Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Vyhazujete lógr po vypití kávy? Existují minimálně 4 způsoby, jak ho využít v domácnosti

Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
lógr
Lógr nevyhazujte, místo toho jej nadále zužitkujte.

20. 04. 2022

Pasta na odřený nábytek

U dřevěného nábytku je častým nešvarem jeho poškrábání. Buď můžete vyrazit do drogerie a utratit peníze za speciální přípravky, nebo použít kávovou sedlinu, která vám zůstala na dně hrníčku poté, co jste si vychutnali svůj oblíbený šálek.

TIP: Smíchejte lógr s trochou vody, aby vám vznikla pasta. Tu poté s pomocí vatového tamponku vetřete do škrábanců na nábytku a nechte 10 minut působit. Následně setřete čistým hadříkem.

Pohlcovač pachů

Součástí kávové sedliny je dusík, který má tu schopnost, že ze vzduchu eliminuje pachy. Toho můžete využít třeba ve vaší lednici.

lednice
Dusík v lógru neutralizuje nežádoucí pachy.

TIP: Umístěte v lednici misku s trochou lógru. Lógr neutralizuje nepříjemný zápach, který se v lednici mísí z potravin.

Ochrana proti blechám

Máte domácího mazlíčka, kterého trápí blechy? Tyhle malé potvůrky sice na člověka nejdou, ale určitě nechcete, aby hodovaly v kožichu vašeho chlupáče. Ani tady nejsou potřeba přípravky z lékárny nebo drogerie, opět se stačí spolehnout na kávovou sedlinu.

pes
Blechám káva nevoní stejně jako lidem.

TIP: Jakmile psa umyjete šamponem proti blechám, vetřete mu do srsti kávovou sedlinu a poté ho opláchněte. Vůně kávy je blechám nepříjemná a do kožichu vašeho domácího mazlíčka už se tak dobrovolně nevrátí.

Peeling za pár kaček

Peeling pokožky slouží k tomu, aby kůži zbavil odumřelých a tím pádem úplně zbytečných částeček. Používat bychom ho měli nejen na obličej, ale klidně i po celém těle. Ještě než poběžíte do obchodu a donesete si domů mnohdy chemií nadupané a drahé přípravky, zkuste si peeling vyrobit ze sedliny, kterou jinak běžně vyhazujete.

TIP: Smíchejte lógr s trochou medu – tento peeling můžete používat na rty. Když sedlinu smícháte s tělovým krémem, pak získáte peeling vhodný na celé tělo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Káva pro ztmavení, ořechy na šediny a citron pro zesvětlení: barvení vlasů jde i šetrnou přírodní cestou. Vyzkoušejte a uvěříte!

Přírodní úklidové prostředky: uklízejte domácnost bez chemie

Úklid trochu jinak. Esenciální oleje můžete využít nejen k provonění domácnosti a povzbuzení

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Retro je v kurzu už několik let, a dotklo se i domácího osvětlení. Můžete si tak pořídit i lampu ve stylu vintage. Tedy věci, které se tváří, jako by za sebou měly celé věky. Toto designové osvětlení navíc vypadá, jako by pocházelo z období páry, a dá zařadit dokonce do kategorie steampunk. Takové industriální lampy vytvoří hřejivou atmosféru, a navíc můžete mít doma i úplný originál.
Stres je nevyhnutelnou součástí života a je nesmírně důležité naučit se jej ovládat. Pokud se mu nedokážeme bránit, může způsobit vážné problémy fyzického i psychického rázu.
Přemýšleli jste někdy nad tím, že začnete cvičit? Chtěli byste mít jakýkoli pohyb, ale nemůžete se k tomu prostě dokopat? Pokud ano, pak pokračujte ve čtení! Tento článek bude pro vás velkou motivací, proč s pohybem začít! Jak vám může změnit život doslova k nepoznání...
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Připravuje vás o nervy celulitida nebo akné? Řešení těchto kosmetických problémů představuje olej z čajovníku australského. Mimochodem, ten vás zbaví také lupů a pomáhá zneviditelnit vzhled jizev!
Bude se zastřihovat! Střední nebo krátká délka střihu znamená úplně nový účes, ale také rozhodnutí zbavit se své dlouhé okrasy. Možná se inspirujete!
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.
Bohužel alergie trpí nejen lidé, ale také naší čtyřnozí kamarádi. Počet alergických onemocnění se zvyšuje. Nejvýznamnější alergie u psů jsou alergie na parazity, alergie na inhalační alergeny, alergie na potraviny a nebo kontaktní alergie. Podívejte se na několik tipů, které dokážou alergickou reakce u psa zmírnit.
Jaro je nejen ideální příležitostí k vyhřívání se na teplém slunci a pikniku. Je to také příležitost předvést svůj vytříbený smysl pro styl. Jarní prázdniny nemusí být jen o beztvarých svetrech a sepraných teplákových soupravách. Můžete získat pohodlný vzhled, který vám zaručí pohodlí a krásu zároveň. A dokonalý vzhled si můžete vybrat na nejlepší webové stránce pro výhodné nákupy Shopsy.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Asi máte taky zažité, že utěrky by se neměly prát v pračce. Namísto toho je pravděpodobně vyvařujete. Tahle metoda má ale jeden zásadní háček. Vyvařování není k utěrkám zrovna dvakrát šetrné. Jsou po něm sice opravdu čisté, ale postupně vám řídnou, a vy tak musíte kupovat stále nové a nové kousky. Naštěstí existuje mnohem šetrnější alternativa.

Výběr článků

V domácnosti se mohou vyskytovat různí nepřátelé. Máme tím na mysli malé tvorečky, kteří jsou v přírodě velmi pilní a silní, i přesto, že jsou tak malí. Mezi ně patří i mravenci, co se mohou objevit jak v bytě, tak i domě nebo chalupě. Jak se jich zbavit?
Život dokáže mít smysl pro humor. Jednu chvíli jste nahoře, potom zas dole, a události se občas dějí zdánlivě bez přičinění. Podívejte se na video, které je původně krátkým filmem "One Man's Loss" od Phila Sansoma, a zde ho v sestřihu použil německý zpěvák Hagen Stoll. I takhle hořkosladký dokáže život být!

Nepřehlédněte

Svět kolem nás se hemží barvami a jejich miliony odstínů. Barvy dokážou ovlivnit naše emoce, chování, a dokonce určit povahu. Proto bychom je, tam kde můžeme, měli volit s rozvahou.
Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek