevní oběh. Techniku lze použít na celé tělo a je poměrně razantní – pomocí plochého nástroje se kůže škrábe, dokud nezčervená. Trend gua sha je však jemnější formou.

gua sha
Používání pomůcky z přírodního kamene je bezbolestné a příjemné.

Pomocí menší verze nástroje vyrobeného z nerostu bezpečného pro tělo i čakry se na obličej vyvíjí silný tlak a kůže se masíruje dlouhými tahy. Tím si zajistíte lepší pleť. Zlepšuje se krevní oběh, lymfatická drenáž a pružnost pokožky, zatímco se snižuje svalové napětí a vrásky.

Je používání guashy bolestivé?

Pokud budete tento nástroj používat správně, nebude vás bolet. Koneckonců jste to vy, kdo určuje tlak na pokožku. Pokud je vaše pleť poškozená nebo bolestivá, tlak jednoduše snižte.

Jak Gua sha funguje?

Nejlepší je před použitím tohoto nástroje nanést na obličej pleťový olej, který pokožku vyhladí.

  • Držte nástroj v úhlu 45 stupňů a škrábejte po pokožce pohybem směrem nahoru a ven.
  • Začněte od středu obličeje a postupujte dokola.
  • Pro dosažení maximálních výsledků zkuste tento postup provádět každý den po dobu jedné až tří minut.

Na rozdíl od krystalového válečku (face rolleru) by však nástroj Gua sha neměl být studený. Chlad má tendenci stahovat cévy, což je opak toho, co chcete.

set
Set přírodní péče o krásu.

Typy Gua Sha

Tyto nástroje se mohou používat na různé části těla, tudíž mají několik tvarů. Od zaoblených křivek pro masáž tváře až po klínovité tvary pro použití na čelisti a obočí – je opravdu z čeho vybírat.

K TÉMATU  Pandora začne prodávat dostupnější produkty

Krystaly se také dodávají ve velké škále, a to včetně růženínu, nefritu, ametystu, černého obsidiánu a dalších. Jak se v nich vyznat?

  • Růžový křemen je považovaný za emocionálního léčitele, kámen soucitu a všeho, co souvisí s láskou. Je nejvhodnější pro detoxikaci, zvedání a zjemňování jemných linek a vrásek, stejně jako pro odvádění toxinů a negativity.
  • Nefrit – V tradiční čínské medicíně se věří, že nefrit má schopnost pomáhat vyrovnávat vnitřní energie a uvolňovat nervový systém. Z funkčního hlediska je pokládaný za nejlepší pro snížení otoků a podporu lymfatických funkcí. Nefritové válečky mají při aplikaci na pokožku o něco větší odpor, což některé uživatele mylně uvádí ve fakt, že je z hlediska funkčnosti lepší.
  • Ametyst odvádí negativní energii a stres, protože vyzařuje záporné ionty. Říká se, že má chladivý účinek na pokožku a může pomoci uvolnit svalové napětí v oblasti čelistí a spánků. Díky svému zápornému náboji je považován za nejlepší prevenci proti bakteriím a stahování pórů, takže je ideální pro pleť se sklonem k akné.
  • Černý obsidián obsahuje nejsilnější energie a na jeho vzniku se podílejí prvky ohně, vody a země, černý obsidián se používá k odčerpávání negativní energie z těla. Ve feng-šuej se předpokládá, že odstraňuje překážky a negativní myšlenky. Říká se, že důsledným používáním se nerovnováha dostává na povrch, aby se uvolnila.
Jak by měla vypadat vaše denní rutina?

Jaké jsou výhody Gua Sha?

Gua Sha dokáže zmírnit:

  • bolesti při migréně
  • příznaky perimenopauzy
  • zánětlivé příznaky
  • úzkost a další

Popularita tohoto nástroje souvisí s jeho jednoduchostí. V dnešní době používáme opravdu mnoho technologií, že je někdy docela příjemné použít nějaký nástroj, který nemusíte nabíjet. Tak se pusťte do škrábání a buďte spokojená, uvolněná a bez vrásek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kouzelné pleťové oleje. V čem jsou jedinečné a jak vybrat ten správný?

K TÉMATU  Dokonalé obočí pomocí vosku! Jak na to? Podívejte se na videonávod!

Objevte tajemství krásy jižanských žen a osvojte si přirozenou péči

Zdroje článku:
www.vogue.in, www.allure.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jakou nohou jste vkročili do nového roku? I když se zdá být letošní rok stejný jako loňský, několik změn už začalo platit. Mluvíme předně o finančních změnách, kterých letos bylo víc než dost. Otázku je, jestli k řadě z nich muselo vlivem koronavirové krize a velkého schodku ve státním rozpočtu dojít. V každém případě k nim došlo a my vám přinášíme velký přehled.
Trápí vás otlačené prsty nebo puchýř na patě, když strávíte večer v lodičkách? Potí se vám v botě chodidla? Tyhle vychytávky vám poradí, jak na to. I ponožky se dají chytře schovat do jakékoli obuvi. Ale využít se dají i úplně jinak. Inspirujte se jednoduchými nápady, které ušetří vaše chodidla!
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Také někdy nerozumíte tomu, kde se ve vás vzaly negativní pocity? Jak je možné, že se najednou cítíte špatně a podrážděně? Co kdybych vám prozradila, že za to může dokonce i to, co jíte! Možná je to pro vás novinka. Každopádně pojďme si o tom povědět více. V tomto článku pochopíte, jak je to vůbec možné a jak to můžete změnit k lepšímu. Takže určitě pokračujte ve čtení, aby vaše nálada byla už jen lepší a lepší!
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?
Zařizování ložnice je poněkud obtížné. Přece jen chceme z místnosti vykouzlit oázu klidu, do které se budeme každý den velice rádi vracet. Mnohdy se však stane, že sáhneme po něčem zcela jiném, než co do ložnice patří a rázem je příjemný pocit z ní fuč. Zkrátka a dobře tam neproudí ta energie, která by přispívala ke kvalitnímu spánku. Naštěstí je tu ale stále feng-šuej, podle kterého se můžeme řídit.
Není krém jako krém. Existuje rozdíl mezi tím, jaké krémy používáte na suchou, citlivou nebo mastnou pleť. Každá pokožka potřebuje něco jiného. Platí to i pro krémy určené pro denní a noční péči. Každý z nich plní úplně jiné úkoly. Jaký?
Omamná vůně konvalinky přivábí mnohé zahrádkáře k tomu, aby si tuto krásku pozvali ke svému prahu. Když si ji ale přinesete domů, může se vám z toho pořádně zatočit hlava. Co konvalinka obsahuje a opravdu je jedem naší zahrádky?
Nakupování na internetu je bezesporu denní chléb prakticky každého. Zatímco před úderem koronavirové pandemie jsme z internetu objednávali pouze oblečení, nábytek nebo elektroniku, v době karantény jsme si zamilovali rozvoz jídla i potravin až před práh našeho domu.
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.

Výběr článků

Udržování zdraví na pracovišti je klíčové pro produktivitu, spokojenost a celkovou pohodu. V tomto článku se dozvíte, jak si udržet fyzické a mentální zdraví i během náročných pracovních dnů. Poradíme vám, jak efektivně řešit stres, najít čas na pravidelný pohyb a zdravě se stravovat, i když jste zaneprázdněni pracovními povinnostmi. Navíc zvýrazníme význam psychické odolnosti a technik odpočinku, které pomohou zachovat klidnou mysl a pozitivní postoj. Tyto tipy vám umožní nejen lépe se cítit, ale také zvýšit vaši efektivitu a spokojenost v práci.
Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
O každém svém rozhodnutí dobře popřemýšlejte. Chcete na plastickou operaci obličeje? Určitě můžete. Co dalšího vás dnes čeká?

Nepřehlédněte

Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
Bodové osvětlení je oblíbené zejména v kuchyní nebo v obývacím pokoji. Může být zapuštěné, namontované na strop nebo směrové na koleji. Poslední jmenované má tu výhodu, že ho můžete namířit tam, kam potřebujete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek