Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jarní trendy klepou na dveře. Co se bude nosit?

Jaro nám klepe na dveře a s ním i módní trendy tohoto roku. Péřové bundy zanedlouho přemístíme do hloubky skříní, naopak vytáhneme lehčí bundičky, které nebude třeba zapínat až ke krku. Abyste však letos okouzlili nejen muže, ale i zástupkyně něžného pohlaví, které jsou na módu často vysazené, zakomponujte do své stávající sbírky vzory. Právě jim se na jaře bude přikládat velký důraz.
jaro
Jaro klepe na dveře! Jaké budou jeho letošní módní trendy? (foto: 123RF)

Puntíky, proužky, cik-cak vzory

Neutralita a jednobarevnost se letos nosit nebude. A to prakticky v žádném ročním období, nejen na jaře. Pozornost se naopak upne na vzory, a to hlavně na puntíky, proužky, také cik-cak vzory a samozřejmě na geometrické obrazce, které dělají z běžných kousků něco zcela netradičního a moderního.

Při výběru vzorovaných modelů se nemusíte držet zkrátka, jen si poté dejte pozor na jejich kombinování. I když to svádí, kombinace vícero vzorovaných kousků nedopadá dobře. Jak říká nejedna módní stylistka – jedna „opičárna” stačí.

Kůže všude, kam se podíváte

Možná jste už stihli zaregistrovat, že se kožené košile, kalhoty či kožené kabelky těší nemalé popularitě. Mluvíme o jednom z velkých trendů současného století a dá se očekávat, že populární bude nejen na jaře, ale prakticky po celý rok.

V kamenných obchodech i na e-shopech jsou tyto kožené kousky k dostání v řadě barvách. Doporučujeme sáhnout hlavně po neutralitě, a to po černé košili, khaki kabelce nebo cihlově hnědých kalhotách, které hezky zkombinujete s dámskými kozačkami. Zmiňované košile se zase hezky hodí k džínům a teniskám Adidas.

Třásně jako z dalekého východu

Chtěli jste se někdy stát kovboji? Milovali jste jako malí třásně, které se hýbaly při chůzi či při jiném typu pohybu? Možná vám bylo líto, že se takové kousky nenosí. Nyní ale módní stylisté hlásí opak – třásně jako netradiční prvek dámského batohu, bund nebo vyšších kozaček mají na jaro zelenou!

Mnozí stylisté se shodují na tom, že se třásně dostanou i do léta, ne-li zůstanou in až do příští sezony. Ať už tomu tak bude nebo ne, nyní bychom se měli doslova zaplavit kratšími i delšími aplikacemi.

Veri Peri, na scénu!

A nesmíme zapomenout zmínit barvu, která bude hrát nejen na jaro, ale po celý rok prim. Mluvíme o odstínu roku, kterým je Veri Peri. Tato netradiční fialová by měla být v šatníku nejedné královny módy. Může být na Skechers obuvi, oblíbených letních šatech nebo populární halence, kterou poté hezky zkombinujete s krémovými, černými i hnědými kalhotami.

K TÉMATU  Soutěž: Zažeňte potíže s močovými cestami s přípravky Naturevia!

I když mluvíme o výraznějším odstínu, který se možná nemusí na první pohled zamlouvat milovníkům konzervativní módy, zakomponujte do outfitu alespoň drobnosti této barvy. Co třeba elegantní náušnice ve fialovém odstínu?

Kožené detaily ovládnou módní svět

Už bylo zmíněno, že kůže bude materiálem roku. Řeč však byla hlavně o oblečení, které je z kůže vyrobeno. Na posledních módních přehlídkách jste si však mohli všimnout, že tento nadčasový materiál bude zpestřovat oblečení i jinak – jen drobně. Zatímco na kabátech se budou nacházet kožené lemy a kapsy, dokonce dětské boty budou ozdobeny koženými kytičkami nebo jinými motivy.

Pokud jste tedy doposud nebyli fanoušky kůže jako materiálu, možná vám v této střídmější podobě přijde sympatická. Jemné použití kůže dodává mnoha kouskům oblečením neotřelý šmrnc a zcela jinou, elegantnější podobu.

Mini a mikro jsou zpět

Vzpomínáte si na devadesátá léta, ve kterých se nosilo všechno mini a mikro? Mini sukně, mikro šaty – oblečení sahající těsně pod ženské pozadí. Přesně tyto modely, které se pohybují na hraně slušnosti a stylu, se na jaro dostanou do popředí. I když se jedná o něco, co dává módě zase trochu jiný rozměr, nad tímto jediným comebackem trochu kroutíme hlavou.

Co na něj říkáte vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Příští víkend jsou tu Vánoce, takže je nejvyšší čas sladit vaši domácnost do svátečního duchu. A i když je pro Vánoce nejtypičtější kombinace barev červená, zlatá a zelená, máme pro vás tipy na výzdobu, které ovládly letošní rok 2022. Nechte se inspirovat zajímavými prvky, barvami i materiály.
Výběr antikoncepčních prostředků je poměrně velký. Dlouhý seznam začíná kondomy, pokračuje antikoncepčními pilulkami a končí třeba právě nitroděložními tělísky. V tomto článku se na ně zaměříme. Dozvíte se, jak se tělíska dělí, jak fungují, pro koho jsou vhodná a také kdy je ideální jejich zavedení. Provedeme vás veškerou problematikou nitroděložních tělísek a pokud váháte, pomůžeme vám se rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.
Často se před ostatními takzvaně „necítíte“? Co dělat s tím, když sebevědomí pokulhává, přestože jste si v určitých okamžicích jistá, že nejste k zahození? Sebevědomí je choulostivá věc, která může v našem životě hrát velmi význačnou roli. Jak své sebevědomí zvýšit, abyste se cítila skvěle a přestala nad sebou pochybovat?
Chcete si vyrobit roztomilé a barevné svíčky podle vašeho gusta? Není to nic těžkého! Tyhle nápady vám napoví jako inspirace pro vaše vlastní svíčky, které poslouží také jako dekorace. Zapojte i děti, které budou mít radost z vlastnoručního díla. To může posloužit jako dárek pro někoho z rodiny. Co takhle svíčka jako Coca-Cola nebo překrásný květ růže?
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?
K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.
O tom, že věk je jen číslo, by mohly tyto dámy napsat dlouhé knihy. Samozřejmě to nemají zadarmo, ale jejich úsilí je nekonečné - a výsledek … famózní. Podívejte se na tyto super samice, kterým by padesát netipoval nikdo z nás! Na konci článku vás čeká naprostá pecka!
Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Zámecké zahrady a parky jsou vynikajícím nápadem na výlet s rodinou nebo romantickou procházku ve dvou. V Čechách máme nemalé množství zámků, které se mohou pyšnit krásně udržovanými parky. Rozkvetlé zahrady jsou tak po prohlídce zámku dalším místem, kam zamíříte. Někde si budete připadat jako v pohádce. Stačí si vybrat, kam vyrazit.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?

Výběr článků

Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.

Nepřehlédněte

Máte ve své domácí lékárničce aspirin? Otázkou je, zda tušíte, co všechno dokáže. Kromě toho, že čistí i ty nejodolnější skvrny na oblečení a zesvětluje tmavé podpaží, také spolehlivě léčí akné. I s černými tečkami si ale hravě poradí!
Hledáte-li kvalitní nepromokavé boty, které využijete zejména v nepříznivých dešťových podmínkách, zkuste se poohlédnout po stylových dámských holínkách. Na trhu jsou vysoké i nízké typy holínek, které nejsou pouze funkčním doplňkem, ale také vysoce módním prvkem našeho outfitu. Na následujících řádcích se tak dočtete, co všechno by bylo dobré vzít v potaz, než si nové dámské holínky zakoupíte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek