Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Menstruační kalhotky: Menstruace plná pohody a ekologie

Každá zdravá žena zažívá jednou za měsíc své dny a během periody potřebuje co nejvíce komfortu a pohodlí. V dnešní době existuje mnoho moderních menstruačních pomůcek, které mají ženám dodat právě tolik důležitý komfort. Mezi ně patří vedle tamponů a vložek také mnohem ekologičtější menstruační kalhotky. Pro koho jsou vhodné a jaké výhody tyto speciální kalhotky přináší?
kalhotky
Menstruační kalhotky zvolí čím dál větší množství žen. (foto: 123RF)

08. 02. 2022

Pokud patříte mezi milovníky ekologie a vyhazování velkého množství odpadu každý měsíc vám přijde nepřípustné, jistě už ve vaší koupelně nenajdete jedinou jednorázovou vložku či tampon (nebo jste o alternativě přinejmenším přemýšlela). Mezi ekologické varianty menstruačních pomůcek, které jsou nyní na vzestupu, patří například látkové vložky, které můžete prát po každém použití. Pokud vám tato možnost nepřijde dostatečně hygienická, můžete také vyzkoušet menstruační kalíšek vyrobený z lékařského silikonu. Nejoblíbenější ekologickou variantou mezi těmito pomůckami se ale staly menstruační kalhotky.

Ty totiž nabízí neskutečný komfort, dostatek hygieny i klid během menstruace. Na první pohled vypadají kalhotky běžně, nepoznáte na nich nic nestandardního. Na ten druhý pohled, a především na dotek však zjistíte, že materiál je naprosto fantastický a hlavně účinný.

Skvělá alternativa

Menstruační kalhotky vás zbaví veškerých pomůcek z chemicky běleného materiálu. Tato inovativní a novodobá odměna přinese přirozenost do vašich dnů, ať už je vaše menstruace jakkoliv silná.

Menstruační kalhotky jsou vrcholem ekologické varianty pomůcek, také jsou velmi pohodlné a pratelné. Nepropustí jedinou kapku krve a jejich savost je téměř kouzelná. Tuto úžasnou vlastnost mají především díky několika vrstvám, z nichž jsou kalhotky složené. Všechny tyto vrstvy jsou sešité zejména za účelem pohlcení veškeré vlhkosti a nepropustnosti. Nepředstavujte si však nepohodlné kalhotky z tvrdého igelitového materiálu. Nepropustné membrány jsou stále dost prodyšné pro dostatek komfortu. Vůbec nepoznáte, že na sobě máte speciální druh spodního prádla.

Jak kalhotky nosit a prát?

Menstruační kalhotky vám vydrží až 10 hodin, záleží však na síle vaší menstruace. Mnoho žen je v prvních dnech, kdy mají menstruaci silnou, kombinují například s menstruačním kalíškem. Jen pro jistotu, že nedojde k nežádoucí nehodě. Samotné menstruační kalhotky vám však vystačí jednoduše na klasickou menstruaci, nemusíte se tolik bát protékání.

K TÉMATU  6 důvodů, proč podporovat české značky oblečení. Nakopejte fast fashion zadek

Nejlepší varianta je pořídit rovnou více kusů. Jejich obměna je totiž nutná a během praní logicky potřebujete jiný kus. Některé ženy si pořídí dvoje kalhotky, které neustále mění. Jiné ženy preferují více kusů, s nimiž v klidu vydrží celý týden.

Menstruační kalhotky se perou velmi jednoduše. Před samotným vypráním v pračce je jednoduše přeperte v ruce ve studené nebo vlažné vodě. Perte je v pračce bez zbytečných vonných esencí nebo aviváže, stačí klasický gel či prášek na praní. V pračce je můžete prát s ostatním oblečením, pro jistotu kalhotky vložte do samostatného pracího sáčku z textilu.

Pro ženy v každém věku

Kalhotky jsou skvělou volbou pro mladé dívky, které teprve začínají s menstruací. Mají tak jistotu, že jim krev neprosákne oblečením nebo se nestane jiný karambol. Stejně tak se hodí například pro ženy po porodu, které mají období šestinedělí a jejich denní součástí jsou očistky a výtoky.

Menstruační kalhotky jsou vhodné také pro starší dámy, které již například nemají menstruaci a jsou po menopauze. Ty totiž může trápit únik moči nebo výtoky na konci menstruačního období. Vhodné jsou zkrátka pro všechny ženy, které se chtějí cítit v každé situaci pohodlně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Menstruační houba: Pomocník nebo hrozba?

Barva menstruace: Co prozradí o vašem zdraví?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Berete se z velké lásky. Vydrží možná rok, dva, tři. Pak nastane dlouholetá práce, v níž se vztah, který začal adrenalinovou reakcí, musí přerodit do fáze přátelství a spolupráce. Jestliže nezačnete na svém manželství včas tvrdě pracovat, rozpadne se vám pod rukama. Jak se z milenců stanou partneři a přátelé?
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
Máte doma předškolní dítě a obáváte se, zda zvládne zápis na základní školu? Nestrachujte se, připravili jsme pro vás menší tahák, jak vaše dítko na tuto událost nachystat. Vašemu malému prvňáčkovi to jistě pomůže. Ale neotálejte, zápisy jsou již za dveřmi.
Všichni lidé na celém světě chtějí být zdraví a krásní. Téměř každá žena si chce uchovat svou krásu a mládí co nejdéle. I když se život zdá být hektický a obtížný, ženy se snaží najít několik minut na péči o sebe každý den. Cílem kosmetických procedur je zastavení nebo zpomalení procesu stárnutí. Ale co když mluvíme o nevysvětlitelné ztrátě krásy? Tohle se stalo ženě z Anglie – Mary Ann Bevan.
Pokud nevíte, co si pod pojmem oční jóga představit, jedná se o pohyby, které jednoduše posilují oční svaly. Nemyslete si ale, že vám toto cvičení zlepší zrak. Dokáže však spolehlivě snížit oční zátěž, vyléčit příznaky suchého oka a zmírnit oční napětí. Jaké jsou tedy největší výhody?
Lidé to dělají pořád. Nestačí jim obyčejné koupání, u bazénu nebo na břehu rybníka prostě blbnou, a to se často neobejde bez střemhlavého pádu. Pokud se ale nikomu nic nestane, nakonec je z toho zdroj smíchu pro celé okolí.
Jste věčně nervózní a tíží vás obavy? Kvůli tomu může mít vaše dítě velké potíže – a to nejen v samotném vývoji, ale i v dospívání. V sázce je jeho nízká porodní váha nebo náchylnost k depresím a schizofrenii!
Zadar v Chorvatsku láká na originální zpívající schody. Mořské varhany navrhl architekt Nikola Bašić v roce 2005 a od té doby hrají nepřetržitě. Tento architektonický objekt je zároveň neobvyklý hudební nástroj. Zvuk vyluzuje tak jako u klasických varhan vzduch, který je vytlačovaný skrze ocelové trubky, schované ve schodech. Ten dovnitř ženou mořské vlny.
Hledáte efektivní a zároveň chutnou dietu, která vám bude vyhovovat? V současné době je na vzestupu dieta, která tyto podmínky splňuje, jaká?
Že je to nemožné? Není, vážně ne. Běhat můžete i ráda bez toho, aniž byste cítila sebemenší odpor k teniskám, běžeckému úboru nebo k rannímu vstávání a potu. Nic z toho totiž běh obsahovat nemusí. Jen možná máte o běhání zkreslené představy.

Výběr článků

Manželský pár Justin a Hailey Bieber patří mezi nejslavnější páry šoubyznysu vůbec. Jejich vztah si však prošel spoustou zkoušek, které, jak se zdá, překonali a užívají si jeden druhého. Kde to všechno začalo?
Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.
Všechny si v posteli chceme užít a navíc žádná z nás netouží po penisu, který se v pánských trenkách hledá lupou. Čeho je ale moc, toho je příliš. S jeho velkou výbavou se připravte na několik omezení. Příliš velký penis je zkrátka kontraproduktivní. A jak to všechno leze do peněz?

Nepřehlédněte

Konopí seté, latinsky cannabis sativa, je bylinou, chcete-li rostlinou, která má na naše tělo blahodárné účinky a používá se v alternativní medicíně k tlumení bolesti, léčbě neurologických onemocnění nebo zeleného zákalu. A vhodné je i na kašel. Proto se na něj teď podíváme z té lepší stránky.
Jaro se pomalu přelévá do léta, a tak začínají lidé řešit, jak budou vypadat v plavkách. Ať už u českých řek, rybníků či bazénů, nebo někde u moře. A přiznejme si, že po roce všemožných protiepidemických opatření, zavřených tělocvičen a fit center nebo zákazu lyžování je ve formě jen málokdo. Proto byste mohla ocenit cvičení pro zpevnění zadečku, která zaručeně fungují.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek