Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Pavol Dendis: Burning Heart slovenského designéra na pražském fashion weeku

Slovenský designér Pavol Dendis představil v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku svoji kolekci již po několikáté. V minulosti jsme u něj byli zvyklí na absenci barev. Letos je tomu jinak.
Pavol Dendis
Pavol Dendis představil svoji nejnovější kolekci Burning Heart.

12. 04. 2022

“Burning Heart” je název nejnovější kolekce, kterou představil úspěšný slovenský designér Pavol Dendis v rámci ENVY x PRIVEÉ NIGHT v rámci sobotní přehlídky prestižního týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku podzim/zima 2022, která se konala v prostorách Pražské tržnice. Svým fanouškům zprostředkoval aktuální vizi své kreativity.

Burning Heart

„Moje aktuální kolekce je inspirovaná tou předcházející – Dark Waters – Brave Youth a hudbou 80. let, písničkami, které jsou pro mě nové, ale už jsem je někdy slyšel. Změnil jsem náladu, playlist a posun nastal i v barevném schéma. Kolekce je jemnější, ale zároveň si drží správnou dávku surovosti a drzosti.“

Důraz na udržitelnost

Hrubší materiály jako vlnu, denim či stoprocentní hedvábí doplnila lehká krajka a viskóza s lurexem. Pavol Dendis dbá jako jeden z českých a slovenských umělců na udržitelnost. Proto až 90 % objemu použitých látek bylo v tomto případě “dead-stock”, čímž designér opět dokázal, že zájem o planetu je neoddělitelnou součástí jeho tvorby.

„Důraz kladu znovu na detaily, tailoring, nové siluety a upouštím od některých zavedených střihů. Kolekce obsahuje především dámské, ale i pánské modely, které jsou však velmi unisexové. Představuji silnou ženu a jemného muže. Srdce obou dokáže vzplanout neskrývaným citem a tužbou oslovit svět vlastní identitou.“

Detaily kolekce

Pruhy, květy a abstraktní vzory byly převedeny do odstínů bílé, starorůžové a černé. Kabáty s raglánovými rukávy, značný podíl asymetrických sukní, košile s krajkovou aplikací nebo otevřenou manžetou, dekonstruovaný kravatový límec, to vše byly rozpoznatelné rysy kolekce Pavola Dendise, prezentované jeho oblíbeným rychlým přehlídkovým stylem, zdůrazněným záblesky všudypřítomných stříbrných konfet.

Chci se zaměřit na posun, který pociťuji ve svém osobním a tvůrčím životě. Zůstat věrný své estetice a intuici, ale dívat se za nový horizont,” dodává Pavol Dendis.

K TÉMATU  Jak efektivně vybělit zuby i bez dentisty. Nejdříve zjistěte příčinu

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Udržitelná móda: Trend, který miluje nejen příroda, ale i my!

Trendy jara 2022: Všechno při starém, ale v ještě větší porci!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Svatba je přelomovým a krásným dnem v životě. Aby byl svatební den nezapomenutelný zejména pro nevěstu a ženicha, je důležité zvolit i tu správnou hudbu. Výběr svatebních písní ovšem není žádná legrace. Co si nevěsty nejčastěji přejí a co se aktuálně hraje? Vyzpovídali jsme DJ, který má v tomhle směru mnohaleté zkušenosti. A zeptali jsme se i samotných nevěst.
Máte obývací pokoj vybavený podle posledních módních trendů, ale přijde vám nudný a zcela bez života? Chtěli byste mu dodat šmrnc nebo naopak tento prostor zútulnit a vykouzlit si tak harmonický domov? Tak se zkuste podívat na několik zajímavých typů, jak vykouzlit z vašeho obýváku opravdu útulný společenský prostor.
Rakovina je druhou z nejčastějších příčin úmrtí. Odborníci se shodují na tom, že má mnoho původců, jako je dědičnost, stres, kouření, životní prostředí a další vnější vlivy. A až ze třetiny příčin považují nesprávné stravování. Vhodnou skladbou jídla tak můžete hodně ovlivnit a zachránit. Známe potraviny, které fungují jako prevence proti této zákeřné nemoci!
Tato anglická diva se proslavila předně jako zpěvačka, ale zároveň také svým skladatelským nadáním a působností v modelingu. Dua Lipa má původ v samotné Albánii. Mohli byste se domnívat, že její jméno je smyšlené pro zviditelnění ve světě showbyznysu, a že pod ním jen vystupuje, ale není tomu tak. Dua Lipa je skutečně její rodné jméno.
Sloni jsou majestátná zvířata, ale když jsou mladí, jsou rozpustilí a rádi si hrají. Slůňata dovádějí ve vodě, pošťuchují se navzájem nebo s i lidmi! Pozor, aby vás nějaký ten prcek nezalehl!
Současná hygienická situace si žádá kooperaci nás všech. Je potřeba, abychom se chránili podle hesla, které bylo vytvořeno: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Roušku si můžete vyrobit mnoha způsoby.
Odhodláváte se začít cvičit? V tom případě by vám mohly pomoci ty správné aplikace, s nimiž bude pohyb mnohem jednodušší a zábavnější. Proč? Protože v nich uvidíte své výkony, pokrok, kterého jste dosáhli a také se můžete porovnávat s ostatními.
Definice sendvičové generace je jasná. Je to jak šunka a sýr v sendviči, stlačeni mezi péči o děti a rodiče či prarodiče. Děti, které jsou na nás ještě závislé a zároveň je nutné pečovat o stárnoucí rodiče a prarodiče jednoho z manželů, v horších případech dokonce obou. A práci za vás také nikdo neudělá. Jak si zachovat zdravý rozum, klid a v této psychicky i finančně náročné situaci?
Sen o vlastním bydlení se mi splnil před rokem. Byla jsem šťastná, že se konečně mohu odstěhovat od rodičů a žít si po svém. Ale nadšení z nového domova a pěkného pronajatého bytu je pryč.
Na omega-3 mastné kyseliny se dnes klade velký důraz. Taky aby ne, vždyť prospívají mozku i paměti. Zároveň snižují riziko obezity a cukrovky. Víte, že je můžete čerpat třeba z vajec, listové zeleniny, mandlí nebo chia semínek?
Pokojové květiny mají v zimě jiné nároky, podle toho, zda potřebují přezimovat v chladnější místnosti, nebo zda mohou přežít zimu v běžném bytě s teplotou nad 20 °C. Netvarovat, nestříhat! Co ještě nedělat? Kdy a jak hnojit? Jestliže se chcete s pokojovkami těšit i v mrazivých měsících, vytvořte jim vhodné podmínky.
Bolesti hlavy a svalů. V krku škrábe, přichází únava a kašel. Teplota strmě stoupá. A je tu chřipka. Chřipkové epidemie provázejí českou zimu rok co rok. Lékaři varují před komplikacemi, jejichž následkem může být i smrt. Avšak zabrat dá i viróza nebo obyčejné nachlazení.

Výběr článků

Na okenních parapetech každé druhé domácnosti najdete rostlinu, která má zvláštní aroma. Její lístky jsou malinko chlupaté, menší jsou dužinaté. Řeč je konkrétně o rostlině zvané rýmovník, která se stala oblíbenou hlavně díky svému umu odpudit nepříjemný hmyz, který do interiéru zpravidla v létě přilétá.
Kdy jindy máte příležitost se ponořit pod hladinu a ocitnout se v tichu? Kdy jindy byste se mohla naučit dobře plavat? Plavání uklidňuje nervy, léčí duši a umí vytvarovat postavu. To byste mohla zkusit, no ne?
Husté, bohaté a dlouhé vlasy chceme snad každá, proto se centrem našeho zájmu stávají nejrůznější pomocníci, kteří podpoří rychlejší růst. Když ale pomineme všelijaké vlasové produkty, existují i další účinné cesty, které společně prozkoumáme.

Nepřehlédněte

Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Když se začal venku šířit nový typ koronaviru, došlo k nařízené karanténě a v platnost vešla celá řada nouzových opatření. Lidé se uchýlili do svých domovů, odkud řada z nich začala pracovat. Ti, kteří z domu pracovat nemohli, se začali dívat na Netflix.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek