Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak vybrat ideální kabelku, která ke mně bude ladit?

Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
kabelku
Jak vybrat ideální kabelku, která ke mně bude ladit?

Než si začnete vybírat z rozmanitých materiálů, barev, střihů i značek, je třeba si pro začátek ujasnit základní parametry, na které se zaměřit. Jaký styl je vám nejbližší? K čemu plánujete kabelku nosit? Co v ní chcete nosit? A kolik peněz do ní chcete investovat? 

Co v kabelce plánujete nosit? 

Zvolit správnou velikost kabelky je asi to nejdůležitější. Nejlépe uděláte, pokud si shrnete věci, které v kabelce nejčastěji nosíte. Celkový seznam vám dá lepší představu ohledně velikosti vaší budoucí tašky. Na základní věci jako je mobil, peněženka a klíče, vám postačí menší kabelky. Pokud ale plánujete nosit notebook, případně složky s dokumenty, tam už si taška žádá daleko větší rozměry, ideálně i s přihrádkami, abyste měla přehledně rozdělené jednotlivé zóny a v kabelce se vám dobře hledalo. 

Ať už je ale kabelka větší nebo menší, nikdy ji nepřetěžujte, ať ji nezničíte dřív, než si ji vůbec stihnete užít. Menší kabelky unesou zhruba půl kila věcí, větší a prostornější kolem tří kil. 

kabelku
Dámské kabelky

Do práce nebo za zábavou? 

Dámské kabelky jsou vhodné pro různé příležitosti. Právě podle události je ale dobré volit i konkrétní střih a velikost kabelky. Nejčastěji kabelku budete nosit nejspíš do práce. Pro takové případy jsou skvělé větší vrstvené kabelky, které obsahují spoustu kapes a úložného prostoru, který pojme vše od svačiny po notebook a pomůcky na psaní. Vypadají také velmi elegantně.

Pro ležérnější styl můžete vsadit na trochu jiný typ kabelky – zapomenout můžete na třpytky nebo korálky. Chce to něco minimalistického, jednoduchého a zároveň elegantního. Kabelky s řetízkem všechny tyhle požadavky dokonale splňují. Navíc se dají kombinovat s mnoha outfity a nikdy nezapadne, bez ohledu na to, jaké oblečení budete mít zrovna na sobě. 

K TÉMATU  Zvládněte nepříjemný přechod s grácií

Kabelka tvoří s botami nerozlučný pár 

S botami tvoří kabelky nerozlučnou dvojici. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak boty a tašky kombinovat. Na prvním místě je celistvost – měly by totiž zapadnout do stejného stylu. Také je důležité vědět, pro jakou příležitost se oblékáte. Věnujte pozornost detailům. Stejně vkusně můžete sladit kabelku s botami jako se sáčkem nebo sukní. Možností je celá řada a už dávno neplatí, že kabelka musí být ve stejném odstínu jako boty. 

Jak vybrat kabelku s ohledem na vaši postavu? 

Možná můžete namítnout, že kabelka přece nejsou kalhoty nebo jiný kus oblečení a že ji vybírat k typu postavy není třeba. Opak je ale pravdou. I kabelka umí zamávat s nedostatky a přednostmi. Zvýrazňuje totiž partie, kterých se dotýká. Máte-li kupříkladu větší poprsí, pak vám jej kabelky do pasu ještě více pomohou zvýraznit. Nebývá proto na škodu typ kabelky zvolit tak, abyste se v celkovém outfitu cítila zkrátka dobře.

  • Kabelka pro postavy typu “hruška” – Typická postava “hrušky” má širší boky a stehna, menší poprsí a zadek. Pokud chcete zdůraznit své přednosti, pak vybírejte kabelku, která odvede pozornost od spodní části těla. Pro každodenní nošení se vyhněte křiklavým jasným barvám nebo třpytivým detailům. Ideální je dobře strukturovaná kabelka s kratšími uchy. 
  • Kabelky pro postavy typu “obrácený trojúhelník” – Máte sportovní typ postavy se širšími rameny a naopak užším pasem a menšími boky? Zdůrazněte spodní část těla vhodnou kabelkou. Skvělou volbou je delší crossbody kabelka, která bude dosahovat k vašim bokům.
  • Kabelky pro obdélníkový tvar těla – Máte-li boky stejně široké jako ramena, doplňte svůj outfit netradičně tvarovanou kabelku. Ideální jsou kulaté tvary. Vyhněte se nošení čtvercových kabelek, na obdélníkovém typu postavy zkrátka nemusí vždycky působit lichotivě. 
  • Kabelky pro typ postavy “jablko” – Máte-li nejširší právě střed těla, pak volte ideálně velkou strukturovanou kabelku, do které můžete uložit spoustu věcí. Hodí se vám tak na všechno, co během dne budete potřebovat. 
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!
Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Trávíte-li pracovní dobu z velké části přikováni k monitoru či displeji mobilu, může to mít negativní vliv na váš zrak. Zvláště pokud i volný čas vyplňujete sledováním sociálních sítí, surfováním po internetu nebo sledováním televize, vaše oči příliš často ostří na blízkou vzdálenost, což pro ně není přirozené. Může to vést k různým komplikacím od svědění a podráždění očí přes rozmazané vidění až po akomodační křeč. Na otázky odpovídá MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Otevíráte schránku a mezi letáky vidíte obálku s pruhem. Nervozita je na světe. Co to přišlo? Je to pokuta nebo snad exekuce? Nebo nějaké špatné parkování? Ne všechny obálky s pruhem jsou důvodem k nepokoji.
Cílem lymfodrenáže je zlepšit kvalitu lymfatického oběhu, popřípadě odčerpat přebytečnou lymfu z podkoží zpět do oběhu. Postup je nutno znát a bezpodmínečně respektovat, a tak patří jen do rukou zkušených odborníků. Nesmí způsobit žádné bolestivé pocity, nepoužívají se při ní žádné emulze ani oleje.
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Brambory si umíme představit jako přílohu prakticky k čemukoli. Dáváme si je vařené ve slupce i bez, milujeme je v podobě bramborové kaše, někdy dostaneme chuť na brambory pečené v troubě.
Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?
Vezměte děti do kina a schovejte se před dotěrným vedrem v sále. Tajný život mazlíčků 2 je animák od tvůrců filmů Já, padouch. Psí poslání 2 zaútočí na emoce a bláznivý Aladin je ztřeštěnou jízdou od Disneyho, kterou způsobí hlavně kouzelný Džin.

Výběr článků

Toaleta je jedním z nejdůležitějších zařízení ve vaší domácnosti. Přestože jsou toalety robustní a spolehlivé součásti vodovodního systému, málokdy se najde majitel domu nebo bytu, který nikdy nemá žádné problémy s toaletou. Ucpání je možná nejběžnějším problémem toalety, ale zdaleka ne jediným. Nádrž může například vydávat nejrůznější podivné zvuky nebo může nepřetržitě téct voda. Většinu problémů s toaletami naštěstí dokáže opravit instalatér, který si sám poradí.
Připravit vše potřebné pro dítě na dva týdny do malého kufříku je velmi složitá věc. Proto bychom se měli při balení snažit, aby dítěti nic nechybělo, ale aby v kufru nemělo ani zbytečně moc nepotřebných věcí. Existují seznamy věcí, které si na letní tábor má dítě vzít, ale co opravdu potřebuje a bez čeho se neobejde? Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam.
Děti dnes vyrůstají mezi chytrými telefony a tablety, a jejich zájem o ně musíte mít pod kontrolou. Vaše ratolesti vás vidí chytrou elektroniku používat, a není třeba se snažit jim zájem o ni odpírat. Nemyslíme tím, aby vaše dítě místo stavebnice nebo panenky žmoulalo telefon, ale existují hry, které se snaží zábavnou formou něčemu přiučit. Jaké aplikace budou užitečné pro ty nejmenší?

Nepřehlédněte

Léto? Čas dovolených, výletů s přáteli a hlavně svateb. A všude si vás někdo bude chtít zvěčnit. Jak se před fotoaparátem chovat, aby se vám už nikdy nepomstil? To vás naučíme v jednom rychlém školení! Zkuste to podle našeho manuálu správného focení.
I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek