Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Čím si doma můžete vyzdobit stěny 13x jinak

Rekonstruujete a přemýšlíte nad tím, čím byste si zkrášlili holé stěny? Pokud vám nestačí obyčejná malba, pak můžete vyzkoušet další oblíbené způsoby stěnové dekorace. Některé výzdoby stojí čas i peníze, jiné pořídíte doslova za pár korun a máte je na zdi cobydup.
stěny
Kombinujte, zkoušejte a ve finále to nepřehánějte.

24. 06. 2022

Samolepky na zeď

Ty seženete v téměř každém hobby marketu nebo v obchodě s domácími potřebami. A samozřejmě také na internetu. Vyplatí se však připlatit si za kvalitnější zpracování. Pak se vám nebudou od stěny odlupovat a zároveň i déle vydrží. A když vás náhodou samolepka přestane bavit, jednoduše ji strhnete, aniž byste si poškodili zeď. Nejčastěji se vyrábí z vinylu.

Moderní tapety

Víte, co jsou moderní tapety? Jde o takové tapety, které například umí pohlcovat kouř z cigaret a další zápachy. Nevyrábí se jenom z papíru, ale také z vliesu, což je voděodolný a snadno omyvatelný povrch.

tapeta
Dejte na jednu stěnu moderní tapetu, další nechte volné, nebo dále dekorujte.

Graffiti

Máte-li rádi umění, pak není nic jednoduššího, než oslovit vašeho oblíbeného umělce a poptat se, zdali by vám stěny nepomaloval. Máte omezený rozpočet? Pak oslovte začínající umělce.

Staré knihy

Dekoraci si ovšem můžete vyrobit i sami, například tím, že si jednu stěnu polepíte stránkami ze starých knih. Tato koláž se hodí například do knihovny nebo pracovny.

Korky

Jste milovníci vína? Pak si pořiďte sololitovou desku a nalepte na ni speciálním lepidlem jeden korek vedle druhého. Desku pak můžete připevnit na zeď do jídelny nebo do kuchyně. A bude to chtít vypít spoustu vína.

Laminát

Čím dál oblíbenější je také zdobení zdí laminátem. Je dostupný v mnoha různých barvách a dá se sehnat v nejrůznějších podobách. Z laminátu mohou být vyrobené postavy, stromy či rostliny.

Textura

Takzvané texturové válečky taktéž seženete v každém hobby marketu nebo malířských potřebách a dokážete s nimi vytvořit skutečně zajímavé vzory.

Zrcadla

Zrcadla všech tvarů a velikostí rozhodně nepatří jenom do koupelny nebo do ložnice. Soustavou vhodně zvolených zrcadel si zkrášlíte kteroukoliv místnost a zároveň ji i opticky zvětšíte.

Police

A vůbec nemusí jít o nudné police na knihy. Vybírat můžete i z velmi extravagantních úložných prostorů na stěny, do kterých můžete kromě knih umístit také rostliny, fotografie nebo třeba suvenýry z cest.

K TÉMATU  Kokedama, živá mechová kráska do každého interiéru
police
Police jsou praktické, vytvoří další úložný prostor a zaplní stěny.

Proutěné dekorace

Krásně vypadají i proutěné dekorace v podobě lotosových listů, palem nebo třeba koberců či lapačů snů. Mají zemitou barvu a dokážou zútulnit každý domov.

Dřevo

Působivě a originálně vypadá na stěnách také dřevo. A ze dřeva se dá vyrobit skutečně cokoliv. Klidně si však vystačíte s pár staršími a přelakovanými prkýnky od staré palety, které poskládáte do nějakého vzoru.

Plátno

Rádi malujete? Že malovat vůbec neumíte? V tom případě si kupte plátno a vaši oblíbenou barvu. Plátno natřete štětcem jen jednou barvou, případně podkladovou barvu nechte zaschnout, a pak pomocí rukou rozetřete na podkladovou barvu jinou kontrastní barvu. Možná budete překvapení tím, jaké obrazy vám pod rukama vzniknou.

Jestliže se vám ale do vytváření složitějších obrazů nechce, použijte jen zlatou, stříbrnou nebo bronzovou barvu. Tyto barvy na velkých i malých plátnech vypadají vždycky dobře a hodí se téměř do každého interiéru.

Mapy

Cestujete a rádi poznáváte nová místa? Pak si určitě aspoň jednu stěnu vyzdobte novými i starými mapami. Anebo si pořiďte stírací mapu celého světa, nebo třeba jen jednoho kontinentu. Tu přilepíte či pověsíte na zeď, a pak na ní můžete stírat místa, která během svého života navštívíte.

Zlaté pravidlo říká, že ta nejjednodušší dekorace vždycky bývá tou nejlepší. Proto příliš dlouho a složitě nerozmýšlejte a vyzdobte si stěny tím, co máte po ruce. Ať už jsou to fotky, kusy starší látky nebo jen již nepoužívané staré rámy. Kdo říkal, že na zdi musí viset jen rám s obrazem?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jarní dekorace: přivolejte do vašeho domova jaro

Barvy interiéru: jak na nás působí? S černou opatrně

Zdroje článku:
www.bydlimekvalitne.cz, cs.expertolux.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
Součástí našeho vzhledu je samozřejmě i chrup. Když se na někoho usmějeme, někoho tím ohromíme, jiného zastrašíme. Abychom se těšili jen z té první reakce, měli bychom se o své zuby řádně starat, ať předejdeme nejen žloutnutí, ale také vypadaným zubům nebo kazům, které jen ničí náš zářivý úsměv.
Deprese a úzkosti jsou dnes běžné jevy, se kterými se potýkáme. Zatímco někdo k těmto stavům sklouzne z důvodu špatného rodinného zázemí, jiný se do depresí dostane z důvodu až příliš velké snahy uspět. A někdy - někdy je na vině takzvaná obsedantně-kompulzivní porucha. O co konkrétně jde?
Myslíte si, že jste potkala toho pravého, ale okolí je z vašeho vztahu rozpačité. Je starší o více než 20 let? Je mladší o více než 10 let? Člověk by řekl, že v dnešní společnosti se věkový rozdíl nepočítá. Zdaleka to není pravda. A většinou jsou to ženy, které věkový rozdíl řeší podstatně víc, než muži.
Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Nic nedokáže pokazit dovolenou tak jako špatné počasí a zdravotní obtíže. S počasím sice vy sami nic neuděláte, ale před zdravotními neduhy se můžete chránit tím, že si pečlivě sbalíte s sebou na dovolenou také lékárničku. V zahraničí se totiž léky první pomoci shání obtížněji.
Spektrum nabízených erotických pomůcek, o které dnes někde můžeme očkem zavadit, nám přijde ohromující a přepestré. Po stránce užitého materiálu jsou možná unikátní, ale designově to nejsou žádné novinky. V podstatě si děláme dobře těmi samými hračkami už hezkých pár tisíciletí.
Moje mladší sestra byla vždycky jiná než já. Dostávalo se jí větší pozornosti, protože máma ji měla s druhým manželem, a pro něj ona byla princezna – a já jen přítěž. Musím uznat, že jsem na ni občas žárlila, ona byla tou rozmazlovanou a já jsem musela všechno dělat za ni.
Často se před ostatními takzvaně „necítíte“? Co dělat s tím, když sebevědomí pokulhává, přestože jste si v určitých okamžicích jistá, že nejste k zahození? Sebevědomí je choulostivá věc, která může v našem životě hrát velmi význačnou roli. Jak své sebevědomí zvýšit, abyste se cítila skvěle a přestala nad sebou pochybovat?
Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví na další pracovní týden. Čemu se v sychravém počasí vyhnout a co naopak očekávat?
Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!

Výběr článků

Influencerka Shopaholicadel zažila nečekaný Štědrý den, když došlo k rozchodu s jejím partnerem Janem Kulasem (30). Veřejnost se dozvěděla o těhotenství a potratu, na což okamžitě reagoval expřítel obviněním z nemocničního pobytu způsobeného alkoholem. Nyní Adéla odmítá spekulace o nových vztazích a vyjadřuje lásku k své nezávislosti. Jaké jsou její plány do budoucna a jak se vyrovnává s tlakem veřejnosti? To vše a více v našem podrobném článku.
Ženské představy o tom, jestli jsme dobré v posteli (v sexu) nebo nikoli, se od těch mužských diametrálně liší. Jestli jste si dosud myslela, že to dokážete při intimních chvilkách pořádně roztočit a partner o vás pěje mezi svými kamarády jen samé chvály, možná že to nebude až tak horké. Probádaly jsem terén a došly k zajímavým závěrům.
Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.

Nepřehlédněte

Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?
Modelka Simona Krainová je v poslední době známá zejména pro své očistné kúry a detoxy, ájurvéda ji doslova pohltila. Jak taková harmonizace těla pod taktovkou 5000 let staré indické medicíny probíhá?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek