Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Plánujete prázdniny pod stanem? Jak si správně zabalit?

Kempování je neodmyslitelně spojené s létem. Pokud plánujete prázdniny pod stanem, příprava je klíčová. Občas se při hektickém balení stane, že zapomenete na důležité věci. I z toho důvodu jsme připravili seznam několika věcí, které je dobré mít na mysli, než vyrazíte do přírody.
pod stanem
Pod stanem na vás čeká spousta zážitků. Je dobré být na všechno připravení.

27. 07. 2022

Vlhčené ubrousky a další užitečné hygienické potřeby

Pokud nemáte vlhčené ubrousky a další hygienické potřeby, prázdniny pod stanem mohou být menší utrpení. Pakliže nebudete mít po určitou dobu přístup ke sprše, jsou vlhčené ubrousky nezbytné pro udržení čistoty. Nejsou to nezbytnosti jen pro maminky s dětmi, pamatujte na to.
Mimo ubrousky využijete také suchý šampon, anebo oblíbený dezinfekční prostředek, který oceníte před konzumaci jídla.

Nabíječka pro vaši elektroniku a zařízení

Dříve bylo takřka nemožné si během kempování nabít telefon nebo počítač. Je jasné, že stromy naštěstí stále nemají zásuvky, ale solární energie je všude kolem nás. K nabíječce připojíte jak notebook, tak telefon, proto i pod stanem můžete být on-line a pracovat, případně být alespoň v kontaktu s vaší rodinou.

Položky pro pohodlný spánek

Prázdniny pod stanem nejsou zrovna o komfortu, ale proč si dobrovolně narušovat spaní? Pořádný spánek je na dobrodružné dovolené základ. Jistě, máte výhodu naprostého klidu a čistého, čerstvého vzduchu, ale často může být spaní dost nepohodlné, což vede k nevyspání a podrážděnosti. Nezapomeňte tak na pohodlný polštář, který vám při spaní na zemi podepře krk, a těsnící matraci – zem je přece jen studená i v létě.

kempování
Když se dobře vyspíte, dovolená v přírodě bude hned o to víc krásnější.

Repelent proti hmyzu

Prázdniny pod stanem se neobejdou bez repelentu proti hmyzu. Ačkoli se hmyz zdá být jen drobnou nepříjemností, může vám pěkně narušit vaše prázdninové plány. Klíšťata, pavouci, anebo komáří kousnutí nejsou příjemnou záležitostí. Naopak mohou způsobit i řadu zdravotních problémů, které by vás mohly vyřadit na nějakou dobu ze hry.

Plně vybavená lékárnička

Vaše bezpečnost je nejdůležitější, proto se ujistěte, že jste doma nezapomněli právě lékárničku. Taková správná lékárnička by měla obsahovat léky proti bolesti, obvazy, antiseptické prostředky a vše, co vás při kempování ochrání. Náplasti, dezinfekce nebo obinadla – to jsou další nutnosti, které zkontrolujte.

K TÉMATU  Trávíte hodně času v přírodě? Softshellové oblečení vám nemůže chybět

Jídlo, které vám dodá především energii

Na kempování je vždy dobré vzít si s sebou dostatek svačinek, které vám dodají energii. Prázdniny pod stanem jsou nejen o srandě, ale také především o fyzicky náročných aktivitách. Takže takový snack, co dodá energii, rozhodně nesmí chybět. Proteiny, proteiny a proteiny – případně rychlé cukry na doplnění „pohonu”.

stan
Kolik hotelů má takový výhled?

Praktické oblečení

Při výběru oblečení na kempování platí pravidlo, že praktičnost je důležitější než styl. Vzhledem k tomu, že budete trávit hodně času venku, musí vás oblečení chránit před přírodními živly. Pokud očekáváte chladnější počasí, je důležité zabalit si oblečení, které vás opravdu zahřeje. Do deště si vezměte věci, které vám pomohou zůstat v suchu, i když se lehce namočí. A když bude horko, vezměte si oblečení ze správných, prodyšných materiálů, které nebude dráždit vaši pokožku.

Kvalitní boty

Zde opět platí pravidlo, které jsme si zmínili výše, a sice praktičnost! Myslete na to, že dobrý pár turistických bot je naprosto zásadní, i když ve skutečnosti žádnou turistiku neplánujete. Pokud si koupíte nové boty, je dobré jim dát několik dní, možná i týdnů na to, aby si na ně vaše nohy zvykly, a ne v nich rovnou vyrazit třeba do hor.

obuv
Jeden pár prošlápnutých turistických bot v přírodě oceníte.

Kompas nebo buzola

Myslete na to, že ačkoliv máte veškeré trasy nastudované, můžete se lehce ztratit nebo vás zklame signál na wifi. Pokud jste na místě, kde většina krajiny vypadá stejně, je snadné ztratit orientaci. Z tohoto důvodu byste si měli vždy přibalit pomůcky, které vám v takovém případě pomohou. Nezapomeňte si proto vzít s sebou kompas, buzolu, a hlavně baterku či čelovku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

9 míst, kam si letos v létě vyjet na dovolenou!

K TÉMATU  Skulptury ze dřeva a kamene. Tyhle plastiky se nedají přehlédnout!

Které vodní nádrže na Slovensku stojí za rekreaci?

Zdroje článku:
https://www.thetravel.com/camping-trip-things-you-cant-forget/?fbclid=IwAR0PCCGSZWaLlWeiFdzA47wly91J6fTgDtrMJRMHUe8Hbl7c3iskWn13_Ic
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Řada lidí se klidně i léta odhodlává k tomu, aby přestali kouřit. Mnohdy následuje několik neúspěšných pokusů, u některých nakonec dojde opravdu k tomu, že se zvládnou této závislosti zbavit. Pokud patříte mezi ty, kteří se chtějí s kouřením rozloučit, můžete si vzít za pomocníka třeba také bylinky. Jaké konkrétně se vám budou hodit?
Je tu léto a společně s ním také naše snaha zhubnout. Mnoho žen před příchodem plavkové sezony začne držet dietu s vidinou ztracených kilogramů. Co když ale během diety zažíváte nepříjemné pocity na zvracení? Co stojí za nevolností, plynatostí či nervozitou během naší snahy zhubnout?
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Co takhle navštívit podmořský svět a vidět zblízka delfíny, tuleně nebo běluhu? Zasmějte se a podívejte se na překvapené děti, které zaskočí reakce mořských tvorů v akváriu!
Již půl roku se potýkáme s rouškami v různých prostorách. Zatímco někdo v roušce musí trávit jen nezbytný čas například při nákupu, pro jiné se tato povinnost vztahuje na celou pracovní dobu. Pleť pod vlivem vlhka, tepla a nedostatku vzduchu logicky velmi trpí. Objevil se nový problém – jmenuje se maskné. Jak předejít jeho vzniku a jak s ním bojovat, když už se objeví? Poradíme vám.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Chtěla jsem se s vámi podělit o můj příběh, který může motivovat všechny dámy třicet plus, aby nezanevřely na lásku. I když se sice hledá těžko, a na inzerát potkáte všechno možné, nakonec i vy najdete lásku svého života. Jako já.
Slyšeli jste už o zázraku jménem Yoni vajíčko? Pokud ne, my vám ho rádi představíme. Zaměříme se na účinky, které má na ženské tělo, na správné používání i na jeho historii. V našem přehledném článku se dozvíte, jaké zázraky tento elegantní kamarád pro ženy dokáže s myslí, tělem a jak působí na celkové zdraví.
Rouška se rychle stala přirozenou součástí našeho života. Pojďte si ukrátit chvíli a podívat se, kdo nám to o ní pěje oslavné, inspirativní, ale i dekadentní songy.
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Závěť má podle platného občanského zákoníku větší moc, než dědictví ze zákona. Tak můžete určit, komu připadne konkrétní majetek. Pokud žijete v druhém či třetím manželství, či dokonce jen v partnerství, můžete mít dostatek důvodů, proč svůj majetek tímto způsobem rozdělit. Závěť rozhodně nepodceňujte.

Výběr článků

Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
S blížícími se Vánocemi po nás naši blízcí budou chtít vědět, co si přejeme pod stromeček. To se může zdát jako příjemná otázka, ale opak může být pravdou. Ne vždy máme v záloze seznam předmětů či zážitků, které nutně potřebujeme mít. Často se může dostavit pocit, že už máme vlastně všechno.

Nepřehlédněte

Vidíte manželství jako metu, do níž vstupujete v princeznovské róbě bránou opentlenou květinami ve stylu "žili šťastně až do smrti“? Nebo jako strašák, který omezuje vaši osobnost? Je manželství a rodina ještě stále základem vztahu dvou lidí? A jaké má tato instituce výhody a nevýhody?
Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou kravského mléka, a to hlavně pro ty, kterým mléko živočišného původu nedělá dobře, pro lidi s alergií nebo intolerancí na živočišné mléko. Zároveň existuje mnoho lidí, kteří si rostlinné mléko prostě zamilovali a pijí ho i bez zdravotních problémů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek