Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Online kurz: Věci co se vyplatí vědět a znát, než se do něj vrhnete 

S online kurzy se v posledních měsících doslova roztrhl pytel. Když nebylo možné setkávat se offline, podnikatelé se nalodili na online vlnu a rozjeli to právě ve světě internetu. A tak vznikly nejen kurzy týkající se výuky cizích jazyků, ale i efektivní způsoby, jak zlepšit své schopnosti nebo se naučit něčemu úplné novému, a to třeba FB reklamě nebo působení na sociálních sítích. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí nějakého konkrétního online kurzu, seznamte se s několika věcmi, které se vyplatí vědět a znát.
kurz
Online kurz vás toho spoustu naučí. Když vyberete správně. (foto: 123RF)

28. 02. 2022

Online kurzy zažívají boom. A najít v nabízeném množství ideální kurz, který by splňoval naše požadavky a opravdu nás něco naučil, to je už poněkud obtížné. Proto pokud chcete mít jistotu, že nekupujete zajíce v pytli, ujistěte se, že online kurz zahrnuje i praktickou lekci. Respektive ukázky z praxe, které vás utuží v nově nabytých znalostech nebo vám dopomohou k lepšímu pochopení toho, co jste se právě naučili.

Ideální je online kurz, v rámci kterého plníte nejrůznější úkoly, nedíváte se pouze na video. Abyste si osvojili nějakou dovednost, měli byste danou činnost opravdu trénovat a k tomu díky praktické části opravdu dojde.

Sledujte zpětnou vazbu kurzistů

Abyste se lépe probrali množstvím nabízených kurzů, dejte na reference. Ovšem ne na ty na Googlu nebo Seznamu, za kterými nikdy nevíte, jestli stojí skutečný člověk. Raději si pročtěte zkušenosti, které se pojí k instagramovému nebo facebookovému účtu. Sledujte zpětnou vazbu účastníků a udělejte si na základě odezvy názor na to, jestli je pro vás daný kurz opravdu trefou do černého, nebo jestli se bude jednat pouze o vyhozené peníze.

Při procházení zpětné vazby nesledujte jenom to, jaká je celková odezva. Dívejte se i na to, jestli na ni učitelé, lektoři nebo podnikatelé reagují (a to zejména na tu negativní). Pakliže se účastníci nebo zájemci o kurz nedočkají odpovědi, pak bude pravděpodobně ze strany lektora problém s komunikací či neochota komunikovat. A to nevěstí nic dobrého. 

Slibují se zázraky na počkání? 

Před koupí konkrétního kurzu si pozorně pročtěte, co vám daný online kurz vlastně slibuje. Nejsou to zázraky na počkání? I když se jeví jako velmi atraktivní a člověk by po nich nejlépe sáhnul, je zapotřebí uvědomit si jedno – zázraky se na počkání nestanou. Pakliže vám podnikatel prodávající kurzy týkající se facebookové reklamy slibuje obrovské zisky ihned po absolvování kurzu, raději dejte od takového lektora ruce pryč. Mistrem dovednosti se nemůžete stát lusknutím prstu, takto to zkrátka nefunguje. 

K TÉMATU  Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Abyste si osvojili něco nového, nestačí vám sledovat jeden kurz. Musíte zkoušet, zkoušet a zkoušet a samozřejmě také vytrvat, vytrvat a vytrvat. Investujte nejen svůj čas, ale také pozornost. Neexistuje žádná inovativní metoda, stejně tak není možné garantovat výsledky během prvního měsíce výuky.  

Zkušební lekce dodává na důvěryhodnosti

I když v současné době jen málokdo nabízí zkušební lekce zdarma, najdou se takoví. Tedy alespoň ti, kteří nabízí patnáct minut zdarma a i to pomůže k utvoření názoru o daném kurzu nebo lektorovi. Většinou zkušební lekce nebo garanci vrácení peněz nabízí ti, kteří si jsou naprosto jistí v jedné věci, a sice že jsou dobří v tom, co dělají. Vědí, že po absolvování lekce zdarma si vás omotají kolem prstu a že si od nich dražší kurz koupíte. Vám to však dodá jistou jistotu v tom, že utracené peníze budou skutečně skvělou investicí. Že se koupí daného produktu nijak nespálíte.

Jak ale bylo zmíněné, se zkušebními lekcemi se setkáte jenom zřídkakdy. Existují však takzvané masterclass, které bývají zdarma a dávají člověku možnost nahlédnout pod pokličku danému lektorovi nebo jeho stylu učení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

4 tipy, jak na atraktivnější Instagram

Survivor po Česku aneb jak se kazí jedna z nejpopulárnějších reality show světa

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Začít den správně může mít obrovský vliv na vaši produktivitu a celkovou pohodu. Snídaně, která vás dobře nastartuje, by měla být vyvážená, chutná a nabídnout vám potřebnou energii.
Omamná vůně konvalinky přivábí mnohé zahrádkáře k tomu, aby si tuto krásku pozvali ke svému prahu. Když si ji ale přinesete domů, může se vám z toho pořádně zatočit hlava. Co konvalinka obsahuje a opravdu je jedem naší zahrádky?
Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Když se pleťové póry ucpou nečistotami a přebytečným kožním mazem, začnou se černé tečky objevovat rychleji než houby po dešti. Co na ně platí? Zapomeňte na drahou kosmetiku, pár účinných zbraní máte doma! A ke všemu jsou za hubičku…
Opravdu to není problém jen nás, obyčejných smrtelníků. I celebrity mají občas problémy s váhovými výkyvy, jen mají tu smůlu, že jsou všem na očích. A tak se musejí vypořádat nejen se změnou velikosti oblečení, ale i s komentáři fanoušků. A ne vždy je to příjemné.
Když je sex opravdu dobrý, často si přejeme, aby nikdy neskončil. Jindy se ale nemůžeme dočkat, až bude po všem. Nabízí se otázka, jak dlouho by mělo trvat milování? U každého může být tahle představa o ideální délce sexu trochu jiná...
Děti - je s nimi radost i starost. Úsměv na rtech vám ulpívá vždy v okamžiku, kdy řeknou nějaké moudro, které se zapíše do vaší paměti. Vrásky naopak na čele přibývají ve chvíli, kdy se objeví další zlozvyk, který budete muset pracně odbourávat. Pojďme si prozradit nejčastější dětské zlozvyky, které někdy až trhají žíly nejednomu rodiči.  
Blýskající se světla, tóny radosti a nádech elegance – před námi stojí Silvestr, a proč by neměl být stejně nezapomenutelný jako každý okamžik, který nás provází životem? Dnešní předsilvestrovský článek na Dámské Lize vám nabízí vodítko k tomu, jak si připravit vlastní domácí Silvestr, který nejen zaujme, ale zapíše se do paměti jako noblesní večírek ve velkém stylu. Připravte se na luxusní zážitek plný stylu, radosti a nezapomenutelných okamžiků, které budou pro vás a vaše hosty pamětihodné i za dvacet let!
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?
Kokosový olej může být vynikajícím pomocníkem - nejen pro vaše vlasy, ale ocení ho i pokožka nebo chuťové buňky. Používáte ho opravdu všude tam, kde vám může být ku prospěchu? Vyzkoušejte naše tipy, a třeba se vám kokosový olej natrvalo osvědčí. U něj se totiž dá říct, že vydá určitě ještě za deset dalších výrobků.
Spektrum nabízených erotických pomůcek, o které dnes někde můžeme očkem zavadit, nám přijde ohromující a přepestré. Po stránce užitého materiálu jsou možná unikátní, ale designově to nejsou žádné novinky. V podstatě si děláme dobře těmi samými hračkami už hezkých pár tisíciletí.

Výběr článků

Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.
Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?

Nepřehlédněte

Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Všechny to známe. Kolikrát něco řekneme a přitom si myslíme úplně něco jiného. Často především v komunikaci s našimi drahými polovičkami nebo nejlepšími kamarádkami nemůžeme říct to, co doopravdy chceme, protože by to působilo, že jsme chladnokrevné, věčně nespokojené, arogantní nebo vypočítavé potvory.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek