Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Trápí vás tmavé lokty? Pomohou věci, které máte doma v kuchyni

Teď nad tím možná ještě tolik nepřemýšlíme, protože v zimě nosíme dlouhé rukávy, které mnohé schovají. Ale s blížícím se jarem, které bude následovat léto, je potřeba tento problém začít řešit. Také vás trápí tmavé lokty?
lokty
Zkuste kyselinu mléčnou a citronovou. (foto: 123RF)

28. 02. 2022

Nám ženám na vzhledu hodně záleží a tmavé lokty nejsou zrovna nic přitažlivého. Za tmavší kůži na loktech v porovnání s jinými částmi těla může nejen sluneční světlo, ale také hromadění mrtvých kožních buněk. V ojedinělých případech mohou být tmavé lokty průvodním jevem zdravotního problému.

Ačkoli nezpůsobují kdovíjaké potíže, je to v našich očích vada na kráse, které se chceme zbavit. Máte-li tmavší lokty, jistě hledáte způsoby, jak s nimi zatočit. Dobrou zprávou je, že to jde. A za pomoc navíc nemusíte utratit balík – ukrývá ji totiž vaše kuchyně!

Kyselina mléčná

Kyselina mléčná je známá svými zesvětlujícími účinky. Najdete ji v mléce, které v kombinaci s trochou jedlé sody (a tu má doma většina z nás) vytvoří domácí peeling. S jeho pomocí pak můžete tmavé lokty zbavit odumřelých kožních buněk.

mléko
Kyselina mléčná je obsažena v mléce, zesvětluje pokožku. (foto: 123RF)

Peeling na lokty vyrobíte tak, že do trochy mléka přidáte takové množství jedlé sody, aby vám vznikla hustější pasta. Tu následně vmasírujete do pokožky na loktech a necháte působit alespoň pět minut. Poté opláchnete a lokty namažete hydratačním krémem.

Kyselina citronová

V malé koncentraci je obsažená ve šťávě z citronu a zasvěcenější vědí, že funguje jako přírodní bělidlo. Pokud máte tmavé lokty a chcete se jich před začátkem jara, kdy budeme nosit kratší svršky, zbavit bez nutnosti utratit výplatu za předražené krémy, zkuste vsadit horkou kartu právě na citronovou šťávu.

citron
Kyselina citronová má bělící účinky. (foto: 123RF)

Vymačkejte šťávu z citronu a potřete si s ní kůži na loktech. Nejlépe uděláte, když si pak lokty nebudete minimálně dvě hodiny namáčet, aby se šťáva mohla do pokožky pořádně vsáknout. Chcete-li dosáhnout kýžených výsledků, používejte citronovou šťávu ideálně několikrát do týdne.

Dvojité kombo

Kyselinu citronovou a kyselinu mléčnou můžete spojit a vytvořit tak účinné kombo, se kterým se snáze zbavíte nevzhledných tmavých loktů.

K TÉMATU  Meloun a jeho úžasné vlastnosti! Omládnete

Smíchejte bílý jogurt se šťávou z citronu. Směs poté naneste na umyté a osušené lokty, kde ji nechte působit – ideálně až do chvíle, kdy vám jogurt na loktech zaschne. Po zaschnutí směs z loktů smyjte, lokty budou nejen světlejší, ale díky jogurtu také vyživené a zvláčněné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se starat o spálenou pokožku? Zkuste brambory nebo tvaroh!

Zimní péče o pleť pomocí domácí kosmetiky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máme tu nový rok, nejspíš jste si stanovili různá předsevzetí a jedno z nich může být právě cvičení. Možná jste se ale pokoušeli cvičit už dřív, ale moc dlouho vám to nevydrželo. Anebo jste se k tomu nakonec ani neodhodlali. Čím to vlastně je? A jak to jednou provždy vyřešit a doopravdy se cvičením začít? Pojďme si o tom něco povědět!
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.
Ve znamení Beran jsou lidé narození od 21. 3. do 20.4. Tomuto znamení vládne živel ohně. Tito lidé jsou tak opravdu nabití energií a zároveň velmi ambiciózní. Beranům vládne planeta Mars, jde o znamení, jehož symboly jsou jaro, nové začátky a jiskra. Berani jsou velcí bojovníci, ale co dalšího charakterizuje tohle kardiální a ohnivé stvoření?
Supermoderní stavba zvaná Wave House se nachází na jihu Finska u městečka Mikkeli. Nápadný, podlouhlý srub na první pohled zaujme svojí zakřivenou střechou. Díky jejímu tvaru na ní nikdy nezůstane žádné napadané listí a nejsou potřeba ani žlaby, které by odváděly vodu.
Možná jste o ní nikdy neslyšela a možná naopak ano. Slovo henna se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a zaznívají o ní kladné ale i negativní názory. Jak to s hennou vlastně je a na co všechno ji můžete využít? Pro koho se vlastě hodí nejlépe a kdo by na její barvení měl raději zapomenout? A dá se hennou i tetovat? Vše se dozvíte v článku.
Pro někoho představuje relaxaci stejně jako jiné umělecké činnosti, pro jiné je to životní styl, pro další obživa. Origami se světem rozšířilo až v posledních letech a jeho obliba stále stoupá.
Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?
Když se dva partneři rozhodnou nastoupit společnou cestu, je to vždy dojemný okamžik. Tohle svatební video ale patří určitě mezi ty nejdojemnější!
Miss krásy Kathy Zhu musela svoji korunku vrátit už následující den. Důvod je absurdní: před rokem si odmítla nasadit hidžáb. K tomu navíc zveřejnila nelichotivou statistiku o černoších. Přestože byla pravdivá, vedení soutěže jí titul okamžitě odebralo.
Volné oblečení, neboli oversize, sluší prakticky všem. Také proto se drží již několik let na výsluní. Jen je třeba jednotlivé kousky správně kombinovat. Povíme si jak.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?

Výběr článků

Domácí mazlíčci jsou zkrátka nekonečným zdrojem zábavy. Umí nás pořádně naštvat, ale svou roztomilostí to vždy vyváží. Psi, kočky, ale dokonce opice nebo veverka, ti všichni vás pobaví svými lumpárnami ve videu. Podívejte se na zvířátka v akci!
Nikdo nestojí o takovou bolest, jaká zánět močového měchýře provází. Většinou následuje po prochladnutí a trvá několik dní. Jsou však bylinky, které vám pomohou, aby vás nic z toho nepotkalo. Které?

Nepřehlédněte

Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…
Domácnost by bez pokojových rostlin nebyla to pravé ořechové. I proto se většina lidí snaží o to, aby to v jejich domově žilo a hrálo všemi barvami. Nepěstují se však jen stálezelené rostliny, ale také pokojový ibišek, který není ničím náročným.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek